De volgende MacBook Air kan dunner zijn dan ooit

Inhoudsopgave:

De volgende MacBook Air kan dunner zijn dan ooit
De volgende MacBook Air kan dunner zijn dan ooit
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De lucht zal dun, dun, dun blijven.
  • Extra kleuren? Zeker. Extra poorten? Misschien niet.
  • Misschien wordt de volgende Air gewoon een gewone 'MacBook' genoemd.
Image
Image

De volgende MacBook Air wordt de populairste Mac van Apple ooit. Hoe zal het eruit zien?

We hebben het plan van Apple voor zijn Apple Silicon-computers gezien. Terwijl de eerste M1-Macs slechts de omhulsels waren van hun oude Intel-gebaseerde Macs met Apple-chips erin, werden de iMac en MacBook Pro helemaal opnieuw ontworpen om de krachtige, energiezuinige chips te gebruiken. Dus nu we een kijkje hebben genomen in de plannen van Apple voor de toekomst, kunnen we heel goed raden wat de volgende MacBook zal brengen, of het nu nog steeds de Air heet, of gewoon "MacBook".

"Herinner je je de laatste MacBook? Ik denk dat ze er nog een zullen doen, maar dan met [Apple Silicon]. Het zal geweldig zijn, maar een beetje duurder dan een Air," softwareontwikkelaar en ontwerper Graham Bower vertelde Lifewire via e-mail. "Of het nu een MacBook of een MacBook Air wordt genoemd, het zal prachtig zijn."

De M1-lijn in het zand

Apple verdeelt zijn line-up in twee niveaus: normaal en pro. In het afgelopen half decennium is er niet veel verschil geweest tussen de MacBooks Air en Pro. Snellere chips, iets helderdere schermen en meer USB-C/Thunderbolt-poorten, en dat is het dan ook. Maar met de nieuwe M1-computers is de grens getrokken.

De gewone iMacs op consumentenniveau hebben maar een paar poorten, zijn superdun en zijn verkrijgbaar in een reeks prachtige kleuren. De nieuwe MacBooks Pro zijn verkrijgbaar in grijs en zilver en bevatten een absurde hoeveelheid technologie, van de M1 Pro- en Max-chips tot het XDR-display en al die mooie uitbreidingspoorten.

Deze nieuwe scheidslijn, gecombineerd met een aantal geloofwaardige geruchten, geeft ons een redelijk goed idee van wat we kunnen verwachten van de volgende MacBook Air.

Dun, maar krachtig

Het leuke aan de chipontwerpen van Apple is dat ze absurd krachtig zijn, zelfs zonder fans om ze af te koelen. Daarom behoort de iPad Pro al jaren tot de krachtigste computers van Apple.

De volgende Air zal waarschijnlijk verdubbelen op dunheid. Het hele punt van de Air is zijn grootte, zijn pure draagbaarheid. Verwacht dan een slanke schaal. Misschien zal het zelfs de kenmerkende wigvorm van de Air laten vallen om de plaatachtige Pro's na te bootsen, of misschien zal het zo dun zijn dat het de extra stijfheid nodig heeft die de wig zou kunnen brengen.

De Air krijgt vrijwel zeker ook een nieuw slim-border schermontwerp, inclusief de notch. Dit kan al dan niet het mini-LED XDR-scherm van de Pro's zijn.

Image
Image

Apple deelt graag onderdelen in zijn assortiment, vermoedelijk om kosten te besparen en de productie te vereenvoudigen, maar de geruchten zeggen dat het de 120Hz ProMotion-technologie van de MacBook Pro niet zal gebruiken.

Met de nadruk op dun zijn, heeft de Air misschien geen ruimte om in een HDMI-poort of een SD-kaartsleuf te passen, wat echt jammer is. Aan de andere kant zorgt de scheiding van Pro- en niet-Pro-lijnen ervoor dat de Pro's zwaarder en capabeler worden. Het is een beetje zoals de MacBook versus de iPad. De kracht en uitgebreide mogelijkheden van de Mac maken de iPad zo licht. Als je kracht en connectiviteit wilt, ga dan voor Pro. Als gewicht en dunheid - en vermoedelijk prijs - belangrijker zijn, ga dan voor Air.

"Het gerucht gaat dat er volgend jaar een grote vernieuwing van de MacBook Air komt. Ik hou van lichtgewicht, en als het een MiniLED-scherm heeft, zou dat de upgrade voor mij rechtvaardigen. Deze Pro's zijn leuk, maar de prijs en het gewicht zijn dat niet", schreef sciencefictionauteur en Mac-gebruiker Charles Stross op Twitter.

Een mogelijke uitzondering is MagSafe. We zullen waarschijnlijk nooit weten waarom Apple MagSafe in 2016 verliet, na jaren (terecht) zijn superioriteit te hebben aangeprezen, maar een goede gok is dat het van mening was dat opladen via USB-C en MagSafe niet samen in één apparaat konden bestaan. Nu het terug is op de MacBook Pro, is er geen reden om het niet op de Air te zetten. De MagSafe-poort van de Pro is ook dun.

Elke kleur, zolang het maar helder is

Wat de kleur betreft, zeggen de geruchten dat de Air de iMac zal volgen. De behuizing is verkrijgbaar in verschillende kleuren en de schermranden zijn wit, niet zwart.

Image
Image

Het is ook mogelijk dat het toetsenbord wit is, passend bij Apple's Magic Keyboard-ontwerp voor desktop Macs. De Intel Air heeft altijd zwarte toetsen gehad, maar eerdere iBook- en MacBook-ontwerpen hadden witte toetsen. Ze zijn moeilijker schoon te houden (vraag me hoe ik dat weet), maar aan de andere kant zijn je zwarte toetsen waarschijnlijk smerig en weet je het niet eens.

Het is geweldig om te zien dat Apple zich echt inzet voor het verschil tussen pro en niet-pro. Het betekent dat we een echte en voor de hand liggende keuze krijgen. En een nieuwe krachtige, slanke en kleurrijke Air met een gigantisch, mooi scherm zal waarschijnlijk een doorslaand succes worden.

Aanbevolen: