Hoe u een Gmail-account van uw Android-apparaat kunt verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe u een Gmail-account van uw Android-apparaat kunt verwijderen
Hoe u een Gmail-account van uw Android-apparaat kunt verwijderen
Anonim

Als je een Gmail-account op de juiste manier van een Android-apparaat verwijdert, bestaat het account nog steeds, kun je het openen met een webbrowser en kun je het account later zelfs opnieuw verbinden als je van gedachten verandert.

Instructies zijn van toepassing op alle Android-versies en apparaten van alle fabrikanten, hoewel menu's en opties enigszins kunnen verschillen.

Een Gmail-account van een Android-apparaat verwijderen

Hier zijn de basisstappen om een Gmail-account van een Android-apparaat te verwijderen.

  1. Open Instellingen > Accounts.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Gmail-account.
  3. Tik op Account verwijderen.
  4. Bevestig met een tik op Account verwijderen.

    Image
    Image

Hoe Gmail te behouden maar e-mails te stoppen

Als je een andere e-mailapp van derden gebruikt, schakel dan synchronisatie voor Gmail uit of schakel Gmail-meldingen uit.

  1. Open Instellingen en tik op Accounts of Gebruikers en accounts op sommige telefoons.
  2. Tik op het Gmail-account. Op sommige apparaten moet je mogelijk eerst op Gmail tikken.
  3. Tik op Account synchroniseren.
  4. Scroll omlaag naar Gmail en tik op de schakelaar ernaast om te voorkomen dat Gmail wordt gesynchroniseerd met je telefoon. Sommige apparaten noemen deze instelling Sync Gmail.

    Image
    Image

Gmail-meldingen uitschakelen

Als u het Google-account op uw telefoon wilt houden en Gmail-berichten wilt ontvangen, maar geen nieuwe e-mailmeldingen wilt ontvangen, volgt u deze stappen:

  1. Tik in de Gmail-app op de drie-horizontale lijnen in de linkerbovenhoek.
  2. Scroll naar beneden en tik op Instellingen.
  3. Tik op het relevante account.

    Image
    Image
  4. Selecteer Notifications > Geen om meldingen uit te schakelen.

    Image
    Image

Problemen bij het verwijderen van een Google-account van een Android-telefoon

Hoewel deze instructies voor de meeste Android-telefoons werken, kunt u problemen tegenkomen:

  • Als je bij stap vier bent, moet je mogelijk op het Overflow Menu-pictogram (de drie verticaal gestapelde stippen) tikken om toegang te krijgen de optie om uw account te verwijderen.
  • Als je problemen hebt met het verwijderen van het primaire Gmail-account, het account dat je gebruikte toen je je telefoon voor het eerst instelde, probeer dan een nieuw Gmail-account toe te voegen, dit in te stellen als het primaire account en het ongewenste account te verwijderen. Als dat niet werkt, voer dan een fabrieksreset uit. Met dit proces worden ook al je gegevens van de telefoon verwijderd, dus zorg ervoor dat je eerst een back-up van je telefoon maakt.

Verlies van toegang tot gegevens die aan het Gmail-account zijn gekoppeld

Als je het Gmail-account verwijdert dat aan de Google Play Store is gekoppeld, verlies je de toegang tot apps en inhoud die je hebt gekocht in de Google Play Store. Je raakt ook de toegang kwijt tot e-mails, foto's, agenda's en andere gegevens die aan dat Gmail-account zijn gekoppeld.

Op sommige Android-apparaten kun je een Gmail-account niet verwijderen. Schakel het in plaats daarvan uit op Apps > Gmail > Disable.

FAQ

    Hoe verwijder ik een Gmail-account van een iPhone?

    Om een Gmail-account van een iPhone te verwijderen, tikt u op Instellingen > Mail > Accounts. Tik op je Gmail-account en selecteer Account verwijderen. Gebruik dit proces om een e-mailaccount van een iPhone te verwijderen.

    Hoe verwijder ik een Gmail-account van een computer?

    Om een Gmail-account uit Chrome op een pc te verwijderen, selecteert u uw profielpictogram; selecteer onder Other Profiles Settings Selecteer Menu (drie stippen) op een profiel > Delete Wanneer u Gmail opent via Thunderbird of Apple Mail, gaat u naar de sectie Account van de e-mailclient, selecteert u uw Gmail-account en verwijdert u deze.

    Hoe verwijder ik een Gmail-account uit de Gmail-app?

    Op een iOS-apparaat opent u de Gmail-app, tikt u op uw profile-pictogram, tikt u op Accounts op dit apparaat beheren en selecteert u Verwijderen van dit apparaatSelecteer op een Android uw profile-pictogram, tik op Accounts op dit apparaat beheren en selecteer Account verwijderen

Aanbevolen: