Hoe u Sophos van uw Mac of pc kunt verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe u Sophos van uw Mac of pc kunt verwijderen
Hoe u Sophos van uw Mac of pc kunt verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik op Mac de Remove Sophos Home app in uw map Programma's. Gebruik App Cleaner & Uninstaller om overgebleven bestanden te verwijderen.
  • Ga in Windows naar Configuratiescherm > Een programma verwijderen. Selecteer Sophos om de verwijdering te starten en start vervolgens uw pc opnieuw op.
  • Als Sophos niet wil verwijderen, sluit dan alle geopende applicaties en zorg ervoor dat je bent ingelogd als een gebruiker met beheerdersrechten.

Dit artikel legt uit hoe u Sophos op Mac en Windows kunt verwijderen. Als u een ander antivirusprogramma wilt installeren, moet u eerst Sophos verwijderen.

Hoe Sophos op Mac te verwijderen

Na de installatie biedt Sophos een Sophos Antivirus Removal-tool die u moet gebruiken om Sophos netjes van uw systeem te verwijderen. Sleep de toepassing niet zomaar naar de prullenbak van uw Mac, want hiermee wordt de toepassing niet volledig van uw apparaat verwijderd.

Gebruik het hulpprogramma Sophos Antivirus Removal om Sophos te verwijderen. Het is te vinden in uw map Programma's.

  1. Om conflicten te voorkomen, moet u alle andere antivirussoftwareproducten op uw systeem uitschakelen.
  2. Ga naar je map Programma's en dubbelklik op Remove Sophos Home.app om het verwijderingsproces te starten.

    Image
    Image
  3. Wanneer u wordt gevraagd om door te gaan met het verwijderen, klikt u op Doorgaan. U wordt ook gevraagd om uw beheerderswachtwoord in te voeren.

    Image
    Image
  4. Sophos zou nu van je computer moeten worden verwijderd.

    Image
    Image

    Hoewel Sophos is verwijderd, kunnen er nog bestanden op uw computer achterblijven. Om uw systeem volledig van deze bestanden te ontdoen, kunt u een product zoals App Cleaner & Uninstaller gebruiken, waarmee u deze restanten van uw systeem kunt verwijderen.

Hoe Sophos op Windows te verwijderen

  1. Om conflicten te voorkomen, moet u alle andere antivirussoftwareproducten op uw systeem uitschakelen.
  2. Zoek naar "configuratiescherm" met de Windows-zoekopdracht en selecteer vervolgens de Configuratiescherm app aan de rechterkant om deze te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Een programma verwijderen.

    Image
    Image
  4. Scroll in de lijst met programma's naar beneden en dubbelklik vervolgens op het Sophos-programma om de verwijdering te starten.

    Image
    Image
  5. Selecteer Yes wanneer u wordt gevraagd om de applicatie te verwijderen. Selecteer in het volgende scherm Uninstall om Sophos volledig van uw computer te verwijderen.

    Image
    Image
  6. Sophos zou nu van je computer moeten worden verwijderd. Start uw computer opnieuw op om het verwijderingsproces volledig te voltooien.

    Image
    Image

    Hoewel Sophos is verwijderd, kunnen er nog bestanden of registersleutels op uw computer achterblijven. Om uw systeem volledig van deze bestanden te ontdoen, kunt u een app van derden gebruiken die voor dit doel is ontworpen.

Als je Sophos verwijdert, onthoud dan dat het belangrijk is om altijd een soort antivirussoftware op je systeem te hebben staan (zelfs op Macs). Als u op zoek bent naar een ander antivirusprogramma, zijn er verschillende goede om naar te kijken.

Sophos kan niet worden verwijderd

Het verwijderen van Sophos is over het algemeen een eenvoudig proces. Als je problemen tegenkomt, bekijk dan de onderstaande probleemoplossingslijst.

  1. Sluit alle geopende toepassingen voordat u het verwijderingsproces uitvoert, inclusief alle andere antivirusproducten die op uw systeem kunnen worden uitgevoerd.
  2. Zorg ervoor dat u bent aangemeld als gebruiker met beheerdersrechten op de computer waarvan u Sophos probeert te verwijderen.
  3. Als je foutmeldingen krijgt bij het verwijderen van Sophos op Windows, raadpleeg dan de stappen voor probleemoplossing van Sophos Home voor Windows voor meer informatie. Voor problemen met het verwijderen van Mac raadpleegt u de stappen voor probleemoplossing van Sophos Home voor Mac (alleen voor gevorderde gebruikers).
  4. Als je problemen blijft ondervinden bij het verwijderen van Sophos, neem dan contact op met Sophos-ondersteuning voor hulp. Je kunt ze bellen, een livechat starten of een supportticket opsturen voor hulp.

Aanbevolen: