Airbus lijkt metaverse-functies toe te voegen aan vliegreizen

Airbus lijkt metaverse-functies toe te voegen aan vliegreizen
Airbus lijkt metaverse-functies toe te voegen aan vliegreizen
Anonim

Vliegreizen, hoewel geweldig, gaat gepaard met schreeuwende baby's, spraakzame buren en krappe ruimtes, maar wat als je een beetje metaverse flair aan de hele reis zou kunnen toevoegen?

Dat is precies wat ruimtevaartbedrijf Airbus probeert te doen, volgens een officieel persbericht van het bedrijf. Ze werken samen met het crowdsourcing-technologieplatform HeroX om fantasierijke manieren te bedenken waarop de metaverse de vliegervaring zou kunnen verbeteren. Ja, dat betekent waarschijnlijk VR, of op zijn minst een vorm van augmented reality, terwijl je hoog in de lucht vliegt.

Image
Image

"Metaverse is een onbekende wereld en we willen graag begrijpen hoe het de ervaring van onze passagiers kan verbeteren", zegt Marc Fischer, SVP Cabin and Cargo Engineering, Airbus, in een persverklaring.

Dit staat duidelijk nog in de kinderschoenen. Geen van beide bedrijven heeft bedacht hoe het strooien van metavers stof op de vliegervaring eruit zou zien. Daarom hebben ze ook een wedstrijd uitgeschreven om naar werkbare ideeën te zoeken.

De Metaverse and the Future of Flight-competitie beta alt $ 30.000 aan de deelnemers met de beste suggesties. De beurs wordt op vijf manieren verdeeld, mochten er meerdere winnende ideeën zijn, en de wedstrijd staat open voor iedereen van 18 jaar of ouder die overal ter wereld woont.

De wedstrijd gaat vandaag van start, dus zet je ideeën erin zodat we nog meer magie kunnen toevoegen aan de ervaring van cheques die door de lucht reizen terwijl je in een gigantische metalen vogel zit.

Aanbevolen: