Hoe een screenshot te maken op PS4

Inhoudsopgave:

Hoe een screenshot te maken op PS4
Hoe een screenshot te maken op PS4
Anonim

Wat te weten

  • De snelste optie: druk één seconde op de Share-knop op je PlayStation 4-controller om een screenshot te maken.
  • Langzamer, maar nuttiger: Tik kort op de Share-knop om het Share-menu op te roepen, waar je een screenshot naar sociale media kunt sturen.

Dit artikel behandelt hoe je een screenshot maakt op je PS4, waar je die screenshots kunt vinden en hoe je je screenshots deelt op Twitter.

Een screenshot opslaan op de PS4

Hiermee wordt een screenshot op je PS4 opgeslagen. Je kunt het bekijken op de PlayStation 4 of het overbrengen naar een USB-opslagapparaat.

  1. Zoek de Share-knop op de PlayStation 4-controller, die zich links van het touchpad en boven de linker thumbstick bevindt.

    Houd het een seconde ingedrukt. De PlayStation 4 laat een bevestigingsgeluid horen en geeft een camerapictogram aan de linkerkant van je scherm weer.

  2. Navigeer in het startschermmenu van de PlayStation 4 naar de Bibliotheek, die zich altijd helemaal aan de rechterkant bevindt. Selecteer en open het.
  3. De Bibliotheek is standaard alfabetisch gesorteerd, dus de Capture Gallery zal bovenaan de lijst staan. Selecteer en open het.

    Image
    Image
  4. De meest recente schermafbeelding staat bovenaan de map All. Open die map, die als eerste wordt vermeld, om je screenshot te vinden.

    Als je echter op zoek bent naar een oudere schermafbeelding, kun je het beste naar de map navigeren die overeenkomt met de game waarin je de schermafbeelding hebt gemaakt, omdat je niet langer door schermafbeeldingen van elke game hoeft te waden.

    Je kunt een screenshot bekijken door het te selecteren en te openen. Als het eenmaal is geopend, kun je in- en uitzoomen of basisbewerkingen uitvoeren.

    Image
    Image
  5. Hoewel het leuk is om een screenshot te bekijken in de Capture Gallery, wil je deze waarschijnlijk verplaatsen of delen.

    Selecteer hiervoor de schermafbeelding in de Capture Gallery en druk op de Options-knop op de PlayStation 4-controller. Dit opent een menu aan de rechterkant. Zorg ervoor dat je een USB-opslagapparaat hebt aangesloten op een van de USB-poorten van de PlayStation 4 en selecteer vervolgens Kopiëren naar USB-opslagapparaat

    Image
    Image
  6. De lijst met schermafbeeldingen bevat nu selectievakjes, waarbij de eerder geselecteerde schermafbeelding al is aangevinkt. Selecteer Ok.
  7. Er verschijnt een prompt om u de mapdirectory te vertellen waar de schermafbeelding zal worden opgeslagen. Selecteer Ok en ontspan terwijl de screenshot wordt overgebracht.

    Eenmaal overgedragen, kunnen schermafbeeldingen worden gevonden op het USB-opslagapparaat in de mapmap PS4/SHARE/Screenshots.

Een screenshot rechtstreeks op Twitter delen

De voorgaande stappen hebben betrekking op de snelste manier om een screenshot te maken op PS4, maar niet de snelste manier om een screenshot te delen of een screenshot naar een ander apparaat te verplaatsen.

Een screenshot op Twitter plaatsen en dat screenshot vervolgens op je computer of een ander apparaat opslaan, is vaak sneller dan het gebruik van de hierboven beschreven USB-opslagoverdrachtsmethode.

  1. Tik snel op de Share-knop op de PlayStation 4-controller. Houd het niet ingedrukt. Hierdoor wordt het Share-menu van de PlayStation 4 aan de linkerkant van je scherm geopend.
  2. Selecteer Screenshot, dit is de tweede optie van boven.

    Image
    Image

    Speciale opmerking

    Je kunt ook Screenshot opslaan selecteren in het menu Delen om het op te slaan in de Capture Gallery.

  3. Je krijgt nu de keuze uit het sociale-mediaplatform waarop je de schermafbeelding wilt delen. Het enige compatibele sociale mediaplatform voor schermafbeeldingen is Twitter, dus selecteer dat.

    Image
    Image
  4. Je kunt nu de details van je Tweet invullen. Als je klaar bent, selecteer je Share. Je zult snel zien dat de Tweet, met screenshot als bijlage, op Twitter verschijnt.

    Image
    Image

Aanbevolen: