BDMV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

BDMV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
BDMV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een BDMV-bestand is een Blu-ray-informatiebestand.
  • Open er een met VLC of een ander BD-compatibel programma.

Dit artikel legt uit wat een BDMV-bestand is en hoe je er een kunt openen op je computer.

Wat is een BDMV-bestand?

Een bestand met de BDMV-bestandsextensie is een Blu-ray-informatiebestand, ook wel een Blu-ray Disc-filminformatiebestand genoemd. Het bevat informatie over de inhoud van een Blu-ray-schijf, maar bevat niet de eigenlijke multimediabestanden zelf.

Een bestand dat deze extensie gebruikt, is index.bdmv, dat gegevens over de inhoud van de BDMV-directory opslaat. Andere commons zijn sound.bdmv en MovieObject.bdmv.

AVCHD-informatie (. BDM) is een vergelijkbare bestandsindeling, maar wordt meestal alleen op harde schijven weergegeven. BDMV-bestanden worden vaak gebruikt op optische schijven.

Image
Image

Hoe een BDMV-bestand te openen

De populairste programma's voor het maken van schijven die het afspelen en branden van Blu-ray ondersteunen, openen BDMV-bestanden, zoals de gratis VLC en MPC-HC. Andere programma's ondersteunen het formaat ook, waaronder CyberLink PowerDVD, JRiver Media Center, Nero en Macgo Mac Blu-ray Player, maar geen van hen is gratis te gebruiken (hoewel er mogelijk proefversies beschikbaar zijn).

Je kunt misschien ook Kladblok of een andere gratis teksteditor gebruiken om het te openen. Veel bestanden zijn alleen-tekstbestanden, wat betekent dat ongeacht de bestandsextensie, een teksteditor de inhoud van het bestand correct kan weergeven. Aangezien BDMV-bestanden alleen informatie over de Blu-ray-schijf bevatten, is het mogelijk dat een teksteditor er een kan openen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma BDMV-bestanden opent, raadpleeg dan onze handleiding om te wijzigen welk programma standaard wordt geopend in Windows wanneer u dubbelklikt op een bestand.

Een BDMV-bestand converteren

Aangezien BDMV-bestanden alleen beschrijvende bestanden zijn, kunt u ze niet converteren naar een multimedia-indeling zoals MP4, MKV, enz.

Er zijn echter enkele converters beschikbaar die worden geadverteerd als "BDMV-converters" die werken door de video-/audio-inhoud (zoals de MTS/M2TS-bestanden) van de Blu-ray-schijf naar andere formaten te converteren, maar nooit de werkelijke. BDMV-bestanden.

UniConverter is een voorbeeld, maar het is niet gratis. Er zijn ook gratis bestandsconversieprogramma's zoals Freemake Video Converter en EncodeHD die de mediabestanden van de Blu-ray-schijf kunnen converteren, maar ze kunnen de BDMV-bestanden of -mappen waarschijnlijk niet rechtstreeks importeren; je zou in plaats daarvan gewoon de hele schijf kiezen.

Freemake Video Converter kan een videoschijf converteren naar MKV, MP4, ISO of zelfs rechtstreeks naar een andere schijf (wat handig is als je een kopie van de Blu-ray-schijf op je computer hebt).

Kan het nog steeds niet openen?

Als u uw bestand niet kunt openen in de hierboven genoemde programma's, leest u mogelijk de bestandsextensie verkeerd. Als dit gebeurt, zul je uiteindelijk proberen een ander bestand te openen in een BDMV-bestandsopener, wat hoogstwaarschijnlijk niet zal werken.

Bijvoorbeeld BMD (Mu online game data), MVB (multimedia viewer book source), DMB (BYOND game executable), BDB (Microsoft Works database backup), BDF (binaire data) en MDB bestanden delen allemaal gewone letters met de BDMV-bestandsextensie, maar ze zijn in andere formaten die niet gerelateerd zijn aan de hierboven genoemde software.

FAQ

    Hoe speel ik BDMV-bestanden op VLC?

    Selecteer in VLC Player Media > Open Folder. Navigeer naar de BDMV-map en kies Play.

    Hoe converteer je BDMV-bestanden naar MKV?

    Informatiebestanden kunnen niet worden geconverteerd naar videobestanden. U moet een toepassing van derden gebruiken om uw Blu-ray naar MKV te converteren. U kunt bijvoorbeeld Leawo Blu-ray naar MKV-converter downloaden en Convert of Blu-ray/DVD Ripper selecteren om de conversie-interface te openen. Importeer het bestand en wijzig het formaat in MKV Video of H.265 MKV

Aanbevolen: