Een complete gids voor koptelefoons

Inhoudsopgave:

Een complete gids voor koptelefoons
Een complete gids voor koptelefoons
Anonim

Met zoveel stijlen en configuraties voor persoonlijke audioapparaten kan het verwarrend zijn om te beslissen welk type je moet kopen. Leer meer over de verschillende soorten hoofdtelefoons (en oortelefoons en oordopjes) om te bepalen welke het beste bij u past.

Image
Image

Over-ear koptelefoon

Over-ear-modellen zijn waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als je 'koptelefoon' hoort. Ze zijn groter en hebben cups of kussens die je hele oor omsluiten. De kussens zijn meestal gemaakt van schuim en zijn bedekt met verschillende materialen, waaronder leer of suède.

Ruisonderdrukking is een populaire functie voor dit type apparaat. Het komt in twee soorten: passief en actief. Passieve ruisonderdrukking houdt in dat de cups zelf het geluid van buitenaf blokkeren door zowel te isoleren met hun vulmateriaal als door een goede afdichting over uw oor te vormen. Actieve ruisonderdrukking betekent dat de hoofdtelefoon een extra audiolaag afgeeft om omgevingsgeluid te blokkeren.

Andere soorten over-ear-koptelefoons zijn onder meer gaming-headsets, die een ingebouwde microfoon hebben voor multiplayer- en andere chats, en DJ-koptelefoons, waarbij meestal een of beide oorschelpen van de hoofdband kunnen worden weggedraaid. Deze soorten bieden echter meer gespecialiseerd gebruik, wat de prijs kan opdrijven.

Voordelen van over-ear hoofdtelefoons zijn onder meer meeslepend geluid en comfort, hoewel sommige mensen het gewicht van de sets niet waarderen. Nadelen zijn onder meer een gebrek aan draagbaarheid. Veel modellen kunnen worden opgevouwen of worden geleverd met een draagtas, maar je kunt ze niet gemakkelijk in je zak stoppen en je zult ze misschien onhandig vinden tijdens het sporten.

On-ear hoofdtelefoons zijn iets kleiner en wegen minder dan over-ear hoofdtelefoons; daardoor zijn on-ear hoofdtelefoons vaak goedkoper dan hun over-ear tegenhangers.

Oortelefoons en oordopjes

Hoewel over-ear hoofdtelefoons over je hoofd passen, zitten oortelefoons en in-ear hoofdtelefoons in de gehoorgang. In tegenstelling tot koptelefoons, dumpen oortelefoons ook het grootste deel van de structuur ten gunste van kleinere clips die over de bovenkant van je oor passen en de luidsprekers op hun plaats houden. Je ziet misschien ook oortelefoons met banden om je nek.

Oordopjes omzeilen ondertussen alle ondersteuning en je plaatst ze rechtstreeks in je gehoorgang. De meeste AirPods-lijn van Apple zijn oordopjes (de high-end AirPods Max zijn koptelefoons).

Vanwege hun kleine formaat en lichte gewicht gebruiken mensen meestal de inactieve of atletische instellingen van oortelefoons en oordopjes. Sommige modellen hebben ook verwijderbare tips of flenzen om geluiden van buitenaf te isoleren en het comfort en de pasvorm te vergroten. Deze tips zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder siliconen, rubber en traagschuim.

Draadloze vs. bedrade hoofdtelefoon

Hoofdtelefoons, oortelefoons en oordopjes zijn verkrijgbaar in draadloze en bekabelde modellen. Enkele voordelen van draadloze units zijn:

  • Meer comfort en gemak (door geen gedoe met kabels)
  • Optie om door de kamer of het huis te bewegen zonder je afspeelapparaat mee te nemen
  • Meer compatibiliteit met andere hardware omdat je geen koptelefoonaansluiting nodig hebt om te gebruiken

Bekabelde apparaten hebben echter hun eigen voordelen. Ten eerste hoef je bekabelde apparaten niet op te laden. U hoeft zich ook geen zorgen te maken dat bekabelde apparaten zonder batterij komen te zitten terwijl u niet thuis bent. En hoewel veel draadloze hoofdtelefoons een bedrade functionaliteit hebben, werkt de bedrade functionaliteit alleen als je het snoer toevallig bij je hebt; het is niet verbonden met het apparaat.

Bekabelde audiosets zijn meestal ook goedkoper, en de analoge verbinding zorgt voor een consistenter geluid dat niet onderhevig is aan de interferentie waar draadloze systemen die zijn aangesloten op Bluetooth-, IR- en RF-systemen kwetsbaar voor zijn.

In-line microfoon en bedieningselementen

Veel hoofdtelefoons, vooral oortelefoons, worden nu geleverd met een in-line microfoon of knoppen waarmee je het afspelen kunt regelen of oproepen kunt aannemen. Zorg er echter voor dat uw audiospeler en hoofdtelefoon compatibel zijn. Sommige hoofdtelefoons ondersteunen bijvoorbeeld alleen iPhones, wat betekent dat de volumeregelaars niet werken als je ze op je Android aansluit.

Aanbevolen: