Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS Review: dubbele schermen verlengen de levensduur van de batterij

Inhoudsopgave:

Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS Review: dubbele schermen verlengen de levensduur van de batterij
Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS Review: dubbele schermen verlengen de levensduur van de batterij
Anonim

Bottom Line

De Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS-smartwatch is een aantrekkelijke en capabele wearable met gemakken voor dagelijks gebruik en welzijn en is het meest geschikt voor Android-gebruikers die de juiste pasvorm kunnen vinden met het grote display.

Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS

Image
Image

We hebben de TicWatch Pro 3 GPS gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Smartwatches blinken uit door een beetje van alles te doen, een toepasselijke beschrijving van de Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS. Deze smartwatch biedt fitness-tracking, contactloos betalen en meer. Bovendien is het kenmerkende dubbele display een efficiënt lichtreflecterend scherm over een levendige AMOLED, een feesttent die het waard is om naar te staren. Het is ook praktisch om de levensduur van de batterij te verlengen tot het maximale potentieel van 72 uur, en zelfs langer in de Essential-modus.

Dit Wear OS-apparaat is vriendelijk voor zowel iPhone- als Android-gebruikers, hoewel het beslist nog voordeliger is voor de laatste. Ondanks het missen van een aantal belangrijke functies die het beste zijn voor Android-telefoons en het gevoel dat dit gewoon een beetje te veel horloge voor mijn pols was, kwam ik na een paar dagen gebruik onder de indruk van de levensduur van de batterij en solide workout-tracking.

Design: strak en sportief met een groot display

Als je van een prominent scherm houdt, biedt de TicWatch Pro 3 dat in schoppen, met een uniek 1,4-inch tweevoudig ontwerp. De bovenste laag is een always-on, low-light display dat bruikbaar is in een uitgebreide batterijbesparende modus (Essential Mode). Onder deze efficiënte laag vind je een helder 454 x 454 Retina AMOLED-display dat zich automatisch aanpast op basis van de hoeveelheid beschikbaar licht. Mobvoi biedt ook een uitgebreide bibliotheek met wijzerplaten op het apparaat zelf of via de bijbehorende apps.

Het geheel zwarte ontwerp en het ontwerp van de wijzerplaat geven dit horloge een sportief gevoel, aangevuld met de twee grote knoppen die dienen als handige bedieningselementen voor het starten van trainingen of het activeren van het display. Dit scherm is ook aanraakgevoelig, wat naar mijn mening over het algemeen goed functioneerde. Er waren momenten dat tikken en vegen niet meteen leek te registreren. Deze incidenten waren zeldzaam en klein in vergelijking met de algemene gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

Comfort: volumineus voor langdurig gebruik

De TicWatch Pro 3 heeft wat gewicht verloren van zijn vorige versie, waardoor hij in het algemeen slanker en lichter is geworden, aldus Mobvoi. Toch is het roestvrijstalen gezicht niet bepaald licht met een gewicht van 1,48 gram. Het scherm meet ook bijna 1,9 inch breed en ongeveer 0,5 inch diep. Die afmetingen vormden een uitdaging voor mijn 5,5-inch pols.

De TicWatch Pro 3 verloor wat gewicht van zijn vorige versie, waardoor hij in het algemeen slanker en lichter is, volgens Mobvoi.

Ik gebruikte de laatste twee inkepingen op de riem om een goede pasvorm te vinden en droeg hem hoger om mijn pols, maar ik voelde de last van het gewicht daar. Wanneer het lager werd gedragen, flopte het rond en raakte mijn polsbeen tijdens het sporten. Om die redenen zou ik dit horloge aanraden aan gebruikers met grotere polsen die van grote wijzerplaten houden, aangezien problemen met de pasvorm veel minder waarschijnlijk zijn.

Ik heb dit een aantal nachten gedragen omdat het slaapanalyse biedt, maar de comfortervaring veranderde niet. Het was niet zo oncomfortabel dat ik het moest verwijderen, maar ik wilde de verlichting van het uitdoen van dit apparaat tijdens het slapen vanwege het gewicht.

In tegenstelling tot de IP68-classificatie raadt Mobvoi dit niet aan voor gebruik onder de douche of voor contact met zeepsop - en biedt het geen vervanging als u daarna prestatieproblemen ondervindt.

Een verrassend en enigszins teleurstellend aspect van het ontwerp is het gebrek aan duurzaamheid van het horloge. Hoewel het veilig is om te zwemmen, vermeed ik ermee te douchen na het raadplegen van de productdocumentatie en forums. In tegenstelling tot de IP68-classificatie raadt Mobvoi dit niet aan voor gebruik onder de douche of enig contact met zeepsop - en biedt geen vervanging als u daarna prestatieproblemen ondervindt.

Image
Image

Prestaties: een goed afgeronde wearable

De Ticwatch Pro 3 wordt geleverd met een bundel handige native functies, zoals een zaklamp, rekenmachine, wekker en handenwastimer. Doordachte extra's zijn onder meer de ingebouwde Google Assistent, weersupdates, agendameldingen, NFC-betaling via Google Pay en wellnessgerichte tools om oefeningen en andere essentiële zaken bij te houden, zoals hartslag in rust, bloedzuurstofverzadiging (SPO2) en slaap.

Als fitnesstracker presteert de TicWatch Pro 3 naar behoren. GPS-opname was meestal vrij snel met wat vertragingen op bewolkte dagen, en in vergelijking met een Garmin-smartwatch was het niet ver weg wat betreft afstand, gemiddelde pagina en hartslag bij hardlooptrainingen.

Image
Image

Slaapgegevens waren een beetje inconsistent in termen van wanneer het apparaat slaap detecteerde. Soms waren de starttijden van de slaap een paar uur uit. Over het algemeen was ik tevreden met de presentatie van slaap- en trainingsgegevens. Het is gemakkelijk genoeg om naar de resultaten van het horloge te kijken en volledig af te zien van een bijbehorende app.

Software: Functie-overlap zorgt voor enige verwarring

Terwijl de TicWatch Pro 3 op Wear OS draait, is er een verwarrende redundantie met fitness-tracking gecreëerd door de opname van zowel Google Fit als Mobvoi TicWatch fitness-widgets. Het komt over als een poging om lacunes op te vullen en ook de gebruikerservaring te verbeteren. Met de TicOxygen-app kunnen gebruikers bijvoorbeeld SPO2-niveaus volgen, die Google Fit niet heeft. En de TicSleep-app gebruikt hartslag- en SPO2-metingen om meer gedetailleerde slaapgegevens te bieden.

Het is niet verwonderlijk dat Mobvoi zijn fitnesswidgets pusht, maar de overlap zorgt aanvankelijk voor enige verwarring. Als je van Google Fit houdt en toegang wilt tot SPO2-gegevens, moet je Mobvoi bovendien toegang verlenen en de bijbehorende app downloaden.

Het andere nadeel is dat je waarschijnlijk ten minste twee mobiele apps (en misschien drie) zult downloaden om met één apparaat te gebruiken: draag OS om het in te stellen, updates te onderhouden en enkele instellingen aan te passen, Google Fit als je zal die trackingtools en de Mobvoi-app gebruiken om wellnessgegevens te synchroniseren en dit apparaat te integreren in je slimme thuisconfiguratie als dat je favoriete app daarvoor is.

Je hebt opties om de ervaring voor je te verzorgen, wat aantrekkelijk is, maar dit horloge vertoont een beetje een identiteitscrisis tussen Wear OS en Mobvoi in plaats van een naadloze samenwerking.

Image
Image

Deze wearable biedt de meeste functionaliteit aan Android-gebruikers als Wear OS-apparaat. Ondanks dat ik geen toegang had tot enkele van de slimme functies die smartwatch-shoppers verleiden, was ik onder de indruk van het relatieve gebruiksgemak met een iPhone.

De installatie verliep naadloos, net als de meldingen. Hoewel ik niet kon reageren op sms'jes of oproepen van het horloge kon ontvangen, kon ik het gebruiken om oproepen naar mijn telefoon te beantwoorden of te weigeren. En hoewel ik Spotify niet heb gedownload van de Google Play Store, maakte de standaard mediaspeler het afspelen van Spotify of de door mij gekozen podcast-app voor smartphones heel eenvoudig.

De TicWatch Pro 3 heeft 8 GB aan opslagruimte aan boord, wat dit horloge aantrekkelijk maakt voor gebruikers van Android-smartphones die het willen gebruiken voor muziekopslag aan boord. Apps zoals NavMusic maken dit gemakkelijk. Android-gebruikers hebben ook gemakkelijker controle over en toegang tot fitness-, productiviteits- en andere handige apps van derden uit de Google Play Store dan iOS-gebruikers, die dit waarschijnlijk een beetje onhandig zullen vinden om te beheren.

Batterij: solide levensduur van 72 uur

Mobvoi prijst de 72-uur batterijduur van de TicWatch Pro 3 in de slimme modus, en het levert. Ik gebruikte de TicWatch Pro 3 uitsluitend in deze sterk verbonden modus, inclusief een training per dag, en dit horloge was nog steeds bezig op dag drie. Natuurlijk variëren de prestaties van de batterij altijd, afhankelijk van het gebruik. Ik heb geen extra apps uitgevoerd, geen muziek opgeslagen en afgespeeld, of het scherm op de altijd-aan-instelling gelaten, wat me allemaal hielp de driedaagse grens te bereiken.

Mobvoi prijst de 72-uur batterijduur van de TicWatch Pro 3 in slimme modus, en het levert.

Een ding dat de TicWatch Pro 3 uitzonderlijk goed doet, is altijd de tijd aangeven. De meeste smartwatches werken niet meer als de batterij bijna leeg of leeg is, maar deze niet. Ik waardeerde dat het apparaat met ongeveer 5 procent automatisch automatisch overschakelde naar de essentiële modus. Ik ben de basisfunctie voor het vertellen van tijd niet kwijtgeraakt.

En ik was blij om te profiteren van andere handige batterijbesparende functies, zoals de Theatermodus, die het scherm volledig uitschakelt. U hoeft niet lang te wachten voordat dit apparaat is opgeladen als het zover is. Ik heb een gemiddelde oplaadtijd van 100 minuten geklokt.

Image
Image

Prijs: een beetje duur voor degenen die een paar premiumfuncties missen

De TicWatch Pro 3 is te koop voor bijna $ 300, een aanzienlijke investering die vergelijkbaar is met die van sommige smartphones. Het is ook steil, aangezien dit horloge, in tegenstelling tot sommige premium wearables, geen ECG-monitor of andere wellness-toeters en bellen heeft. Personalisering van de pasvorm is ook niet zo genereus als sommige wearables.

Android-gebruikers die een geweldige pasvorm kunnen vinden, zullen genieten van goed afgeronde connectiviteit en fitness-tracking.

Hoewel de riem vervangbaar is, kan de grootte van het scherm onbetaalbaar zijn. Maar voor een Android-smartphonegebruiker die een geweldige pasvorm kan vinden, belooft dit horloge goed afgeronde connectiviteit en fitness-tracking.

Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS versus Samsung Galaxy Watch3

Een andere op een uurwerk geïnspireerde smartwatch om te overwegen, is de Samsung Galaxy Watch3. Qua formaat is hij kleiner, met 1,2-inch en 1,4-inch behuizingsopties. In plaats van Wear OS draait de Watch3 op Tizen OS, dat echt het vriendelijkst is voor Samsung Galaxy-telefoons, maar breed compatibel is met mobiele Android- en iOS-apparaten. De fitness-/wellnesssuite overtreft ook de TicWatch Pro 3 met geavanceerde meetwaarden zoals ingebouwde SPO2, VO2 max en ECG-bewaking. De Watch3 neemt ook de leiding op het gebied van duurzaamheid met betrekking tot de robuustheid van militaire kwaliteit tegen vallen, stof en water.

Hoewel de Watch3 fysiek kleiner is, zijn zowel de titanium- als roestvrijstalen versies zwaarder dan de TicWatch Pro 3. Hij is ook ongeveer $ 100 duurder. U kunt ook niet langer dan 24 uur op de Watch3 vertrouwen, in tegenstelling tot de batterijduur van 3 of maximaal 45 dagen van de TicWatch Pro in de Essential-modus. Beide high-end wearables brengen verfijning en technisch onderlegdheid om je pols. Toch zijn de voorkeuren van het besturingssysteem, de batterijduur en fitness-extra's belangrijke factoren om mee te wegen bij het bepalen van de betere pasvorm.

Een sportieve en veelzijdige smartwatch voor Android-gebruikers

De Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS is een sportieve, slanke smartwatch met een mooi uiterlijk en een lange batterijduur. Hoewel het grotere profiel niet voor iedereen geschikt is, zullen vooral Android-gebruikers veel plezier beleven aan deze aanpasbare wearable die functioneert als een dagelijkse workout-tracker, smartwatch-partner en betrouwbaar accessoire voor het vertellen van de tijd.

Specs

  • Productnaam TicWatch Pro 3 GPS
  • Product Merk Mobvoi
  • UPC 191307000852
  • Prijs $300.00
  • Releasedatum september 2020
  • Gewicht 1.48 oz.
  • Productafmetingen 1,85 x 1,89 x 0,48 inch.
  • Kleur Schaduw Zwart
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Wear OS
  • Processor Qualcomm Snapdragon Wear 4100
  • RAM 1GB
  • Opslag 8GB
  • Compatibiliteit Android, iOS
  • Batterijcapaciteit Tot 72 uur
  • Waterbestendigheid IP68
  • Connectiviteit Bluetooth, Wi-Fi

Aanbevolen: