Hoe berichten op Instagram te controleren

Inhoudsopgave:

Hoe berichten op Instagram te controleren
Hoe berichten op Instagram te controleren
Anonim

Wat te weten

  • Instagram-app: Tik op het Messenger-pictogram in de rechterbovenhoek. Als je Instagram niet hebt bijgewerkt, zie je een pictogram van een papieren vliegtuigje.
  • Verzend of beantwoord berichten met tekst, emoji's, foto's of video's. Kijk in het berichtenscherm of een bericht is geopend.
  • Instagram op het bureaublad: Tik op het Messenger-pictogram in de rechterbovenhoek. Berichten bekijken en beantwoorden.

Dit artikel legt uit hoe je je Instagram-direct messages kunt openen, lezen en beantwoorden via de mobiele Instagram-app of vanaf Instagram op de desktop.

Facebook heeft berichten samengevoegd tussen Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp, dus als je Instagram is bijgewerkt naar de nieuwe interface, gebruik je Messenger in je Instagram-direct messaging.

Controleer berichten op de Instagram-app

Je hebt gemakkelijk toegang tot je inbox voor directe berichten vanuit het hoofdscherm van Instagram, waar je je huidige feed ziet met berichten van mensen en bedrijven die je volgt.

Je kunt leesbevestigingen niet uitschakelen op Instagram, maar er zijn oplossingen.

  1. Open de Instagram-app op je iOS- of Android-apparaat en log in op je account of schakel indien nodig over naar het juiste account.
  2. Tik op het Messenger icoon. Je inbox-berichten worden gerangschikt van meest naar minst recent. Ongelezen berichten hebben een blauwe stip.

    Als je Instagram niet hebt bijgewerkt, zie je een pictogram van een papieren vliegtuigje.

  3. Tik op een bericht om de gespreksreeks te openen en gebruik vervolgens het tekstveld en de mediaknoppen onderaan om een antwoord te verzenden.

    Image
    Image

    Gebruik het zoekveld bovenaan om te zoeken naar een bericht van een bepaalde gebruiker of om te zoeken naar een trefwoord of zin.

  4. Als je een bericht met een foto of video wilt beantwoorden, tik je op Camera in het berichtvenster. Er wordt een camera-interface geopend met opties. Maak een foto of video en tik vervolgens op Verzenden. Tik op Verzenden naar anderen om de foto of video naar andere Instagram-contacten te sturen.

    Image
    Image

    Als je snel een foto- of video-antwoord wilt sturen zonder het gesprek te openen, tik je op de camera rechts van elk bericht in je inbox.

  5. Als je je afvraagt of je ontvanger je bericht heeft gezien, houdt het berichtenscherm je op de hoogte. Je ziet de status van een bericht op het inboxscherm, inclusief wanneer het is gezien of wanneer je het hebt verzonden als het nog niet is geopend.

    Image
    Image

Als je een Instagram-bericht ontvangt van iemand die je niet volgt, verschijnt dit als een verzoek in je inbox in plaats van als een gesprek. Als u het verzoek accepteert, kunt u antwoorden zonder de andere gebruiker te volgen. Als je het verzoek afwijst, kan de andere gebruiker niet meer contact met je opnemen, tenzij je hem of haar volgt.

Instagram-berichten op het bureaublad controleren

Je kunt je directe berichten ook bekijken met Instagram in een webbrowser.

  1. Ga naar de officiële Instagram-website en log in.
  2. Selecteer het Messenger icoon.

    Image
    Image
  3. Je huidige gesprekken verschijnen in het linkerdeelvenster. Klik op een gesprek om het in het rechterdeelvenster te openen.

    Image
    Image
  4. Typ een bericht in de berichtenbalk. Selecteer desgewenst het smileypictogram om een emoji toe te voegen.

    Image
    Image

    De desktop Instagram heeft niet veel van de functies van de Instagram-app, zoals het verzenden van foto's en video's in een direct bericht.

De Instagram-Facebook Messenger-integratie

Volgens een rapport in The Verge begon Facebook in augustus 2020 met de uitrol van zijn nieuwe berichtensysteem, waarbij de berichtenfunctionaliteit van Instagram, Facebook en WhatsApp werd samengevoegd met Messenger.

Als je Instagram-app nog steeds de oudere interface gebruikt, zie je een pictogram voor directe berichten in de stijl van een papieren vliegtuigje in plaats van het Facebook Messenger-logo.

Deze berichtenintegratie is bedoeld om gebruikers gemak te bieden, bijvoorbeeld door Instagram-gebruikers in staat te stellen berichten te sturen naar Facebook-gebruikers die niet eens op Instagram zitten.

FAQ

    Hoe verwijder ik Instagram-berichten?

    Open Instagram, ga naar de rechterbovenhoek en selecteer het Berichten pictogram. Veeg naar rechts op een gesprek en tik op Verwijderen om het gesprek te verwijderen. Om het verzenden van een bericht ongedaan te maken, houdt u het bericht ingedrukt en kiest u Unsend.

    Hoe zie ik verwijderde berichten op Instagram?

    Je kunt verwijderde berichten op Instagram niet herstellen, maar je kunt verwijderde berichten, rollen en meer wel herstellen. Tik op je profielfoto en kies Menu (drie regels) > Instellingen > Account > Recent verwijderd beheren Kies wat u wilt herstellen.

    Hoe reageer ik op een Instagram-bericht?

    Als je wilt reageren op een direct bericht op Instagram, houd je het bericht ingedrukt en kies je een van de optionele reacties, zoals een hartje, een lachend huilend gezicht, een verdrietig gezicht, een boos gezicht of een duim omhoog. Tik op het plusteken (+) voor meer populaire emoji-reactieopties op sociale media

Aanbevolen: