De geschiedenis van Samsung (1938-heden)

Inhoudsopgave:

De geschiedenis van Samsung (1938-heden)
De geschiedenis van Samsung (1938-heden)
Anonim

De Samsung Group is een in Zuid-Korea gevestigd conglomeraat dat verschillende dochterondernemingen omvat. Het is een van de grootste bedrijven in Korea en produceert bijna een vijfde van de totale export van het land, met een primaire focus op elektronica, zware industrie, bouw en defensie. Andere grote dochterondernemingen van Samsung zijn onder meer verzekeringen, advertenties en entertainment.

Image
Image

Het begin van Samsung

Met slechts 30.000 gewonnen (ongeveer US $ 27), begon Lee Byung-chul Samsung als een handelsbedrijf in de stad Taegu in 1938. Met 40 werknemers begon Samsung als een supermarkt, handelde en exporteerde goederen die in en rond de stad worden geproduceerd. Het verkocht gedroogde Koreaanse vis en groenten, evenals zijn eigen noedels.

De betekenis van het woord Samsung is 'drie sterren', waarbij het getal drie staat voor 'iets krachtigs'.

Het bedrijf groeide en breidde zich uit naar Seoul in 1947, maar vertrok toen de Koreaanse oorlog uitbrak. Na de oorlog begon Lee een suikerraffinaderij in Busan voordat hij uitbreidde naar textiel en bouwde wat destijds de grootste wolfabriek in Korea was.

Deze vroege diversificatie werd een succesvolle groeistrategie voor Samsung, die zich snel uitbreidde naar de verzekerings-, effecten- en retailactiviteiten. Na de oorlog richtte Samsung zich op de herontwikkeling van Korea, met name industrialisatie.

1960 tot 1980

In de jaren zestig betrad Samsung de elektronica-industrie met de vorming van verschillende op elektronica gerichte divisies:

  • Samsung Electronics-apparaten
  • Samsung Electro-Mechanics
  • Samsung Corning
  • Samsung Semiconductor & Telecommunicatie

Tijdens deze periode verwierf Samsung DongBang Life Insurance en richtte het Joong-Ang Development op (nu bekend als Samsung Everland). Bovendien begon een samenwerking tussen Samsung en Sanyo, wat de weg vrijmaakte voor de productie van tv's, magnetrons en andere consumentenproducten.

In 1970 produceerde Samsung-Sanyo zijn eerste zwart-wit-tv's en breidde zijn bereik uit naar scheepsbouw, petrochemie en vliegtuigmotoren. In het volgende decennium produceerde Samsung ook transistorzwart-wit-tv's, kleuren-tv's, koelkasten, elektrische bureaucalculators en airconditioners. In 1978 bereikte het bedrijf de mijlpaal van het produceren van 5 miljoen tv's.

Tegen 1974 was Samsung Heavy Industries een van de grootste scheepsbouwers ter wereld. Eind jaren zeventig richtte het bedrijf Samsung Electronics America en het Suwon R&D Center op.

1980 tot 2000

In 1980 betrad Samsung de hardware-industrie voor telecommunicatie met de aankoop van Hanguk Jeonja Tongsin. Aanvankelijk bouwde Samsung telefooncentrales, maar breidde het uit naar telefoon- en faxsystemen, die uiteindelijk verschoven naar de productie van mobiele telefoons.

In het begin van de jaren tachtig breidde Samsung uit naar Duitsland, Portugal en New York. In 1982 werd Samsung Printing Solutions opgericht. Deze dochteronderneming van het bedrijf leverde digitale oplossingen aan de grafische industrie. Het jaar daarop begon het bedrijf met de productie van personal computers en in 1984 bereikte Samsung een biljoen won.

Later in het decennium breidde Samsung uit naar Tokio en het Verenigd Koninkrijk, en positioneerde zichzelf als een leider in de productie van halfgeleiders met een enorme productie van 256K DRAM.

In 1987 stierf oprichter Lee Byung-chul en zijn zoon, Lee Kun-hee, nam de controle over Samsung over. Kort daarna fuseerden Samsung Semiconductor en Telecommunications met Samsung Electronics. De gefuseerde organisatie richtte zich op huishoudelijke apparaten, telecommunicatie en halfgeleiders.

Het volgende decennium bracht extra groei en prestaties. Samsung werd al snel een wereldleider op het gebied van chipproductie, richtte Samsung Motors op en begon digitale tv's te produceren. Het bedrijf begon ook zwaar te investeren in het ontwerp en de fabricage van componenten voor andere bedrijven. Het wilde 's werelds grootste fabrikant van consumentenelektronica worden.

Samsung Ventures werd in 1999 opgericht om te investeren in startende bedrijven die zich richten op veel van de kerndiensten van Samsung.

2000 tot heden

Samsung betrad de telefoonmarkt met de SPH-1300, een vroeg prototype met aanraakscherm dat in 2001 werd uitgebracht. Het bedrijf ontwikkelde ook de eerste spraakherkenningstelefoon in 2005.

Aan het eind van de jaren 2000 en begin 2010 nam Samsung bedrijven over die technologieën voor elektronische apparaten ontwikkelden. In 2011 bracht Samsung de Galaxy S II uit, in 2012 gevolgd door de Galaxy S III, een van 's werelds populairste smartphones. In 2012 werd Samsung ook 's werelds grootste fabrikant van mobiele telefoons en de overname van mSpot om gebruikers van Samsung-apparaten entertainment te bieden.

Het bedrijf deed de volgende jaren aanvullende acquisities, waaronder organisaties die het zouden helpen zijn aanbod op het gebied van medische technologie, smart-tv's, OLED-schermen, domotica, printoplossingen, cloudoplossingen, betalingsoplossingen en kunstmatige intelligentie uit te breiden.

In september 2014 kondigde Samsung de Gear VR aan, een virtual reality-apparaat dat is ontwikkeld voor gebruik met de Galaxy Note 4. In 2015 had Samsung meer Amerikaanse patenten goedgekeurd dan enig ander bedrijf, met meer dan 7.500 nutspatenten toegekend voor het einde van het jaar.

In 2017 kreeg Samsung van de overheid toestemming om een zelfrijdende auto te testen. Het jaar daarop kondigde Samsung aan dat het zijn plannen voor hernieuwbare energie zou uitbreiden en de komende drie jaar 40.000 werknemers zou aannemen.

Aanbevolen: