Een muis met meerdere knoppen gebruiken met uw Mac

Inhoudsopgave:

Een muis met meerdere knoppen gebruiken met uw Mac
Een muis met meerdere knoppen gebruiken met uw Mac
Anonim

Wat te weten

  • Magic Mouse: Open het Apple pictogram in de Mac-menubalk en selecteer Systeemvoorkeuren.
  • Selecteer het Mouse icoon en ga naar het Point & Click tabblad. Kies het selectievakje naast Secundaire klik.
  • Geef de rechter- of linkerkant van het muisoppervlak aan voor de secundaire klik. Sluit Systeemvoorkeuren om op te slaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de secundaire knopfunctie op een Apple Magic Mouse toewijst. Het bevat ook informatie over het activeren van de secundaire knopfunctie op de oudere Mighty Mouse of een generieke muis. Deze instructies verwijzen naar macOS Big Sur (11). De procedure is echter hetzelfde of vergelijkbaar in eerdere versies van macOS en OS X.

Ondersteuning voor meerdere knoppen op een Magic Mouse inschakelen

De Apple Magic Mouse vereist OS X 10.6.2 of hoger, en de Magic Mouse 2 heeft OS X El Capitan (10.11) of hoger nodig om correct te werken met een Mac. Andere op gebaren gebaseerde muizen vereisen mogelijk specifieke minimumversies van het Mac-besturingssysteem, dus controleer de systeemvereisten van uw muis.

  1. Start Systeemvoorkeuren door op het pictogram Systeemvoorkeuren in het Dock te klikken of door het item Systeemvoorkeuren te selecteren onder de Apple menu.
  2. In het System Preferences venster, selecteer het Mouse icoon om de Mouse voorkeur te openen deelvenster.

    Image
    Image
  3. Ga naar de Point & Click tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer het Secundaire klik selectievakje.

    Image
    Image
  5. Gebruik het vervolgkeuzemenu hieronder Secundaire klik om de kant van het muisoppervlak te selecteren die u wilt gebruiken voor de secundaire klik. Kies rechts of links.

    Image
    Image
  6. Sluit Systeemvoorkeuren om de wijziging op te slaan.

De tweede knop op een Mighty Mouse inschakelen

De Machtige Muis ging vooraf aan de Magische Muis. Apple verkocht het van 2005 tot 2009 en veranderde toen de naam in Apple Mouse en verkocht een Bluetooth-versie totdat het apparaat in 2017 werd stopgezet.

  1. Start Systeemvoorkeuren door op het pictogram Systeemvoorkeuren in het Dock te klikken of door Systeemvoorkeuren te selecteren onder de Applemenu.
  2. Klik in het venster Systeemvoorkeuren op het pictogram Mouse of Toetsenbord en muis afhankelijk van de versie van het Mac-besturingssysteem dat u gebruikt, om het voorkeurenpaneel te openen.

  3. Klik op de Mouse om een afbeelding van uw Mighty Mouse te zien.
  4. Elke knop op de Mighty Mouse heeft een vervolgkeuzemenu dat je kunt gebruiken om zijn functie toe te wijzen. De standaardconfiguratie heeft zowel de linkerknop als de rechterknop toegewezen aan Primaire klik.
  5. Gebruik het vervolgkeuzemenu dat is gekoppeld aan de knop die u wilt wijzigen en selecteer Secundaire klik.
  6. Sluit Systeemvoorkeuren om de wijziging op te slaan.

Hoe de secundaire muisknopfunctie op een generieke muis in te schakelen

De meeste muizen gebruiken de stuurprogramma's die in het Mac-besturingssysteem zijn ingebouwd. Als u echter een muis van derden gebruikt die zijn eigen Mac-muisstuurprogramma's of voorkeurenpaneel bevat, volgt u de instructies van de fabrikant. Volg anders deze instructies:

  1. Start Systeemvoorkeuren door op het Dock-pictogram te klikken of het item Systeemvoorkeuren te selecteren uit de Applemenu.

  2. Klik in het Systeemvoorkeuren-venster op het pictogram Mouse of Toetsenbord en muis om open het voorkeurenpaneel.
  3. Klik indien nodig op het tabblad Muis.
  4. Wijs de Primary Click muisknop toe aan de linker- of rechtermuisknop. Nadat u uw selectie hebt gemaakt, wordt de secundaire klikfunctie toegewezen aan de resterende muisknop.
  5. Sluit Systeemvoorkeuren om de wijziging op te slaan.

Als u een muis met één knop gebruikt of niet op de secundaire muisknop wilt klikken, houdt u de Control-toets op het toetsenbord ingedrukt terwijl u met de muis op een item. Deze actie creëert het equivalent van een secundaire klik.

Aanbevolen: