IPhone-noodoproepen: Apple SOS gebruiken

Inhoudsopgave:

IPhone-noodoproepen: Apple SOS gebruiken
IPhone-noodoproepen: Apple SOS gebruiken
Anonim

De iPhone Emergency SOS-functie maakt het gemakkelijk om meteen hulp te krijgen. Hiermee kunt u de nooddiensten bellen en uw aangewezen contactpersonen voor noodgevallen op de hoogte stellen van uw situatie en uw locatie met behulp van de GPS van de iPhone.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 12 of iOS 11 en Apple Watches met watchOS 5 en eerder.

Wat is iPhone Emergency SOS?

Emergency SOS is ingebouwd in iOS 12 en iOS 11. Wanneer je het activeert:

  • Als u een schuifregelaar verplaatst of op een knop drukt, wordt er een oproep geplaatst naar de lokale hulpdiensten.
  • Een alarm laat je weten dat er een noodoproep wordt geplaatst.
  • De iPhone stelt aangewezen contactpersonen voor noodgevallen op de hoogte van uw locatie (de locatie van uw telefoon).
  • Je contacten voor noodgevallen krijgen een melding wanneer je telefoon naar een andere locatie gaat.

Omdat Emergency SOS iOS 12 of iOS 11 vereist om te werken, is het alleen beschikbaar op iPhones met die besturingssystemen. Dat is de iPhone 5S, iPhone SE en hoger tot en met de iPhone XR en XS. U vindt de iPhone Emergency SOS-functies in Settings > Emergency SOS Dezelfde SOS-noodfuncties zijn beschikbaar op de Apple Watch.

Image
Image

Een SOS-noodoproep plaatsen

Hulp inroepen met Emergency SOS is eenvoudig, maar hoe je dat doet, hangt af van het iPhone-model dat je hebt. Toegang tot Emergency SOS is beschikbaar vanaf het iPhone-startscherm, of het nu vergrendeld is of niet.

iPhone X en iPhone 8

Op iPhone X en iPhone 8 heb je twee opties: klik vijf keer snel achter elkaar op de zijknop of houd de zijknop en een volumeknop tegelijkertijd ingedrukt totdat de Emergency SOS-schuifregelaar op het scherm verschijnt. Door vijf keer snel op de knop te klikken, wordt de noodoproep geactiveerd. Als je de SOS-schuifregelaar voor noodgevallen verplaatst, begint de oproep meteen.

Als je de zij- en volumeknoppen ingedrukt blijft houden, begint het aftellen naar de oproep en klinkt er een waarschuwing. Blijf deze knoppen ingedrukt houden tot het einde van het aftellen en de oproep naar de hulpdiensten begint.

Image
Image

iPhone 7 en eerder

Op de iPhone 7 en eerdere modellen is de enige manier om Emergency SOS te activeren, door vijf keer snel op de zijknop te klikken. Hierdoor verschijnt de Emergency SOS-schuifregelaar op het scherm. Wanneer u de SOS-SOS-schuifregelaar sleept, belt de telefoon de hulpdiensten.

Image
Image

Uw contactpersonen voor noodgevallen op de hoogte brengen

Nadat uw oproep met hulpdiensten is beëindigd, ontvangen uw contacten voor noodgevallen een sms-bericht. Het sms-bericht laat hen weten wat uw huidige locatie is, zoals bepaald door de GPS van uw telefoon. Zelfs als Locatievoorzieningen is uitgeschakeld in de iPhone-instellingen, is het tijdelijk ingeschakeld om deze informatie te verstrekken.

Als je locatie verandert, wordt er nog een sms naar je contacten gestuurd met de nieuwe informatie. Om deze meldingen uit te schakelen, tikt u op de statusbalk boven aan het scherm en vervolgens op Stop met delen van noodlocatie.

Een SOS-noodoproep annuleren

Een SOS-noodoproep beëindigen, hetzij omdat de noodoproep voorbij is of omdat de oproep een ongeluk was, is eenvoudig:

  1. Als je contactpersonen voor noodgevallen instelt, moet je ook aangeven of je de melding wilt annuleren.
  2. Tik op het SOS-SOS-scherm op de Stop-knop.
  3. In het menu dat onder aan het scherm verschijnt, tikt u op Stop met bellen.

    Image
    Image

Hoe iPhone SOS-noodoproepen uit te schakelen

Als u een SOS-noodoproep activeert met de zijknop of door de combinatie van twee knoppen ingedrukt te houden, wordt standaard onmiddellijk een noodoproep geplaatst en worden uw contactpersonen voor noodgevallen gewaarschuwd. Als u denkt dat de kans groot is dat u per ongeluk Emergency SOS activeert, schakelt u de functie uit en stopt u verkeerde 911-oproepen. Hier is hoe:

  1. Tik op het iPhone-startscherm op Instellingen.
  2. Tik op Emergency SOS.
  3. Verplaats de Auto Call tuimelschakelaar naar de Off/wit positie.

    Image
    Image

Hoe het nood-SOS Countdown-geluid uit te schakelen

Een van de kenmerken van een noodsituatie is een luid alarm om uw aandacht op de situatie te vestigen. Dat is het geval met de Emergency SOS van de iPhone als je Auto Call hebt geactiveerd. Wanneer een noodoproep wordt geactiveerd, klinkt er een luid geluid tijdens het aftellen naar de oproep, zodat u weet dat de oproep op handen is. Als je dat geluid liever niet hoort, volg dan deze stappen:

  1. Tik op het iPhone-startscherm op Instellingen.
  2. Tik op Emergency SOS.
  3. Verplaats de Countdown Sound tuimelschakelaar naar de Off/wit positie.

    Image
    Image

Contacten voor noodgevallen toevoegen

De mogelijkheid van de Emergency SOS-functie om automatisch de belangrijkste mensen in je leven op de hoogte te stellen van een noodgeval is waardevol. U moet echter contacten toevoegen aan de Gezondheid-app die bij iOS wordt geleverd om te kunnen werken. Dit is wat u moet doen:

  1. Tik op het iPhone-startscherm op Instellingen.
  2. Tik op Emergency SOS.
  3. Tik op Spoedcontacten instellen in Gezondheid om uw medische ID te openen in de Gezondheid-app.

    Image
    Image
  4. Stel je medische ID in als je dit nog niet hebt gedaan door je geboortedatum, eventuele medische aandoeningen of notities, allergieën en medicijnen in te vullen. Tik op Bewerken bovenaan het scherm om wijzigingen aan te brengen.
  5. Scroll omlaag naar het gedeelte Contactpersonen voor noodgevallen en tik vervolgens op contact voor noodgevallen toevoegen, waardoor uw adresboek wordt geopend.

    Image
    Image
  6. Selecteer een contact uit uw adresboek door te bladeren of te zoeken. Je kunt alleen mensen selecteren die in je contacten staan, dus voeg ze toe aan je adresboek voordat je naar deze stap gaat.
  7. Tik op de relatie van het contact met jou om het contact in te voeren als een noodgeval. Tik nogmaals op contact voor noodgevallen toevoegen om meer mensen toe te voegen.
  8. Tik op Klaar als je klaar bent.

    Image
    Image

De contactpersonen voor noodgevallen die u hebt ingevoerd, worden nu weergegeven in zowel uw medische ID als het SOS-noodscherm.

Nood-SOS gebruiken op de Apple Watch

Als u uw iPhone niet kunt bereiken, kunt u een SOS-noodoproep plaatsen op uw Apple Watch. Op de originele en Series 2 Apple Watch-modellen moet je iPhone in de buurt zijn zodat het horloge er verbinding mee kan maken, of het horloge moet verbonden zijn met wifi en bellen via wifi. Als je een Series 3 of nieuwer Apple Watch hebt met een actief mobiel data-abonnement, kun je bellen vanaf het horloge. Hier is hoe:

  1. Houd de zijknop (niet de digitale kroon) op het horloge ingedrukt totdat de Emergency SOS slider verschijnt.
  2. Schuif de Emergency SOS-knop naar rechts of blijf de zijknop ingedrukt houden.
  3. Het aftellen begint en er klinkt een alarm. Aan het einde van het aftellen wordt de oproep geplaatst.

    Image
    Image
  4. Annuleer de oproep door op de knop End Call te tikken of, bij sommige modellen, stevig op het scherm te drukken en vervolgens op End Call te tikken.

Als je noodoproep eindigt, ontvangen je contacten voor noodgevallen een sms met je locatie.

Net als bij de iPhone heb je de mogelijkheid om alleen op de zijknop te drukken en het scherm niet aan te raken. Hierdoor zijn SOS-noodoproepen eenvoudig te plaatsen. Om die optie in te schakelen, opent u de Watch app op uw iPhone, selecteert u Emergency SOS en verplaatst u vervolgens de Hold Side Buttontuimelschakelaar naar de Aan /groene positie.

Aanbevolen: