Meer informatie over digitale camera's van Canon

Inhoudsopgave:

Meer informatie over digitale camera's van Canon
Meer informatie over digitale camera's van Canon
Anonim

Canon is al vele jaren een toonaangevende fabrikant van digitale camera's, geleid door de bekende PowerShot- en EOS-lijnen. In 2020 veroverde Canon meer dan 45 procent van de wereldwijde markt voor digitale camera's. Hier is een korte blik op Canon, zijn geschiedenis en zijn huidige aanbod.

Image
Image

Canon's geschiedenis

Canon werd in 1937 opgericht in Tokio, Japan. Canon heeft verschillende bedrijven over de hele wereld, geleid door Canon USA in Huntington, New York.

Canon's eerste digitale compactcamera was de RC-701, die in 1986 werd stopgezet. Sinds zijn intrede op het gebied van digitale camera's heeft Canon honderden digitale cameramodellen gemaakt, waaronder de PowerShot-lijn van camera's die populair is bij beginners.

Canon is de marktleider met een aantal SLR (single-lens reflex) productinnovaties, waaronder:

  • De eerste spiegelreflexcamera met een ingebouwde computerverwerkingseenheid (CPU)-chip: het AE-1-model in 1976.
  • De eerste autofocus-spiegelreflexcamera met elektronische bediening voor het hele systeem: het model Canon EOS 650 in 1987.
  • De eerste digitale SLR die high-definition digitale video-opname biedt: de 5D Mark II in 2008.

Canon-aanbiedingen van vandaag

Canon verkoopt momenteel DSLR-, spiegelloze en point-and-shoot-camera's, samen met instant-cameraprinters. Veel bieden nu Wi-Fi-mogelijkheden voor eenvoudig uploaden en delen zonder het gedoe van het verwisselen van SD-kaarten en het aansluiten van kabels.

DSLR

Canon's DSLR-cameralijn bestaat uit Rebel-modellen, meestal variërend van ongeveer $ 450 tot meer dan $ 1.000. Aan de bovenkant van Canon's DSLR-modellen bevinden zich de prosumer-level camera's, dit zijn hybrides die een brug slaan tussen consumenten- en professionele apparaten. Deze variëren van $2.500 tot $8.000.

Image
Image

Richten en schieten

Canon's hoogwaardige PowerShot point-and-shoot-modellen variëren van $ 300 tot $ 500 aan de onderkant en tot $ 1.000 voor de meest geavanceerde modellen. Van deze camera's is bekend dat ze snel en betrouwbaar een uitstekende beeldkwaliteit produceren.

Image
Image

Spiegelloos

Spiegelloze camera's zijn compacte camera's met verwisselbare lenzen en digitale weergavesystemen. Ze combineren point-and-shoot-functionaliteit met professionele kwaliteit. De goedkopere spiegelloze camera's van Canon variëren van $ 500 tot $ 1.000, en de duurdere modellen bereiken $ 5.000.

Image
Image

Instant Camera Printers

Ivy Cliq, Canon's lijn van instantcamera's met draagbare printers, doet denken aan Polaroid-camera's. De gebruiker maakt een foto en drukt deze vervolgens direct af. Ze zijn populair bij tweens en tieners en variëren van $ 50 tot $ 100.

Image
Image

gerelateerde producten

Canon biedt ook compacte fotoprinters, foto-inkjetprinters, grootformaat inkjetprinters, digitale camcorders, fotoscanners, filmscanners en negatiefscanners. Sommige high-end fotoprinters van Canon kunnen afdrukken maken van wel 13 bij 19 inch.

Canon biedt ook veel accessoires voor zijn digitale camera's, waaronder lenzen, batterijen, AC-adapters, batterijladers, flitsers, geheugenkaarten, externe sluiters, cameratassen en meer.

Aanbevolen: