De AirPods 3 zijn geweldig, maar sluit eerdere modellen niet uit

Inhoudsopgave:

De AirPods 3 zijn geweldig, maar sluit eerdere modellen niet uit
De AirPods 3 zijn geweldig, maar sluit eerdere modellen niet uit
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De AirPods 3 verbetert de AirPods 2 in bijna alle opzichten.
  • De AirPods Pro is nog steeds het enige in-ear model met ruisonderdrukking.
  • De AirPods van de vorige generatie zijn nog steeds een geweldige koop, en nu veel goedkoper.

Image
Image

De line-up van AirPods is net een beetje beter en veel verwarrender geworden.

Als je een draadloze Apple-koptelefoon wilt kopen, heb je nu vier keuzes. Als we de grote, over-het-oor AirPods Max buiten beschouwing laten, blijven er drie modellen over: de nieuwe AirPods 3, de AirPods Pro en de oude AirPods 2, die nog steeds te koop zijn voor een nieuwe, lagere prijs. Hoe beslis je in hemelsnaam welke je wilt krijgen?

"Hier is een hot take: de AirPods 3 zijn een betere koop dan de AirPods Pro", zegt Bloomberg-gadgetschrijver Mark Gurman op Twitter. "1 uur meer batterij, 6 uur meer batterijduur in de behuizing, een compactere behuizing, universele pasvorm en $ 60 minder dan de Pro. Het enige pluspunt voor de Pro is janky ruisonderdrukking - niet genoeg van een gat."

De nieuwe AirPods vs AirPods Pro

De nieuwe AirPods, die medio oktober samen met de nieuwe MacBook Pro van Apple zijn aangekondigd, zijn in de meeste opzichten een verbetering. U krijgt een betere batterijduur, MagSafe en inductief Qi-opladen en zweetbestendigheid.

Je kunt ook genieten van Spatial Audio, dat zijn toepassingen heeft, en het nieuwe ontwerp dat is geïnspireerd op de AirPods Pro, alleen zonder de siliconen tips die je gehoorgang afdichten tegen geluid van buitenaf en een mate van aanpasbaarheid van de maat bieden.

Deze nieuwe AirPods zijn vrijwel AirPods Pro Lite, inclusief veel van hun meest geavanceerde functies. In feite is er eigenlijk maar één functie die de AirPods Pro-actieve ruisonderdrukking (ANC) nu onderscheidt. Dit is de functie die het geluid om je heen samplet en anti-geluid genereert om het op te heffen. Het is verre van perfect, maar de combinatie van ANC en de strakke afdichting van de Pro's siliconen tips, zorgt voor een behoorlijk grote barrière voor de buitenwereld.

Niet alleen dat, maar je kunt er ook voor kiezen om een deel van de buitenwereld weer binnen te laten. Transparantiemodus annuleert het geluid zoals gewoonlijk, maar voert dan een beetje van het omgevingsgeluid terug in de mix. Het wordt overweldigend als je langs een drukke weg loopt of in de metro zit, maar voor al het andere kun je in de Transparantiemodus naar je podcast, muziek of audioboek luisteren, maar toch in de wereld blijven.

"[Transparantiemodus] werkt prachtig en zorgt voor een mooie mix tussen je muziek en de buitenwereld - zonder al te synthetisch te klinken", vertelde AirPods-gebruiker en marketingspecialist Sally Stevens aan Lifewire via e-mail.

Een deel van de magie van Apple is dat de nieuwe producten de oude vaak bijna onmiddellijk minder aantrekkelijk maken.

Deze functie alleen al is misschien het prijsverschil tussen de $ 249 Pro en de $ 179 AirPods 3 waard, hoewel het moeilijker is om te verkopen nu de gewone AirPods zoveel voorheen alleen Pro-functies hebben.

In sommige opzichten zijn de nieuwe AirPods 3 echter beter dan de Pro. Ze krijgen een betere levensduur van de batterij, één tot zes uur per oplaadbeurt, vs. 4,5 uur, en 30 uur in totaal bij opladen vanuit de case, vs. 24 uur.

Het komt erop neer dat de nieuwe AirPods 3 de uitblinkers zijn in de line-up. De anderen zijn er om geld te besparen of ruisonderdrukking te krijgen, en dat is het dan ook.

Waarom blijf je niet gewoon je oude gebruiken?

De nieuwe AirPods zijn in zekere zin typische Apple-producten. Ze nemen het bestaande model en verbeteren het op bijna elke manier, zonder de formule te veranderen die het geweldig maakt om mee te beginnen. Een deel van de magie van Apple is dat de nieuwe producten de oude vaak bijna onmiddellijk minder aantrekkelijk maken. De dunne schermranden in de nieuwe MacBook Pro laten bijvoorbeeld alle vorige Mac-laptops er ouderwets uitzien.

Image
Image

Zo is het ook met AirPods. Het is gemakkelijk om jezelf te verkopen met een upgrade en een perfect goed paar weg te gooien om de nieuwe functies te krijgen. Maar is het het waard? Voor mij zijn de geweldige functies van de AirPods de ruisonderdrukking en de transparantiemodus, en die krijg je alleen met de Pro. Qi opladen? Je kunt de AirPods-hoes gewoon vervangen. Ruimtelijke audio? Naar mijn mening zinloos voor muziek en films, maar geweldig voor welzijnsapps.

Hoewel de AirPods 2 niet als zweetbestendig worden beschouwd, heb ik er nooit problemen mee gehad in de regen of tijdens het "trainen" (rennen voor een bus). En als de batterijen in je oude AirPods leeg zijn? PodSwap is een service die ze voor u verwisselt.

Het wil niet zeggen dat de nieuwe AirPods niet in bijna alle opzichten beter zijn. Het is gewoon dat de oude nog steeds zo goed zijn als altijd, wat wil zeggen dat ze nog steeds enkele van de beste draadloze oordopjes zijn die er zijn. En ze hebben een gloednieuwe killer-functie: de prijs. De nieuwe, lagere prijs van $ 129 betekent dat een hele groep mensen nu van AirPods kan genieten in plaats van voor een eerder goedkoper alternatief te gaan.

Aanbevolen: