Hoe een iPad te herstellen naar de fabrieksinstellingen met iTunes

Inhoudsopgave:

Hoe een iPad te herstellen naar de fabrieksinstellingen met iTunes
Hoe een iPad te herstellen naar de fabrieksinstellingen met iTunes
Anonim

Wat te weten

  • Maak een back-up en schakel Zoek mijn iPad uit voordat u het apparaat herstelt.
  • Open iTunes op een computer en sluit de iPad aan. Selecteer het iPad pictogram in iTunes.
  • In het scherm Samenvatting selecteert u iPad herstellen. Bevestig en kies Herstellen en bijwerken.

Dit artikel legt uit hoe je een iPad kunt herstellen naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen met iTunes. Het bevat informatie over het maken van een back-up en het uitschakelen van Zoek mijn iPad. Deze instructies zijn van toepassing op iTunes op Macs met macOS Mojave (10.14) of eerder of iTunes op een Windows-pc.

Herstel een iPad naar de fabrieksinstellingen met iTunes

Als je een recente back-up van je iPad hebt en Zoek mijn iPad hebt uitgeschakeld, ben je klaar om de iPad terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. (Als je deze twee voorbereidende stappen nog niet hebt gedaan, bekijk dan de informatie verderop in dit artikel.)

Het herstellen van een iPad wist alles op het apparaat en installeert een nieuwe kopie van het besturingssysteem, wat het een geweldige stap voor probleemoplossing voor de iPad maakt. Gebruik uw back-up om al uw apps, muziek, films, foto's en gegevens te herstellen na het herstel.

  1. Sluit de iPad aan op uw pc of een Mac met macOS Mojave (10.14) of eerder met behulp van de kabel die bij de tablet is geleverd.

    Apple heeft iTunes van de Mac verwijderd, te beginnen met macOS Catalina (10.15). Om een iPad met macOS Catalina (10.15) of hoger te herstellen, reset je de iPad en wis je alle inhoud rechtstreeks in de instellingen van de iPad.

  2. Start iTunes op de computer.
  3. Klik op het iPad pictogram in de linkerbovenhoek van het venster.

    Image
    Image
  4. iTunes geeft informatie over het apparaat weer. De knop Herstel iPad staat onder de informatie over het besturingssysteem.

    Image
    Image
  5. iTunes kan u vragen om een back-up van uw iPad te maken. Als u geen recente back-up hebt, is het een goed idee om dit nu te doen. Als je deze actie net hebt uitgevoerd, heb je geen nieuwe back-up nodig.
  6. iTunes bevestigt dat je de fabrieksinstellingen wilt herstellen. Kies Herstellen en bijwerken Het proces duurt een paar minuten, waarna de iPad opnieuw wordt opgestart. Als het klaar is, ziet de iPad er hetzelfde uit als toen je hem voor het eerst ontving. De gegevens zijn gewist en zijn niet langer gekoppeld aan uw iTunes-account.

Er zijn meerdere manieren om een iPad terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, inclusief methoden zonder hem te verbinden met iTunes. Je kunt het ook op afstand herstellen, wat handig is als je jezelf hebt buitengesloten van je iPad. De eenvoudigste manier is om hem aan te sluiten op een computer waarop iTunes staat.

Bottom Line

Je bent vrij om je back-up terug te zetten naar de iPad, die je documenten, apps, contacten en gerelateerde informatie opnieuw laadt. Als u uw apparaat echter alleen gebruikt voor licht amusement en surfen op het web, kan het nuttig zijn om helemaal opnieuw te beginnen. Alle apps die u eerder hebt gekocht, kunnen worden hersteld vanuit de App Store.

Voordat u uw iPad reset

Als je nog geen back-up van de iPad hebt gemaakt en de functie Zoek mijn iPad hebt uitgeschakeld, neem dan een paar minuten de tijd voordat je je iPad herstelt om beide acties uit te voeren en ervoor te zorgen dat je geen gegevens verliest.

Back-up naar iCloud met behulp van de iPad-instellingen

Voer eerst een back-up van uw iPad uit. Uw iPad zou een back-up op iCloud moeten maken wanneer deze is aangesloten en toegang heeft tot wifi. Als het apparaat onlangs niet automatisch een back-up heeft gemaakt, voert u deze handmatig uit voordat u de tablet reset. Zo controleert u uw meest recente back-up:

  1. Open de app Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op uw naam om toegang te krijgen tot de Apple ID, iCloud, iTunes & App Store.

    Image
    Image
  3. Tik in de Apple ID-instellingen op iCloud.

    Image
    Image
  4. Het iCloud-scherm laat zien hoeveel opslagruimte je hebt gebruikt en bevat de verschillende opties voor iCloud. Kies iCloud-back-up om te controleren op uw meest recente back-up.

    Image
    Image
  5. Zoek in de Back-upinstellingen naar de knop met het label Back Up Now. Net daaronder staat de datum en tijd van de laatste back-up. Als het niet binnen de laatste dag is, tik je op Nu een back-up maken om er zeker van te zijn dat je een recente back-up hebt.

    Image
    Image
  6. Je iPad zal een back-up maken en je bent klaar om verder te gaan met herstellen.

Uitschakelen Zoek mijn iPad

Je moet ook Zoek mijn iPad uitschakelen voordat je de iPad terugzet naar de fabrieksinstellingen. Zoek mijn iPad houdt de locatie van de iPad bij en stelt u in staat de iPad op afstand te vergrendelen of een geluid af te spelen om hem te lokaliseren. De Zoek mijn iPad-instellingen bevinden zich ook in de Apple ID-instellingen.

  1. In het iCloud menu in de Settings app van je iPad, scroll naar beneden en tik op Find My iPadom de instellingen te openen. (Tik op iPads met iPadOS 13 of hoger op uw naam om het Apple ID-scherm te openen en tik op Find My .)

    Image
    Image
  2. Als Zoek mijn iPad is ingeschakeld (de aan/uit-schuifregelaar is groen), tikt u erop om deze uit te schakelen.

    Image
    Image
  3. Nu kunt u uw iPad herstellen.

Aanbevolen: