Hoe songteksten op Spotify te tonen

Inhoudsopgave:

Hoe songteksten op Spotify te tonen
Hoe songteksten op Spotify te tonen
Anonim

Wat te weten

  • Desktop: selecteer een nummer en klik vervolgens op het microfoonpictogram op de Now Playing-balk.
  • Mobiel: selecteer een nummer > tik op de Now Playing-balk of het zichtbare deel van de songtekst-overlay. Veeg vanaf de onderkant omhoog terwijl het nummer begint.
  • De songteksten worden gesynchroniseerd met het tempo van het nummer.

Dit artikel legt de eenvoudige stappen uit om songteksten weer te geven in de Spotify-streaming-app.

Hoe kan ik songteksten zien op Spotify?

Spotify biedt songteksten voor veel van zijn nummers. Een microfoonpictogram geeft aan of de songtekst beschikbaar is voor het nummer. Hier leest u hoe u ze op desktop en mobiel kunt weergeven.

Bekijk songteksten op desktop

De onderstaande instructies zijn voor de Spotify desktop-app.

  1. Start Spotify op uw bureaublad.
  2. Selecteer een nummer om af te spelen.
  3. Selecteer het microfoonpictogram in de Now Playing-balk.

    Image
    Image
  4. Een kleurrijk scherm toont de songtekst met een gemarkeerd gedeelte dat met het nummer meeschuift terwijl het op de achtergrond speelt.

    Image
    Image

Songteksten zijn mogelijk niet beschikbaar voor bepaalde nummers als Spotify ze nog niet heeft toegevoegd vanaf de bron. Maar je kunt later altijd terugkomen om te zien of je favoriete nummers de songtekst nu kunnen weergeven.

Bekijk songteksten op mobiel

De onderstaande instructies zijn hetzelfde voor zowel Android als iOS. De screenshots zijn van Spotify op iOS.

  1. Selecteer een nummer om af te spelen.
  2. Tik eenmaal op de Now Playing-balk onder aan het scherm of tik op het zichtbare deel van de Lyrics-overlay.
  3. Als het nummer begint, veeg je omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  4. De songteksten scrollen in re altime met het tempo van het nummer mee. Je kunt More selecteren of op bovenaan het Lyrics-scherm tikken voor een weergave op volledig scherm.

    Image
    Image

Kun je songteksten op Spotify krijgen?

Spotify werkt samen met Musixmatch, het muziekcatalogusplatform, om songteksten in zoveel mogelijk nummers te brengen. Teksten zijn ook beschikbaar in meerdere talen. De in-app-functie is beschikbaar voor alle Free- en Premium-gebruikers wereldwijd op iOS- en Android-apparaten, desktops, gameconsoles en de SpotifyTV-app.

Niet alle nummers hebben songteksten, omdat deze mogelijk nog niet beschikbaar of geüpload zijn op Spotify. Ondersteunde nummers met songteksten hebben een microfoonpictogram waarop u kunt tikken om een kleurrijk songtekstscherm weer te geven. De woorden synchroniseren met het nummer dat op de achtergrond wordt afgespeeld, dus je kunt meezingen als je dat wilt.

Je kunt een deel van de songtekst (maximaal 5 regels) delen als Instagramverhalen of tweets met het Share-pictogram op het Lyrics-scherm. De functie voor het delen van songteksten is alleen beschikbaar in mobiele apps.

FAQ

    Hoe download ik muziek op Spotify?

    Als je nummers op Spotify wilt downloaden, heb je een Spotify Premium-abonnement nodig. Met Spotify premium kun je geen losse nummers downloaden, maar wel afspeellijsten. Open Spotify, selecteer de afspeellijst die u wilt downloaden en selecteer vervolgens de pijl omlaag De muziek wordt toegevoegd aan uw bibliotheek voor offline luisteren.

    Hoe upload ik muziek naar Spotify?

    Om het uploaden van muziek naar Spotify na te bootsen, voeg je eigenlijk gewoon je lokale muziek toe aan mappen op een computer waar Spotify toegang toe heeft, zodat het die inhoud kan opnemen wanneer het je verzameling weergeeft. Open in Spotify het gebruikersmenu, selecteer Settings en schakel Show Local Files in. Je ziet een nieuwe Show Songs Van categorie. Klik op Een bron toevoegen en selecteer een map.

    Hoe upgrade ik naar Spotify Premium?

    Om Spotify Premium te krijgen, krijg je eerst de Spotify-app op het apparaat dat je gebruikt. Download op een iPhone de Spotify-app uit de App Store en ga vervolgens naar de Spotify Premium-website en tik op Get Premium Download op een Android Spotify vanuit de Google Play Store en tik vervolgens op Go Premium in het aanbod van de app. Download Spotify voor Windows op een pc en selecteer UpgradeDownload Spotify voor Mac op een Mac en klik op Upgrade

Aanbevolen: