Hoe de 'iPhone is uitgeschakeld'-fout te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe de 'iPhone is uitgeschakeld'-fout te herstellen
Hoe de 'iPhone is uitgeschakeld'-fout te herstellen
Anonim

Als je iPhone niet ontgrendelt en het bericht 'iPhone is uitgeschakeld' wordt weergegeven, maak je je misschien zorgen dat er een ernstig probleem is met je apparaat. Het probleem is echter waarschijnlijk niet zo erg als het lijkt. Als uw iPhone (of iPad of iPod touch) is uitgeschakeld, wordt in dit artikel uitgelegd wat er aan de hand is en hoe u dit kunt oplossen.

Deze aanwijzingen werken voor alle iPhone-, iPod touch- en iPad-modellen.

Image
Image

Oorzaken van de uitgeschakelde iPhone-fout

Elk iOS-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch) kan worden uitgeschakeld, maar de berichten die je ziet komen in een paar verschillende vormen. Soms ontvang je het bericht 'iPhone is uitgeschakeld'. Andere keren wordt u gevraagd om het over 5 minuten opnieuw te proberen of om verbinding te maken met iTunes. De oorzaak is bijna altijd dezelfde: er is te vaak een onjuiste toegangscode ingevoerd.

De toegangscode is een iPhone-beveiligingsmaatregel waarbij u een genummerd wachtwoord moet invoeren om het apparaat te ontgrendelen. Als zes keer achter elkaar de verkeerde toegangscode wordt ingevoerd, vergrendelt het apparaat zichzelf en voorkomt u dat u extra toegangscodes probeert. Als de verkeerde toegangscode meerdere keren wordt ingevoerd, interpreteert het apparaat dit als een poging om het te hacken of in te breken. Door de telefoon uit te schakelen, wordt dergelijke activiteit voorkomen.

Apparaten kunnen worden ingesteld om gegevens te wissen na 10 onjuiste toegangscodepogingen. Hoewel extreem, is deze instelling de beste manier om gevoelige gegevens te beschermen. Als je Touch ID gebruikt, kan een andere probleemfout 53 je beletten toegang te krijgen tot je telefoon.

Een uitgeschakelde iPhone, iPad of iPod repareren

Het maakt niet uit hoe je iPhone, iPod of iPad is uitgeschakeld, het repareren ervan is relatief eenvoudig. Het is dezelfde reeks opties die u volgt wanneer u uw toegangscode vergeet. Het nadeel is dat je je apparaat moet herstellen.

Herstellen betekent het vervangen van bestaande gegevens door een back-up. Dit resulteert in het verlies van gegevens die zijn toegevoegd sinds de laatste back-up is gemaakt. Het is des te meer reden om regelmatig een back-up van gegevens te maken.

Er zijn vier hoofdopties voor het repareren van een uitgeschakelde iPhone, iPad of iPod:

  1. Herstel de iPhone vanaf een back-up. De eerste stap die u moet proberen, is het apparaat te herstellen vanaf een back-up met iTunes. Als je iTunes niet meer gebruikt, is er een manier om te herstellen vanaf een back-up zonder iTunes. Het herstellen van uw telefoon kan het uitgeschakelde probleem oplossen, maar u verliest alle gegevens die niet in uw laatste back-up waren opgenomen.

  2. Gebruik de herstelmodus. Als dat niet werkt, of als u uw apparaat nooit met iTunes hebt gesynchroniseerd, gebruikt u de herstelmodus. Nogmaals, u kunt de gegevens kwijtraken die u hebt toegevoegd nadat u voor het laatst een back-up van het apparaat hebt gemaakt.
  3. Gebruik de DFU-modus. Als de bovenstaande methoden niet werken, probeer dan de DFU-modus, een uitgebreidere versie van de herstelmodus.
  4. Gebruik iCloud of Zoek mijn iPhone om gegevens te wissen. Log in op iCloud of download de Zoek mijn iPhone-app naar een ander iOS-apparaat. Log in met uw iCloud-gebruikersnaam en wachtwoord. Gebruik Zoek mijn iPhone om uw apparaat te lokaliseren en wis het vervolgens op afstand. Hiermee worden de gegevens op uw apparaat verwijderd en opnieuw ingesteld, zodat u er weer toegang toe hebt. Probeer dit alleen als er een back-up van al uw gegevens is gemaakt. Als u een back-up van uw gegevens naar iCloud of iTunes maakt, kunt u deze vanaf die bron herstellen.

Als je een fout 4013 tegenkomt wanneer je probeert je iPhone te herstellen, zijn er ook verschillende manieren om fout 4013 op te lossen. U kunt ook fout 3194 tegenkomen en oplossen.

Hoe voorkom je dat je een gehandicapte iPhone krijgt

Het hebben van een uitgeschakelde iPhone is vervelend en onhandig, dus je zult willen doen wat je kunt om te voorkomen dat het opnieuw gebeurt.

Je hebt twee opties:

  • Stel een nieuwe toegangscode in die gemakkelijker te onthouden is. Als u uw toegangscode onthoudt en deze niet hoeft te raden, is de kans kleiner dat u de verkeerde toegangscode invoert, wat leidt tot een uitgeschakelde iPhone.
  • Gebruik Touch ID of Face ID. Als deze opties zijn ingeschakeld, hoeft u uw toegangscode niet in te voeren. Laat gewoon je gezicht zien of scan je vinger, en je apparaat wordt ontgrendeld.

FAQ

    Hoe repareer ik de oplaadpoort op mijn iPhone?

    Als de oplaadpoort van uw iPhone beschadigd is, moet u deze professioneel laten repareren. U kunt proberen de oplaadpoort schoon te maken met perslucht of een mini-stofzuiger.

    Hoe los ik geen service op mijn iPhone op?

    Als je geen service op je iPhone hebt, zorg er dan voor dat de telefoon niet is ingesteld op de vliegtuigmodus, schakel mobiele data uit en weer in en controleer op updates. Als je slechte service hebt, schakel dan bellen via wifi in of koop een signaalversterker.

    Hoe repareer ik een vastgelopen iPhone?

    Om een vastgelopen iPhone te repareren, reset je je iPhone hard, schakel je AssistiveTouch in of probeer je je iPhone te herstellen vanaf een back-up. Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met Apple Support.

Aanbevolen: