Fujifilm's X-H2S laat zien wat de toekomst biedt voor camerasensoren

Inhoudsopgave:

Fujifilm's X-H2S laat zien wat de toekomst biedt voor camerasensoren
Fujifilm's X-H2S laat zien wat de toekomst biedt voor camerasensoren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Fujifilm's X-H2S heeft een radicaal nieuwe sensor zonder extra pixels.
  • Het ontwerp zonder wijzerplaat is raar voor een camera uit de X-serie, maar ook de kracht ervan.
  • Verwacht dat deze sensor in de toekomst naar andere X-camera's zal komen.

Image
Image

De Fujifilm X-H2S is in elk opzicht indrukwekkend, afgezien van zijn onmogelijk te onthouden naam. Maar het echte hoogtepunt is de gloednieuwe sensor, die megapixels inruilt voor, nou ja, voor al het andere.

Fujifilm's X-serie camera's lopen van de schattige maar verbazingwekkende X100V, hoewel de ik-kan-niet-geloven-het-digitale X-Pro3, tot high-end professionele camera's, zoals deze nieuwe X- H2S. Zoals we zo zullen zien, wijkt de X-H2S af van een uiterst belangrijk kenmerk van de X-serie: de mechanische wijzerplaten. In de context is het logisch, en als je ziet wat de sensor kan, is alles vergeven.

"Voor onze foto- en videoprojecten ben ik het meest enthousiast over de X-H2S vanwege de snelheid van zijn sensor, die zorgt voor snellere opnamen en hogere framesnelheden van hoge kwaliteit", vertelde filmmaker Michael Ayjian aan Lifewire via e-mail. "De verbeterde autofocus, die nu detectie van het oog van [dieren] integreert, bespaart tijd met twijfelen en geeft de vrijheid om de beste portretten tot nu toe samen te stellen."

Sense en Sensor-bility

De X-H2S is een spiegelloze X-serie APS-C camera, wat betekent dat hij een sensor heeft die kleiner is dan "full-frame" camera's. Het maakt gebruik van alle bestaande lenzen uit de X-serie, lijkt meer op een DSLR dan de meeste camera's van Fujifilm en zal voor $ 2.499 worden verkocht wanneer het op 7 juli in de verkoop gaat.

Voor onze foto- en videoprojecten ben ik het meest enthousiast over de X-H2S vanwege de snelheid van zijn sensor.

De sensor is een eenheid van 26,16 megapixels, die qua pixels vrijwel hetzelfde is als de eenheid van 26 megapixel die hij vervangt. Wat wel nieuw is, is de snelheid. De sensor is zowel gestapeld als aan de achterkant verlicht, wat betekent dat de elektronica aan de achterkant zit, uit de weg van het lichtpad, en dat hij uit twee of meer gestapelde lagen bestaat. Het praktische resultaat is dat de gegevens van alle pixels tegelijk kunnen worden gedumpt, waardoor het ongelooflijk snel gaat.

In de X-H2S maakt dit trucs mogelijk zoals 40 frames per seconde continu fotograferen, met autofocus en zonder dat de zoeker zwart wordt. Of fotograferen met 30 fps voor meer dan duizend frames. En onthoud, dit zijn foto's met volledige resolutie waar we het hier over hebben, geen video.

Snelle AF

Wat netjes is, als je het nodig hebt. Praktischer zijn de verbeteringen aan autofocus. Nu kan de camera onderwerpen automatisch detecteren en deze vervolgens door het frame volgen. Dit kunnen snel bewegende sporten zijn of gewoon kinderen die door de achtertuin rennen. Indrukwekkender is dat de camera dit kan doen in situaties met weinig licht en weinig contrast, die meestal een hel zijn op autofocus.

En dan komen we bij de echte video, die alle high-end formaten en codecs ondersteunt die je nodig hebt, en 4K kan opnemen met maximaal 120 fps.

Image
Image

Het lijkt misschien dat deze camera niets voor jou is. Het is zeker niets voor mij, en ik ben een liefhebber die liever een camera bij zich heeft met een smartphone en die zwart-wit ontwikkelt in zijn keuken. De prijs, de functies en het algehele ontwerp zijn uitsluitend gericht op veeleisende professionals.

"De kenmerken, het ontwerp, de prestaties van de camera, zelfs de batterijgreep en hoe deze is gepositioneerd als een bijna essentieel accessoire, zijn allemaal gericht op fotografen en filmmakers die op zoek zijn naar kracht, zonder compromissen", zegt fotograaf en Fujifilm-supergebruiker Patrick LaRoque op zijn persoonlijke blog.

De Toekomst

En toch is dit nog steeds een zeer interessante camera. Het laat zien waar Fujifilm nu naartoe gaat. De camera's uit de X-serie delen allemaal dezelfde sensor, met uitzondering van oudere modellen die soms een tijdje blijven hangen. Dit betekent dat zelfs het vervolg op de kleine X100V vrijwel zeker zal eindigen met deze X-Processor 5-sensor en zal profiteren van de prestaties bij weinig licht en de autofocusmogelijkheden.

Image
Image

Dat brengt ons bij het enige rare aspect van deze camera. Het gebruikt knoppen en wielen om instellingen in te voeren in plaats van handmatige wijzerplaten. Een van de opvallende kenmerken van de X-serie is dat hij filmcamera's nabootst door je speciale draaiknoppen te geven voor sluitertijd, ISO en een ring rond de lens om het diafragma in te stellen. Dit maakt het gemakkelijk om de camera te gebruiken zonder na te denken.

De methode van de X-H2S is waarschijnlijk beter voor professioneel gebruik, omdat je hiermee complexe presets kunt gebruiken die de status van vrijwel elke parameter opslaan, zodat je één preset kunt hebben voor het fotograferen van motorsporten en een andere voor portretten, direct omschakelbaar.

Wat ook fantastisch is als je het nodig hebt. In feite is dat misschien wel de slogan van de X-serie van Fujifilm. Dezelfde sensor, maar met radicaal verschillende camera-ontwerpen, gericht op verschillende soorten fotografen.

Aanbevolen: