DriversCloud v11 Review (een gratis stuurprogramma-updateprogramma)

Inhoudsopgave:

DriversCloud v11 Review (een gratis stuurprogramma-updateprogramma)
DriversCloud v11 Review (een gratis stuurprogramma-updateprogramma)
Anonim

DriversCloud (voorheen Ma-Config genoemd) is een gratis hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's dat uniek is omdat het vanuit uw webbrowser wordt uitgevoerd.

Het werkt door een programma op uw computer te installeren en vervolgens de bijgewerkte en verouderde apparaatstuurprogramma's te detecteren terwijl het een downloadlink biedt om de meest bijgewerkte versie van het stuurprogramma voor het apparaat in kwestie te krijgen.

Omdat deze tool gedeeltelijk in een webbrowser werkt, is het heel gemakkelijk om de verzamelde informatie met iemand anders te delen, zoals een technische ondersteuningspersoon.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Toont zeer gedetailleerde informatie over de stuurprogramma's.
  • Niet moeilijk te gebruiken.
  • Bèta-updates in- en uitschakelen.
  • Kan alle stuurprogramma's weergeven, niet alleen de stuurprogramma's die updates vereisen.
  • Kan stuurprogramma's uitfilteren die niet WHQL-gecertificeerd zijn.
  • Hiermee kunt u e-mailmeldingen ontvangen over nieuwe stuurprogramma-updates.

Wat we niet leuk vinden

  • Moet de stuurprogramma's handmatig downloaden en installeren.
  • Detecteert meer dan alleen driverupdates, die overweldigend of rommelig lijken.

Deze recensie is van DriversCloud versie 11.2.5.0. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is die we moeten beoordelen.

Meer over DriversCloud

DriversCloud is iets meer dan een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's, maar het doet dat werk prima.

Het toont stuurprogramma-updates voor Windows 11, Windows 10 en oudere versies van Windows.

Het functioneert ook als een BSOD-analysator en gratis systeeminformatietool, die informatie geeft over het netwerk en geïnstalleerde grafische kaarten, PCI-kaarten, randapparatuur, software en meer

Gedachten over DriversCloud

Onze favoriete functie is absoluut de mogelijkheid om te scannen op verouderde stuurprogramma's, zelfs als je geen actieve internetverbinding hebt. Of het stuurprogramma van uw netwerkkaart nu niet meer werkt of dat u gewoon geen geldige verbinding kunt krijgen, het maakt niet uit - de offline versie van het programma vindt exact dezelfde informatie als de online versie.

Een klacht die we hebben met andere hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's is dat ze niet veel informatie lijken te geven over het stuurprogramma dat moet worden bijgewerkt. Ze tonen bijvoorbeeld de datum waarop het stuurprogramma is uitgebracht, maar niet het versienummer, wat niet erg handig is als u het vergelijkt met het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma.

DriversCloud toont echter de gedetecteerde en voorgestelde drivernaam, fabrikant, versienummer, INF-bestandsnaam, hardware-ID en meer.

Iets dat we erg handig vinden aan deze tool, wat ertoe kan bijdragen dat je het als je belangrijkste driver-updater gebruikt, is het feit dat je niet elke driver handmatig hoeft te downloaden en installeren. Dit kan anders een nadeel zijn voor de gemiddelde gebruiker, dankzij de talloze manieren om te morrelen terwijl ze proberen de stuurprogramma's te installeren.

Aanbevolen: