Een histogram maken in Excel voor Windows of Mac

Inhoudsopgave:

Een histogram maken in Excel voor Windows of Mac
Een histogram maken in Excel voor Windows of Mac
Anonim

Wat te weten

  • 2016: Voer gegevens > in op het Insert tabblad, kies Recommended Charts. Kies op het Alle grafieken tabblad Histogram > formaat.
  • 2013, 2010, 2007: File > Options > Add-ins > Excel-invoegtoepassingen > Go > Analysis ToolPak > OK.
  • Mac: Tools > Excel Add-ins > Analysis ToolPak. Sluit af en start Excel opnieuw. Maak op het tabblad Data een histogram.

Dit artikel legt uit hoe u een histogram maakt in Excel. Histogrammen worden ondersteund door Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 en Excel voor Mac, maar de stappen die u neemt, zijn afhankelijk van de versie van Excel die u gebruikt.

Hoe maak je een histogram in Excel 2016

Excel 2016 heeft een histogrammaker die bijzonder gemakkelijk te gebruiken is, omdat het een van de ingebouwde beschikbare grafieken is.

De invoegtoepassing Analysis ToolPak is vereist om de histogramtool te gebruiken. Deze invoegtoepassing wordt niet ondersteund in Excel Online (Microsoft 365). U kunt echter een histogram bekijken dat is gemaakt in een desktopversie van Excel met Excel Online.

  1. Voer om te beginnen de gegevens in die u in uw histogram wilt gebruiken in een werkblad. Typ bijvoorbeeld de namen van de leerlingen in een klas in de ene kolom en hun testscores in een andere.
  2. Selecteer de volledige dataset.
  3. Ga naar het tabblad Insert en selecteer Recommended Charts in de Charts-groep.
  4. Ga naar het tabblad Alle grafieken en selecteer Histogram.

    Image
    Image
  5. Selecteer de Histogram optie en selecteer vervolgens OK.

  6. Klik met de rechtermuisknop op de verticale as (de getallen onder de grafiek) en selecteer Format Axis om het deelvenster Format Axis te openen en het histogram aan te passen.
  7. Selecteer Categorieën als u tekstcategorieën wilt weergeven.
  8. Select Bakbreedte om de grootte van elke bak aan te passen. Als het laagste cijfer in uw dataset bijvoorbeeld 50 is en u 10 invoert in het vak Bakbreedte, worden de bakken weergegeven als 50-60, 60-70, 70-80, enzovoort.
  9. Selecteer Aantal bakken om een specifiek aantal weergegeven bakken vast te stellen.
  10. Kies Overflow Bin of Underflow Bin om boven of onder een specifiek nummer te groeperen.
  11. Sluit het deelvenster As opmaken wanneer u klaar bent met het aanpassen van het histogram.

Een histogram maken in Excel 2013, 2010 of 2007

Voor Excel 2013 of eerder is de Analysis ToolPak-invoegtoepassing vereist om de histogramtool te gebruiken. Zorg ervoor dat het is geïnstalleerd voordat u een histogram maakt in Excel.

  1. Ga naar het tabblad File en selecteer vervolgens Options.
  2. Selecteer Add-ins in het navigatievenster.
  3. Kies Excel-invoegtoepassingen in de vervolgkeuzelijst Beheer en selecteer vervolgens Go.
  4. Selecteer Analysis ToolPak en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  5. Het Analyse ToolPak moet worden geïnstalleerd.

Zodra u het Analysis ToolPak heeft toegevoegd, kunt u het openen in de Analysis groep onder de Data tab.

  1. Voer de gegevens in die u in uw histogram wilt gebruiken in een werkblad. Typ bijvoorbeeld de namen van de leerlingen in een klas in de ene kolom en hun testscores in een andere.
  2. Voer de baknummers in die u wilt gebruiken in een derde kolom. Als u bijvoorbeeld testscores per lettercijfer wilt weergeven, kunt u 40, 50, 60, 70, 80, 90 en 100 invoeren in de cellen van de derde kolom.

  3. Ga naar het Data tabblad. Selecteer in de groep Analysis Data Analysis.
  4. Selecteer Histogram in het dialoogvenster Gegevensanalyse en selecteer vervolgens OK. Het dialoogvenster Histogram wordt geopend.
  5. Selecteer het invoerbereik (dit zijn de testscores in dit voorbeeld) en de Bin Range (dit zijn de cellen met de bin-nummers).
  6. Kies het Uitvoerbereik als u wilt dat het histogram op hetzelfde werkblad verschijnt. Kies anders Nieuw werkblad of Nieuwe werkmap.
  7. Selecteer het Kaartuitvoer selectievakje en selecteer vervolgens OK. Excel zal een statisch histogram invoegen op het blad dat u hebt geselecteerd.

Maak een histogram in Excel 2016 voor Mac

U kunt eenvoudig een histogram maken in Excel 2016 voor Mac na installatie van het Analysis ToolPak.

De invoegtoepassing is niet beschikbaar in Excel 2011 voor Mac.

  1. Ga naar het Extra menu en klik op Excel Add-ins.
  2. Kies Analysis ToolPak in het vak Beschikbare add-ins en klik op OK.
  3. Klik op Yes om de invoegtoepassing te installeren als daarom wordt gevraagd.
  4. Sluit Excel af en start het programma opnieuw. De Data Analysis optie zal verschijnen op de Data tab.

Zodra u de invoegtoepassing hebt geïnstalleerd, kunt u een histogram maken:

  1. Voer de gegevens in die u in uw histogram wilt gebruiken in een werkblad. Bijvoorbeeld: voer de namen van de leerlingen in een klas in de ene kolom in en hun testscores in een andere.
  2. Voer de baknummers in die u wilt gebruiken in een derde kolom. Als u bijvoorbeeld testscores per lettercijfer wilt weergeven, kunt u 40, 50, 60, 70, 80, 90 en 100 invoeren in de cellen van de derde kolom.
  3. Ga naar het tabblad Data en klik op Data-analyse.
  4. Selecteer Histogram en klik op OK.
  5. Selecteer de Input Range (dit zijn de testscores in dit voorbeeld) en de Bin Range (dit zijn de cellen met de baknummers).
  6. Kies het Uitvoerbereik als u wilt dat het histogram op hetzelfde werkblad verschijnt. Kies anders Nieuw werkblad of Nieuwe werkmap.
  7. Klik op het selectievakje Kaartuitvoer en klik vervolgens op OK. Excel zal een statisch histogram invoegen op het blad dat u hebt geselecteerd.

    Image
    Image
  8. Je bent klaar!

Wat is een histogram?

Histogrammen lijken veel op andere staafdiagrammen, maar ze groeperen getallen in bereiken op basis van uw bepalingen. In vergelijking met andere soorten grafieken, maken histogrammen het gemakkelijker om verschillende gegevens te identificeren, evenals categorieën en frequenties van voorkomen.

Aanbevolen: