Hoe de groottelimiet van Outlook-bijlagen te vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe de groottelimiet van Outlook-bijlagen te vergroten
Hoe de groottelimiet van Outlook-bijlagen te vergroten
Anonim

Wat te weten

  • Open de Windows Register-editor, zoek het item voor Outlook en wijzig de waarde van MaximumAttachmentSize.
  • Voer de gewenste groottelimiet in KB in (tot 25600).
  • De limiet voor de bestandsgrootte van bijlagen in Outlook kan de limiet van uw mailserver niet overschrijden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de maximale limiet voor de grootte van Outlook-bijlagen kunt verhogen. Instructies zijn van toepassing op Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010 en Outlook voor Microsoft 365.

Hoe u de limiet voor de grootte van Outlook-bijlagen kunt vergroten

Bij het verzenden van een e-mailbijlage in Outlook, kunt u een foutmelding krijgen die u waarschuwt dat de bijlage de toegestane limiet overschrijdt. Als uw mailserver berichten van maximaal 25 MB toestaat en uw bijlage iets groter is dan de standaardlimiet van 20 MB, wijzigt u de standaardinstelling van Outlook zodat deze overeenkomt met de standaardgrootte van de mailserver.

Voordat u wijzigingen aanbrengt in het Windows-register, moet u een back-up van het register maken, zodat u, als u wijzigingen aanbrengt, uw systeem in de oorspronkelijke staat kunt herstellen.

  1. Druk op Windows+R.
  2. In het Run dialoogvenster typt u regedit.

    Image
    Image
  3. Selecteer OK.
  4. Navigeer door de registerstructuur en ga naar het item dat overeenkomt met uw Outlook-versie:

    • Outlook 2019 en 2016: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\\Preferences
    • Outlook 2013: HKEY_CURRENT_USER / Software\Microsoft\Office\15.0\Outlook\\Preferences
    • Outlook 2010: HKEY_CURRENT_USER / Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\\Preferences
    Image
    Image
  5. Dubbelklik op de MaximumAttachmentSize waarde.

    Als je MaximumAttachmentSize niet ziet, voeg dan een registersleutel en waarde toe. Ga naar Edit, selecteer New > DWORD Value, voer MaximumAttachmentSize in, en druk op Enter.

    Image
    Image
  6. Voer in het Value data tekstvak de gewenste limiet voor bijlagegrootte in KB in. Als u bijvoorbeeld een maximale grootte van 25 MB wilt instellen, vinkt u eerst het vakje naast Decimaal aan en voert u vervolgens 25600 in (omdat 25600 decimaal=25,6 MB).

    Image
    Image
    • De standaardwaarde (wanneer MaximumAttachmentSize niet aanwezig is) is 20 MB of 20480.
    • Voor geen bestandsgroottelimiet voor bijlagen, voer 0 in. De meeste mailservers hebben een maximale grootte, dus 0 wordt niet aanbevolen; u kunt grote berichten terugkrijgen als onbestelbaar.
    • De limiet komt overeen met de limiet van uw mailserver. Verlaag de Outlook-limiet met 500 KB om bewegingsruimte te geven.

    Je bent misschien in de war dat 25600 KB gelijk is aan 25 MB. Dat komt omdat regedit een ander meetsysteem gebruikt dan je misschien kent. Vanwege deze verschillen gebruikt regedit 1024 KB om gelijk te zijn aan 1 MB. De vergelijking om het decimale getal te bepalen, hangt dus af van de MB opslagruimte die u wilt gebruiken. In dit geval is 25 MB: 25 x 1024 KB=25600 KB.

  7. Selecteer OK.
  8. Sluit de Register-editor.

Outlook-bestandsgroottelimiet

Standaard verzendt Outlook geen e-mailberichten met bijlagen die groter zijn dan 20 MB, maar veel e-mailservers staan 25 MB of grotere bijlagen toe. Als uw e-mailserver grotere bijlagen toestaat, geeft u Outlook opdracht om berichten te verzenden die groter zijn dan 20 MB. U kunt ook voorkomen dat u onbestelbare berichten ontvangt als de standaardwaarde van Outlook groter is dan wat u via uw e-mailserver kunt verzenden.

FAQ

    Hoe verzend ik een bestandsbijlage met Outlook.com?

    Als u bijlagen wilt verzenden in Outlook.com, stelt u uw e-mailbericht op en selecteert u Bijvoegen en kiest u vervolgens Bladeren op deze computer ofBrowse cloud-locaties Als u Google Drive of Dropbox gebruikt, selecteert u Add an account om de service te verbinden met uw Outlook.com-account.

    Wat is het maximum aantal e-mailontvangers in Outlook?

    Outlook heeft een limiet van 500 ontvangers per bericht. Deze limiet is van toepassing op het totaal aan Aan-, Cc- en Bcc-ontvangers.

    Wat is het maximum aantal vermeldingen voor een distributiegroep in Outlook?

    Het maximum aantal mensen dat u aan een Outlook-distributie kunt toevoegen, is 60-120. Omdat de limiet is gebaseerd op het aantal beschikbare kilobytes (8KB), hangt deze af van de tekenlengte van de e-mailadressen.

Aanbevolen: