Hoe u uw telefoon kunt laten verwijderen van e-mails van POP-servers

Inhoudsopgave:

Hoe u uw telefoon kunt laten verwijderen van e-mails van POP-servers
Hoe u uw telefoon kunt laten verwijderen van e-mails van POP-servers
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Gmail Instellingen > Bekijk alle instellingen > Doorsturen en POP/IMAP > Wanneer berichten worden geopend met POP. Kies een optie.
  • POP-instellingen omvatten: Bewaar de kopie van Gmail in de Inbox, Markeer de kopie van Gmail als gelezen, Archiveer de kopie van Gmail en Gmail-kopie verwijderen.
  • De enige manier om e-mails van al je apparaten tegelijk te verwijderen, is door elk apparaat in te stellen met de IMAP-server van je provider.

IMAP synchroniseert de e-mail op uw smartphone met de e-mails op de server. POP daarentegen downloadt berichten naar de telefoon en laat een kopie achter op de server. Leer hoe u de verwijderde berichten van de server verwijdert met Gmail, maar de stappen zijn vergelijkbaar voor Outlook, Yahoo en andere e-mailproviders.

E-mail bewaren of verwijderen van POP-servers

Als u POP gebruikt en de verwijderde berichten van de server wilt verwijderen, verwijdert u die berichten opnieuw van een computer of wijzigt u de e-mailinstellingen zodat de server de e-mail verwijdert nadat deze naar uw telefoon is gedownload.

Hier leest u hoe u die instellingen in de browserversie van Gmail kunt wijzigen.

  1. Op een desktopcomputer of laptop, open een webbrowser en ga naar Gmail.

    Dit werkt in een mobiele browser, maar je moet de pagina forceren om de desktopversie van de website te laden om de juiste menu-items te zien en de serverwijzigingen aan te brengen.

  2. Selecteer Instellingen (het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de pagina).

    Image
    Image
  3. Kies Bekijk alle instellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Forwarding en POP/IMAP tab, of gebruik deze link als je hem niet kunt vinden.

    Image
    Image
  5. In de POP download sectie, selecteer de Wanneer berichten worden geopend met POP vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

    Als je dit menu niet kunt selecteren, kies dan een van de Enable POP opties er net boven.

  6. Kies een van deze opties:

    • Bewaar de kopie van Gmail in de Inbox: wanneer een e-mail van de telefoon wordt verwijderd, wordt het bericht van dat apparaat verwijderd, maar blijft het in uw account. Het bericht blijft op de server en is toegankelijk vanaf elk apparaat.
    • Markeer de Gmail-kopie als gelezen: verwijderde berichten blijven in je e-mailaccount staan, maar de berichten worden gemarkeerd als gelezen. Als je een bericht op je telefoon verwijdert en vervolgens Gmail opent op een pc, wordt het bericht naar de pc gedownload en gemarkeerd om aan te geven dat je het bericht op een ander apparaat hebt gelezen.
    • Archiveer de kopie van Gmail: e-mails blijven in uw account staan wanneer u ze downloadt of verwijdert van uw apparaat. Verwijderde e-mails worden verplaatst van de map Inbox naar een archiefmap.
    • Gmail-kopie verwijderen: berichten die naar uw telefoon worden gedownload, worden van de server verwijderd. De e-mail blijft op het apparaat staan zolang deze niet wordt verwijderd. Het is echter niet online beschikbaar wanneer u zich aanmeldt bij Gmail vanaf een computer of een ander apparaat. Gebruik deze optie als de beschikbare opslagruimte in uw online account bijna op is.
  7. Selecteer Wijzigingen opslaan. E-mails op de server zullen zich nu gedragen op de manier die u hebt opgegeven in stap 6.

    Image
    Image

E-mails van alle apparaten tegelijk verwijderen

Wanneer u e-mail opent vanaf een POP-server, kan de e-mailapp geen wijzigingen aanbrengen in de e-mails op de server. Dit is anders dan IMAP, dat de server-e-mails van het apparaat regelt.

Als u bijvoorbeeld de POP-servers van Gmail op uw telefoon gebruikt en u kiest Gmail-kopie in de Inbox bewaren, worden e-mails naar uw telefoon gedownload en online bewaard. De berichten worden op uw telefoon en op de server bewaard totdat u ze verwijdert. Zelfs als u de instellingen van Gmail wijzigt om de POP-server de Gmail-kopie van de server te laten verwijderen, worden de berichten niet van uw apparaat verwijderd.

De enige manier om e-mails van al je apparaten tegelijk te verwijderen, is door elk apparaat in te stellen met de IMAP-server van je provider. Op die manier kun je inloggen op elk apparaat dat directe servertoegang heeft via IMAP (je tablet, telefoon of computer) en daar e-mails verwijderen. Wanneer berichten van de server worden verwijderd, verwijdert elk apparaat de lokaal opgeslagen e-mails wanneer het apparaat om een update van de IMAP-server vraagt.

Aanbevolen: