Outriders' is een geweldige game als de servers niet in brand staan

Inhoudsopgave:

Outriders' is een geweldige game als de servers niet in brand staan
Outriders' is een geweldige game als de servers niet in brand staan
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Als je van 'looter-shooters' zoals Borderlands of Destiny houdt, verfijnt Outriders die speelstijl tot de essentie.
  • Maar het hele spel komt eruit als een stresstest voor zijn eigen servers.
  • Het is nog steeds leuk, maar Outriders bestaat op dit moment vooral als waarschuwing.
Image
Image

Outriders is een van de leukste, minst stabiele games die ik dit jaar tot nu toe heb gespeeld.

Als het werkt, is Outriders een verslavende third-person shooter met een uitgebreid systeem van krachten dat je uitnodigt om jezelf in een bovenmenselijke vernietigingsmachine te veranderen.

In Outriders ben jij het nachtmerriescenario waar andere mensen naar op zoek zijn, in staat om bataljons aan te pakken en te winnen.

Het probleem is echter dat het vaak niet werkt. Outriders heeft nog steeds het gevoel dat het op veel grote en kleine manieren in bèta is. Erger nog, het is ontworpen om een verbinding met de servers van Square Enix te vereisen, zelfs als je solo speelt, dus er is geen echte offline modus.

Het is een goed-tot-geweldig spel dat een stuk moeilijker is om te spelen dan nodig is.

Het is een bewijs van hoeveel ik van hou

Post-Post-apocalyptisch

Het is de 22e eeuw. Aarde is dood. Op de een of andere manier werd het daarna erger.

Het laatste overblijfsel van de mensheid heeft een nieuw thuis gevonden in de verre, vijandige wereld van Henoch. Je was een van de Outriders, het verkenningsteam dat werd gestuurd om een landingsgebied te verkennen voor de eerste golf kolonisten, maar je raakte gewond en werd in een cryogene opslag geslingerd.

Dertig jaar later word je per ongeluk ontdooid om te ontdekken dat het weinige dat nog over is van de mensheid is verzinkt in twee kampen aan weerszijden van een burgeroorlog.

Tegelijkertijd is een relatief handvol mensen, waaronder jij, bekrachtigd door de lokale fenomenen van Henoch, en zijn ze half waanzinnige supermensen geworden met de bijnaam de 'Veranderde'.

Aan het begin van het spel is Outriders een covershooter, met je Altered-vaardigheden als een af en toe nuttig voordeel. Naarmate je nieuwe krachten en betere uitrusting krijgt, ga je geleidelijk van een iets beter dan gemiddelde soldaat naar Godzilla met een machinegeweer.

Image
Image

Wat Outriders onderscheidt van soortgelijke games als Destiny en The Division, is dat je in Outriders wordt overmeesterd. Je vaardigheden hebben korte oplaadtimers, zijn allemaal breed inzetbaar en kunnen worden aangepast voor extra kracht of extra effecten. Ze zijn er om gebruikt te worden.

Het is echter alleen een machtsfantasie als je de moeilijkheidsgraad laag houdt. Outriders heeft een monteur genaamd World Tiers, die de kracht bepa alt van de vijanden waarmee je wordt geconfronteerd en de kwaliteit van de buit die ze laten vallen.

Je kunt het op bijna elk moment wijzigen vanuit het hoofdmenu, zodat je direct kunt kiezen hoe uitdagend je het spel wilt hebben. Het is een geweldig systeem, en idealiter zou het het meest invloedrijke aan Outriders moeten zijn.

Een instabiel spel over instabiele mensen

Op een gegeven moment moet worden opgemerkt dat het plot van Outriders onmiskenbaar een domper is. Je personage is een cynische, wereldvermoeide soldaat die terug op aarde door de wringer ging, en dan word je wakker in het midden van wat in wezen een sciencefiction-draai is op de Eerste Wereldoorlog.

Iedereen in het verhaal is gek, heeft littekens, is posttraumatisch, moorddadig of wanhopig. Het kan veel zijn, hoewel het gaandeweg een beetje beter wordt.

De echte problemen met Outriders zijn allemaal technisch. Tot nu toe zijn de meeste van mijn speelsessies met de game niet beëindigd toen ik stopte, maar eerder toen het willekeurig op het bureaublad crashte.

Ik heb ook een paar missies laten mislukken omdat een deur weigerde te openen, een object op onverklaarbare wijze niet interactief was of een noodzakelijk doelwit aan de andere kant van een ondoordringbare muur voortkwam.

Image
Image

Het grootste probleem is echter dat Outriders altijd online is. Je kunt het spel helemaal niet spelen als je niet verbonden bent met de servers van Square Enix.

Dit zou onder normale omstandigheden vervelend zijn, omdat je het niet echt kunt pauzeren, zelfs als je alleen speelt, maar Outriders is tegelijkertijd gelanceerd op verschillende platforms, met cross-play, inclusief de Xbox Game Pass.

Het resultaat was een vloedgolf van serverproblemen die Outriders een groot deel van het lanceringsweekend offline en onspeelbaar hield. Dat is sindsdien grotendeels opgelost, maar het spel v alt nog steeds onmiddellijk weg als je internetverbinding hapert.

Het is een bewijs van hoeveel ik van Outriders hou dat ik het nog steeds speel, ondanks de bugs, crashes en altijd-online ergernissen, maar het is moeilijk om dit niet als een waarschuwend verhaal te zien.

Outriders is een vermakelijke videogame, maar vanwege de stabiliteitsproblemen, serverproblemen en de noodzaak om online te blijven om het solo te spelen, voelt het gewoon niet alsof het klaar was voor release.

Aanbevolen: