Hoe Nintendo Switch-gameplay naar Twitch te streamen

Inhoudsopgave:

Hoe Nintendo Switch-gameplay naar Twitch te streamen
Hoe Nintendo Switch-gameplay naar Twitch te streamen
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik HDMI-kabels om een Elgato Game Capture HD60 S op de tv aan te sluiten en de switch om gamebeelden naar OBS Studio te sturen.
  • Ga vervolgens naar Twitch-dashboard > Profile > Accountinstellingen >Channel and Videos > copy key > paste in OBS Studio.

Dit artikel legt uit hoe je je Switch-console op je computer aansluit, streamt met OBS Studio en je Nintendo Switch-versie 9.1.0 en hoger als mediabron importeert. Je kunt ook live gaan op YouTube of Facebook Live gebruiken om je gameplay uit te zenden.

Image
Image

Wat je nodig hebt om te streamen op de Nintendo Switch

Omdat er geen Twitch-app op de Switch is, moet je uitzenden via gratis streamingsoftware en een video-opnamekaart. We gebruiken OBS Studio en een Elgato HD60 S in de onderstaande instructies.

Hier is alles wat je nodig hebt voor deze Twitch-streamingmethode:

  • Een computer: Elke Windows- of macOS-computer is prima, maar met een computer met meer verwerkingskracht kun je met een hogere resolutie streamen.
  • OBS Studio: u kunt deze software gratis downloaden van de officiële OBS-website voor Windows- en macOS-computers.
  • Elgato Game Capture HD60 S: De meeste opnameapparaten die 1080p-resolutie en 60 frames per seconde ondersteunen, werken prima met OBS Studio. Die van Elgato zijn echter zeer goed gemaakt, eenvoudig te installeren en relatief betaalbaar. De Elgato Game Capture HD60 S is een van de meer populaire opnameapparaten die door Twitch-streamers worden gebruikt.
  • Webcam: Dit is optioneel voor een basisstream, maar het is noodzakelijk als je beeldmateriaal van jezelf wilt opnemen tijdens het spelen.
  • Een microfoon of headset: deze zijn optioneel, maar ze kunnen de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeteren tijdens je stream.

Uw Nintendo Switch-console aansluiten op uw computer

Voordat je begint met streamen op Twitch, moet je je Nintendo Switch-console op je computer aansluiten. Met deze opstelling kun je je gameplay nog steeds zoals gewoonlijk op je televisie bekijken. Deze instructies zijn voor de Elgato Game Capture HD60 S, maar ze werken ook voor andere vergelijkbare opnameapparaten.

  1. Zorg ervoor dat je Nintendo Switch in het dock staat. Zoek de HDMI-kabel die van de kabel naar je tv loopt. Koppel het uiteinde dat op je tv is aangesloten los en sluit het aan op je Elgato Game Capture HD60 S.
  2. Steek de USB-kabel van de Elgato Game Capture HD60 S in je computer. Hierdoor worden de gamebeelden naar OBS Studio gestuurd.
  3. Zoek de HDMI-kabel die bij de Elgato Game Capture HD60 S is geleverd en sluit deze vervolgens aan op de HDMI Out-poort van het apparaat. Steek het andere uiteinde van deze kabel in de HDMI In-poort van uw televisietoestel.

    Als je nu Nintendo Switch-games op je tv speelt, ontvangt je computer ook een kopie van de video en audio dankzij de aangesloten USB-kabel.

Twitch Stream de Nintendo Switch met OBS Studio

Het eerste dat u moet doen nadat u OBS Studio op uw computer hebt geïnstalleerd, is deze te koppelen aan uw Twitch-account. Hier is hoe:

  1. Log in op de officiële Twitch-website en ga naar je Dashboard.

    Image
    Image
  2. Selecteer uw Profiel pictogram en selecteer vervolgens Accountinstellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Kanaal en Video's tab.

    Image
    Image
  4. Je ziet een sectie met de naam Primary Stream Key. Druk op de Copy-knop om uw sleutel naar het klembord te kopiëren.

    Image
    Image
  5. Ga in OBS Studio naar FIle > Instellingen > Stream en zorg ervoor dat Twitch is geselecteerd. Plak vervolgens de sleutel in het beschikbare veld en druk op OK. OBS Studio zendt nu uit naar Twitch wanneer je streamt.

    Image
    Image

Gebruik Nintendo Switch als mediabron

Vervolgens moet je je Nintendo Switch als mediabron importeren.

  1. Klik met de rechtermuisknop ergens in OBS Studio en selecteer Add > Video Capture Device.

    Image
    Image
  2. Noem deze nieuwe laag iets beschrijvends. Elke mediabron die u toevoegt aan OBS Studio heeft zijn eigen unieke laag nodig.
  3. Zoek in het vervolgkeuzemenu uw opnameapparaat en selecteer het. Druk op Oké.
  4. Een box met de live beelden van je Nintendo Switch zou in OBS Studio moeten verschijnen. U kunt het formaat nu wijzigen en met uw muis verplaatsen om het te krijgen zoals u dat wilt.
  5. Als je een webcam hebt die je wilt gebruiken om beeldmateriaal van jezelf vast te leggen tijdens het spelen, zorg er dan voor dat deze is aangesloten op je computer en herhaal de bovenstaande stappen, zorg er deze keer voor dat je je webcam selecteert uit de Video-opnameapparaatvervolgkeuzemenu. Net als de Nintendo Switch-beelden, kan het webcamvenster worden verkleind en verplaatst met je muis.
  6. Je kunt ook een microfoon of headset gebruiken met OBS Studio. Het programma zou ze automatisch moeten detecteren zodra ze zijn aangesloten en hun volumeniveaus kunnen worden aangepast via de volumeschuifregelaars onder aan het scherm.

  7. Als je klaar bent om met uitzenden te beginnen, druk je op de Start Streaming knop rechtsonder in OBS Studio. Veel succes!

Een waarschuwing over Nintendo en copyright

Terwijl bedrijven zoals Microsoft en Sony gebruikers aanmoedigen om hun respectievelijke Xbox One- en PlayStation 4-videogames te streamen op diensten zoals Twitch en YouTube, staat Nintendo bekend om zijn pogingen om zijn merken te beschermen. Het dient vaak verwijderingsverzoeken in op videowebsites op basis van inbreuk op het auteursrecht.

Gelukkig voor Twitch-streamers richt Nintendo zich voornamelijk op het verwijderen van YouTube-video's van zijn games en laat streamers meestal doen wat ze willen.

Nintendo's strikte inhoudsbeleid is een van de redenen waarom veel videogamestreamers ervoor kiezen om gameplay van Xbox One- en/of PlayStation 4-titels uit te zenden in plaats van die op de Nintendo Switch. Beide rivaliserende consoles zijn volledig open als het gaat om streaming en vereisen geen registratie.

FAQ

    Hoe sluit ik een Nintendo Switch Pro-controller aan op een pc?

    Je moet eerst een Bluetooth-adapter inschakelen of toevoegen aan je pc. Houd vervolgens de synchronisatieknop op je controller ingedrukt om de Joy-Cons met je pc te synchroniseren.

    Hoe kan ik Twitch-streams bekijken op mijn Nintendo Switch?

    De Twitch-app voor Switch is de juiste keuze. Om het in te stellen, ga je naar de Nintendo eShop en zoek je naar Twitch. Selecteer de app en kies vervolgens Gratis download.

Aanbevolen: