RemotePC 7.6.23 Review (software voor externe toegang)

Inhoudsopgave:

RemotePC 7.6.23 Review (software voor externe toegang)
RemotePC 7.6.23 Review (software voor externe toegang)
Anonim

RemotePC liet zijn gratis product rond januari 2020 vallen. Bekijk onze lijst met andere gratis programma's voor externe toegang voor sommige RemotePC- alternatieven zoals Chrome Remote Desktop en Remote Utilities.

RemotePC is een gratis programma voor externe toegang voor Windows en Mac. Je kunt leuke functies vinden zoals chatten, bestandsoverdracht en ondersteuning voor meerdere monitoren.

Zowel mobiele apparaten als desktopsoftware kunnen worden gebruikt om op afstand verbinding te maken met een RemotePC-computer.

Deze recensie is van RemotePC-versie 7.6.23 (voor Windows), die werd uitgebracht op 7 januari 2020. Laat het me weten als er een nieuwere versie is die ik moet beoordelen.

Meer over RemotePC

Image
Image
  • RemotePC kan worden gebruikt met Windows 10, Windows 8 en Windows 7
  • Windows Server 2016/2012/2008 en Macs kunnen ook RemotePC gebruiken
  • Naast het desktopprogramma voor de clientcomputer, kunt u een Android- of iOS-app downloaden om verbinding te maken
  • RemotePC kan naar geluid van de externe computer luisteren
  • Kleverige notities kunnen op het scherm worden gemaakt
  • De externe sessie kan worden geopend in de modus Volledig scherm
  • Je kunt het externe scherm leeg maken als je er op afstand in bent
  • Vergrendelen, afmelden, opnieuw opstarten en opnieuw opstarten naar Veilige modus worden allemaal ondersteund door de client
  • De client kan screenshots maken van de hostcomputer tijdens een sessie op afstand
  • U kunt het hulpprogramma voor bestandsoverdracht openen zonder dat u op afstand naar de computer hoeft te gaan
  • Als u zich abonneert op een abonnement, krijgt u toegang tot de Vision-add-on, een augmented reality-hulpprogramma voor hulp op afstand

Voors en tegens

Ik zal eerlijk zijn, RemotePC is niet de perfecte tool voor externe toegang, maar er is veel om van te houden en het kan de juiste keuze voor je zijn, afhankelijk van je behoeften:

Pros

  • Verbindingen zijn beveiligd met 128-bit SSL
  • Sms-chat
  • Ondersteunt Wake-on-LAN
  • Kan sneltoetsen verzenden
  • Bestandsoverdracht
  • Neem sessies op in een videobestand
  • Ondersteuning voor meerdere monitoren

Nadelen

Kan maar één externe pc tegelijk op uw account hebben

Hoe RemotePC werkt

Hetzelfde programma kan voor zowel de host als de client worden geïnstalleerd, wat betekent dat er geen verwarrende hulpprogramma's of willekeurige tools zijn die u moet downloaden om RemotePC te laten werken - installeer gewoon hetzelfde programma op zowel de host en de clientcomputer.

Zodra beide computers RemotePC hebben geïnstalleerd en geopend, zijn er twee manieren om het te gebruiken voor externe toegang:

Altijd-AAN Externe toegang

De beste manier om RemotePC te gebruiken, is door u te registreren voor een gebruikersaccount, zodat u de andere computer kunt volgen waarmee u verbinding maakt. U wilt dit bijvoorbeeld doen als u permanent toegang wilt hebben tot uw eigen computer wanneer u weg bent, of tot de computer van uw vriend die altijd hulp nodig heeft.

Op de computer waar u later naar op afstand gaat werken, opent u het Always-ON Remote Access gedeelte van RemotePC en klikt u op Configure Now!om te beginnen. Geef de computer een naam die herkenbaar is en typ vervolgens een "Sleutel" in beide beschikbare ruimtes (de sleutel fungeert als het wachtwoord om later toegang te krijgen tot die computer).

Zodra je de altijd-aan externe toegang in Remote PC hebt ingeschakeld, kun je inloggen op RemotePC op een ander systeem en op afstand op de hostcomputer wanneer je maar wilt. Selecteer het gewoon uit de lijst en voer de sleutel/het wachtwoord in dat je hebt verzonnen.

Eenmalige toegang

Je kunt RemotePC ook gebruiken voor spontane, directe toegang. Om dit te doen, opent u het programma en gaat u naar het gebied Eenmalige toegang bieden van het programma en klikt u op Nu inschakelen!.

Geef de andere persoon de "Toegangs-ID" en "Sleutel" die je op het scherm ziet, zodat ze op afstand toegang kunnen krijgen tot je computer. Ze kunnen dat doen door dezelfde ID en hetzelfde wachtwoord in te voeren in het Connect using One-Time ID gebied van RemotePC in hun programma.

Zodra de sessie voorbij is, kunt u de knop Toegang uitschakelen gebruiken om die sleutel/het wachtwoord in te trekken, zodat de andere persoon niet meer op uw computer kan komen, tenzij u opnieuw -eenmalige toegang inschakelen, wat een gloednieuw wachtwoord oplevert.

Mijn gedachten op RemotePC

RemotePC is een heel slim programma om te gebruiken als je gewoon spontane ondersteuning op afstand met iemand wilt hebben, maar het is ook perfect geschikt voor onbeheerde toegang tot je eigen computer. Hoewel het ondersteuning biedt voor het gratis opslaan van slechts één computerinformatie, zou dat voor de meeste mensen voldoende moeten zijn, vooral als je RemotePC alleen gebruikt om in te loggen op je eigen computer als je weg bent.

Als je van plan bent om op afstand toegang te krijgen tot je computer, is het verstandig om een VPN te gebruiken voor je internetverbinding bij het openen om de externe machine te helpen beschermen.

Het is belangrijk op te merken dat als je RemotePC wilt gebruiken voor spontane, eenmalige toegang, je dat zo vaak als je wilt kunt doen op zoveel verschillende computers als je wilt. De beperking voor slechts één computer is alleen relevant wanneer u altijd-aan-toegang instelt.

Het is ook geweldig dat RemotePC een chatfunctie heeft, aangezien andere programma's, zoals AeroAdmin, dit niet hebben.

Ik vind het altijd fijn om mogelijkheden voor bestandsoverdracht te hebben wanneer ik verbinding maak met een externe computer, die RemotePC gelukkig als onderdeel van het gratis abonnement bevat. Interessant is dat de tool voor bestandsoverdracht niet hoeft te worden gebruikt als onderdeel van de tool voor externe toegang; u kunt bestanden overzetten zonder zelfs maar het volledige scherm van de afstandsbediening te openen.

Over het algemeen zou ik RemotePC aanbevelen voor onbeheerde of spontane toegang, maar als je meer computers in je account nodig hebt of iets met andere functies wilt proberen, kun je altijd iets anders testen, zoals Ammyy Admin.

Aanbevolen: