Wat is byte en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is byte en hoe werkt het?
Wat is byte en hoe werkt het?
Anonim

Op zoek naar een alternatief voor TikTok? Probeer Byte.

Wat is Byte?

Byte is een korte video-app van de maker van Vine die beschikbaar is voor Android en iOS. Het uitgangspunt is simpel: gebruikers maken videoclips van 6 seconden in een lus en delen deze met hun volgers.

Je kunt een video die je al hebt gemaakt uploaden naar de app of clips maken met de ingebouwde camera. Op dezelfde manier kunt u ook video's downloaden die u leuk vindt en vervolgens delen op andere sociale mediaplatforms zoals Instagram, Facebook en Twitter.

Hoewel Vine heel weinig concurrentie had toen het in 2012 werd gelanceerd, arriveert Byte op een drukkere markt, met TikTok als een van zijn grootste rivalen. Het grootste waar Byte voor gaat, is de nostalgische factor. Vine, zijn inmiddels ter ziele gegane voorganger, is zeer geliefd. Die app is in zekere zin blijven bestaan door compilatievideo's die op YouTube en andere videosites zijn geplaatst.

Wat doet de Byte-app?

Zodra je je aanmeldt voor Byte (je hebt alleen een Google-account nodig om verbinding mee te maken), kun je beginnen met het bekijken en plaatsen van videoclips. U hebt ook een profiel, dat een afbeelding, weergavenaam en een gedeelte over informatie kan bevatten. Als u geen weergavenaam toevoegt, zien andere gebruikers alleen uw gebruikersnaam. Zodra je begint met het plaatsen van video's, verschijnen deze ook op je profiel.

De app beheert ook inhoud voor jou. Tik op het vergrootglaspictogram en je ziet een aantal categorieën, waaronder Nu populair, Komedie, Animatie, Huisdieren en Eten. Terwijl je video's bekijkt, kun je dingen die je leuk vindt Rebyte (vergelijkbaar met een retweet op Twitter) en inhoud delen via berichten, e-mail, andere sociale-media-apps of deze naar je telefoon downloaden.

Als je een Byte-video met iemand deelt via sms, kunnen ze de video rechtstreeks vanuit hun berichten-app bekijken. Als ze een Byte-account hebben, wordt de app geopend door op de video te tikken.

Image
Image

Je kunt inhoud ook om verschillende redenen markeren, zoals je vindt het niet leuk, het is gestolen, het is spam of het is schadelijk. Als u 'Ik vind het niet leuk' selecteert, wordt u gevraagd de gebruiker te blokkeren. Als je een andere reden selecteert, moet je een paar schermen doorlopen om het rapport te voltooien.

Gebruikers kunnen ook video's leuk vinden en erop reageren. De app vraagt je om "iets aardigs te zeggen", wat een leuk gebaar is. Tik op de gebruikersnaam om iemand te volgen. Dat brengt je naar hun profielpagina met een volgknop rechtsboven.

Het bedrijf is van plan een partnerprogramma uit te rollen waarin makers geld kunnen verdienen met de app.

Bottom Line

Opgericht in 2012, werd Vine al snel een hit. Vier maanden na de lancering verwierf Twitter de zes-seconden looping video-app. Vier jaar later stopte Twitter met de app, mede vanwege de toenemende concurrentie. Eind 2017 maakte Dom Hofmann, mede-oprichter van Vine, bekend dat er aan een opvolger wordt gewerkt; Byte werd begin 2020 officieel gelanceerd na een gesloten bètaperiode.

Wie zijn de concurrenten van Byte?

Byte's directe competitie drie van de meest populaire korte videoplatforms die beschikbaar zijn. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

  • Instagram-rollen: clips van 60 seconden; ingebouwd in het sociale netwerk van Instagram.
  • TikTok: clips van 15 seconden; kan tot 60 seconden meerdere clips aan elkaar koppelen.
  • Triller: clips van maximaal 60 seconden; 16 seconden is de standaard.

Aanbevolen: