Hoe u Xbox One naar uw pc kunt streamen

Inhoudsopgave:

Hoe u Xbox One naar uw pc kunt streamen
Hoe u Xbox One naar uw pc kunt streamen
Anonim

Wat te weten

  • Stream door naar Systeem > Instellingen > Voorkeuren > te gaan Xbox-app-connectiviteit. Selecteer Sta streamen van games naar andere apparaten toe.
  • Start de Windows 10 Xbox-app. Selecteer Xbox One > Connect > Stream.
  • Stream audio en partychat door naar Configuratiescherm > Hardware en geluid > Audioapparaten beheren. Maak van uw headset de standaard.

Dit artikel legt uit hoe je gameplay van een Xbox One naar een pc kunt streamen. Beide apparaten moeten zich op hetzelfde netwerk bevinden en de netwerkverbinding moet sterk en snel genoeg zijn om streaming te kunnen verwerken.

Streaming activeren op uw Xbox One

De eerste stap bij het streamen van een Xbox One naar pc is het inschakelen van streaming op de Xbox One. Dit is een vrij eenvoudig proces:

Controleer voordat je begint of op je Xbox One en Windows 10 pc de meest recente systeemupdates zijn geïnstalleerd.

  1. Open Systeem > Instellingen.
  2. Select Voorkeuren > Xbox-app-connectiviteit.
  3. Selecteer Sta streamen van games naar andere apparaten toe.

    Of Sta verbindingen toe vanaf elk apparaatof Alleen van profielen die zijn aangemeld op deze Xbox moet worden geselecteerd. Als u uw netwerk met andere mensen deelt, is de tweede optie veiliger. Als u Niet toestaan dat de Xbox-app verbinding maakt selecteert, wordt streaming voorkomen.

Hoe Xbox One naar pc te streamen

De tweede en laatste stap bij het streamen van een Xbox One naar een pc vereist de Windows 10 Xbox-app. Je kunt de gratis Xbox-app downloaden van de Windows Store als deze nog niet op je computer is geïnstalleerd.

De Xbox-app wordt gebruikt om streaming te starten:

  1. Zorg ervoor dat je Xbox One is ingeschakeld.
  2. Start de Windows 10 Xbox-app.
  3. Selecteer het Xbox One pictogram aan de linkerkant.
  4. Zoek uw Xbox One in de lijst en selecteer vervolgens Connect.

    Deze stap wordt maar één keer gedaan. Als uw Xbox niet in de lijst wordt weergegeven, controleert u of deze is ingeschakeld. Als dat zo is, en je ziet het nog steeds niet in de lijst, moet je het IP-adres van je Xbox One vinden en dit handmatig invoeren.

  5. Selecteer Stream.

    Hiermee wordt de stream gestart. Als er niets gebeurt, selecteert u Test streaming om te zien wat het probleem is.

  6. Nadat deze eerste installatie is voltooid, is streamen in de toekomst nog eenvoudiger. Start gewoon de Windows 10 Xbox-app, selecteer het Xbox One pictogram aan de linkerkant en selecteer vervolgens Stream.

    Als de Xbox One is uitgeschakeld, moet je eerst Turn on. selecteren

Games starten vanuit de Xbox-app

Zodra je streamt, kun je games en apps starten vanaf het Xbox One-dashboard. De weergave die u normaal op uw televisie zou zien, verschijnt nog steeds op de televisie, maar wordt ook gespiegeld op uw pc-monitor, tablet of laptopscherm. Hierdoor kun je op het Xbox-dashboard navigeren en games starten zoals je dat normaal zou doen.

Image
Image

Als je een game liever rechtstreeks vanaf je pc start om meteen in de actie te komen, is dat ook een optie.

  1. Start de Xbox-app.
  2. Navigeer naar de gamehub voor de game die je wilt spelen.
  3. Selecteer Afspelen vanaf console.

    Dit maakt automatisch verbinding met de console en begint met streamen als alles correct is ingesteld.

Een Xbox One-game bedienen vanaf je pc

Als je je Xbox One wilt streamen naar een pc in een andere kamer, is er nog een extra stap. Hoewel een controller die is aangesloten op de Xbox One deze nog steeds kan bedienen tijdens het streamen, is het aantal controllers beperkt.

Image
Image

Dat betekent dat je een Xbox One-controller op je pc moet aansluiten als je een game wilt spelen via streaming. Dit is minder belangrijk als je alleen een film of andere video streamt, maar een controller is nog steeds handig voor het geval je moet pauzeren.

De eenvoudigste oplossing is om eenvoudig je Xbox One-controller op je pc aan te sluiten met een micro-USB-kabel. Windows 10 herkent de controller automatisch.

Als je een meer permanente oplossing wilt, kun je overwegen een tweede controller te kopen en deze aan je pc te koppelen. Zoek naar het herziene ontwerp dat voor het eerst bij de Xbox One S werd geleverd als je pc Bluetooth heeft, of een ontwerp dat wordt geleverd met een draadloze USB-dongle als je pc geen Bluetooth heeft.

In-game en partychat streamen

Als je streamt van je Xbox naar je pc, kun je ook deelnemen aan zowel party- als in-game chat. Als je dit wilt doen, moet je een microfoon of headset op je pc aansluiten voordat je de Xbox-app start en begint te streamen.

Je kunt een USB-headset gebruiken, een headset die is aangesloten op de koptelefoonaansluiting op je computer of een headset die is aangesloten op je Xbox One-controller.

Je moet er in ieder geval ook voor zorgen dat de microfoon of headset is ingesteld als je standaard communicatieapparaat:

  1. Open het Configuratiescherm op uw pc.
  2. Select Hardware en geluid > Audioapparaten beheren.
  3. Klik onder het tabblad Playback met de rechtermuisknop op uw headset en zorg ervoor dat deze is ingesteld als standaardapparaat.
  4. Klik onder het tabblad Recording met de rechtermuisknop op uw headset of microfoon en zorg ervoor dat deze is ingesteld als standaardapparaat.

    U moet mogelijk ook uw headset of microfoon instellen als standaardcommunicatieapparaat.

Wat is Xbox One-gamestreaming?

Er zijn twee verschillende dingen waar gamestreaming naar kan verwijzen. De eerste omvat het live streamen van Xbox One-gameplay naar een platform zoals Twitch of YouTube. De andere betreft het streamen van de console naar een computer die op hetzelfde netwerk is aangesloten.

Het doel van het streamen van een Xbox One naar een pc is dat het elke Windows 10-pc die op hetzelfde netwerk is aangesloten, kan veranderen in een extern beeldscherm voor de console. Dat betekent dat je games kunt spelen of films kunt kijken of een Xbox One-app kunt gebruiken op elke Windows 10-tablet, laptop of desktopcomputer, zonder de console fysiek te verplaatsen, zolang alles maar op hetzelfde netwerk is aangesloten.

FAQ

    Hoe stream ik Xbox Series X of S naar mijn pc?

    Je kunt Xbox Series X- of S-games naar je pc streamen met de Xbox-app. Als je een Xbox Game Pass Ultimate-lidmaatschap hebt, kun je games streamen vanuit de cloud, dus je hebt je console niet eens nodig.

    Hoe stream ik naar Twitch op mijn Xbox One?

    Als je naar Twitch op een Xbox One wilt streamen, download je de Twitch-app op je console. Volg daarna de stappen om je Xbox- en Twitch-accounts te verbinden.

Aanbevolen: