Amazfit GTS Review: mode ontmoet fitness met gemengde resultaten

Inhoudsopgave:

Amazfit GTS Review: mode ontmoet fitness met gemengde resultaten
Amazfit GTS Review: mode ontmoet fitness met gemengde resultaten
Anonim

Bottom Line

De Amazfit GTS is een stijlvolle fitnesstracker die trainingen registreert zonder de bank te verslaan, maar de software mist het intuïtieve en gebruiksvriendelijke ontwerp van concurrerende modellen.

Amazfit GTS Smartwatch

Image
Image

We hebben de Amazfit GTS gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het vinden van een stijlvolle fitnesstracker kan een uitdaging zijn, maar de Amazfit GTS verplicht zich met een klein ontwerp en een comfortabele constructie voor dagelijks gebruik. Verkrijgbaar in zes kleurrijke siliconenbandopties en een helder AMOLED-display, deze modieuze wearable bewaakt continu de hartslag, slaap en biedt aangepaste tracking voor 12 verschillende populaire trainingen.

Ik heb dit apparaat iets meer dan een week gebruikt tijdens het slapen, wandelen en hardlopen om te zien hoe deze stijlvolle tracker het afleverde. Hoewel het bijhouden van gegevens nooit een probleem was, leverden de software en bijbehorende app geen echt intuïtieve, gebruiksvriendelijke ervaring op.

Design: lichtgewicht en een beetje te vertrouwd

De Amazfit GTS is een superlicht apparaat met ongeveer 24,8 gram, maar is niet dun. De behuizing is gemaakt van een aluminiumlegering van vliegtuigkwaliteit en het Corning 3 Gorilla-glas dat het scherm bedekt, is gemakkelijk veegvast. De achterkant van het scherm ziet er beslist meer plastic uit, hoewel de plaat is bedekt met een matte afwerking met een aangenaam stevig gevoel. De vierkante wijzerplaat is iets langer dan breed, vergelijkbaar met de Apple Watch. Als je niet te goed kijkt, is dit apparaat zelfs bijna een exacte kopie van deze buitenmaatse naam in het draagbare spel.

Samen met het heldere en gemakkelijk afleesbare display, is de grootste troef van de GTS de flexibele en duurzame siliconen met een gezonde selectie van inkepingen en twee lipjes om de band op zijn plaats te houden zodra je hem hebt vergrendeld.

Het altijd ingeschakelde 348x 442 AMOLED-scherm is zeer levendig en gemakkelijk te lezen met 1,65 inch onroerend goed. Het hoofdscherm is ook in hoge mate aanpasbaar. Twee wijzerplaten (een analoge en een digitale) zijn voorgeladen op het apparaat (en meer zijn beschikbaar via de app), en de meeste widgets voor elke optie kunnen worden bewerkt om de informatie die u het vaakst wilt bekijken in een oogopslag weer te geven.

Samen met het heldere en gemakkelijk af te lezen display, is de grootste troef van de GTS de flexibele en duurzame siliconen met een gezonde selectie van inkepingen en twee lipjes om de band op zijn plaats te houden zodra je hem hebt vergrendeld. Hoewel het in een enkele maat wordt geleverd, kon ik een comfortabel nauwsluitende pasvorm vinden op mijn kleine pols van 5,5 inch.

Image
Image

Ik kon de waterbestendigheid van 50 meter van dit apparaat niet testen voor zwemmen of andere watertrainingen, maar ik droeg het wel onder de douche zonder enig probleem te ondervinden. De fabrikant merkt echter op dat deze wearable niet veilig is voor warme douches of andere watersporten zoals duiken, duiken en snelle watersporten in het algemeen.

Comfort: gemakkelijk te dragen, maar niet zo gebruiksvriendelijk

Hoewel de Amazfit GTS stijlvol genoeg is om de hele dag te dragen en gemakkelijk te combineren met je garderobe en comfortabel is om mee te slapen, hebben verwarrende interfaceproblemen het algehele gebruiksgemak verminderd. Naast de modulaire wijzerplaten zijn er schermen voor bijna elk gemeten datapunt, toegankelijk door vanaf de onderkant van het apparaat omhoog te vegen.

In tegenstelling tot de meeste trackers, zijn de bovenste twee gegevenspunten op deze tracker Status (wat in feite geregistreerde stappen zijn) en PAI (persoonlijke fysiologische activiteitsindicator, een getal dat wordt berekend op basis van hartslag en activiteit). Dit zijn geen algemene statistieken waarmee de meeste gebruikers bekend zijn, en de manier waarop deze widgets op het horloge en in de app worden weergegeven, kan niet worden aangepast.

Het is stijlvol genoeg om de hele dag te dragen en comfortabel genoeg om mee te slapen.

Naar boven vegen onthult andere populaire functies voor het aanpassen van de helderheid, het vergrendelen van het apparaat of het inschakelen van de slaapstand, maar deze schijnbaar eenvoudige opties werkten niet altijd zoals verwacht - en vereisten het gebruik van de zijknop, die dient als een terug- en multifunctionele knop om uit te gaan.

Een opvallend voorbeeld is het in slaapstand zetten van dit apparaat. In tegenstelling tot de meeste wearables die het scherm deactiveren met een tik op een slaappictogram, presenteert de Amazfit GTS verschillende niet-storen-opties die niet duidelijk worden uitgelegd door de beschrijvingen aan boord. Dit voelde als een ernstige beperking van het kant-en-klare comfort van dit apparaat, dat zich uitstrekt tot andere gebieden, zoals het bekijken van slaap- en fitnessgegevens.

Image
Image

Hoewel het scherm er geweldig uitziet en reageert, ha alt het gebrek aan duidelijkheid over bepaalde menu-opties, zowel de betekenis als hoe ze te activeren, en het gebrek aan controle over de volgorde van gegevenswidgets, een paar punten weg van het algemene stijlvolle look.

Prestaties: solide GPS en degelijke activiteitstracking

De Amazfit GTS ondersteunt 12 veelvoorkomende trainingsprofielen, waaronder hardlopen en wandelen, die ik het meest heb gebruikt. Hoewel het niet perfect was in vergelijking met mijn gebruikelijke volgapparaat, de Garmin Venu, was het niet ver naast het doel. Op een run van 3 mijl liep de Amazfit GTS minder dan 1 minuut achter en het tempo volgde ook op 9 seconden langzamer en 275 stappen korter, terwijl de hartslag minder nauwkeurig was met ongeveer 15 slagen sneller dan de Venu. Een andere prettige consistentie was de betrouwbare ingebouwde GPS en automatische stop/start-functie die redelijk goed werkte, zij het met enige vertraging.

De Amazfit GTS ondersteunt 12 veelvoorkomende trainingsprofielen, waaronder hardlopen en wandelen, die ik het meest heb gebruikt.

De totale reikwijdte van de verzamelde gegevens is relatief gedetailleerd en bevat informatie die hardlopers waarderen, zoals cadans en rondetempo, maar de app beperkt gedetailleerde of gemakkelijke inzichten uit de gegevens, omdat het de trainingsgegevens niet op type splitst en alles op één hoop gooit samen in wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse weergaven.

Dit apparaat is ook in staat om op relatief uitgebreide wijze slaapgegevens bij te houden, compleet met slaapfasen, tijden dat je wakker was toen je in slaap viel en wakker werd. Het horloge hield altijd gegevens bij en voor zover ik kon zien, waren de slaap- en waaktijden nauwkeurig, maar het lezen van de gegevens was iets minder eenvoudig.

Image
Image

Hoewel slaapgegevens uitgebreid zijn, worden ze gepresenteerd op een manier die veel scrollen of heen en weer tikken over schermen vereist. Om die reden had ik nooit het gevoel dat ik een beknopte tip kreeg om mijn slaapgewoonten te verbeteren of te begrijpen, waardoor de gegevens een beetje te overweldigend en repetitief aanvoelden om het benaderbaar te maken. Dit is een probleem dat ik had met het verwijzen naar de app voor aanvullende informatie.

Software: meer stijl dan inhoud

De beste fitnesstrackers en smartwatches hebben ook intuïtieve begeleidende apps, maar dat is geen grote kracht van de Amazfit GTS. Zoals de meeste wearables, is de Zepp-app (voorheen Amazfit) vereist om het apparaat in eerste instantie in te stellen en de gevolgde gegevens in meer detail te bekijken.

Te vaak lijkt er in de app en op het apparaat zelf een verbinding te zijn tussen de gebruiker en de gegevens en hoe u de informatie kunt krijgen waarnaar u op zoek bent.

Hoewel het installatieproces ongecompliceerd was om het horloge in een bruikbare staat te krijgen, voelde ik me zelfs na een week of zo nooit thuis in de app. Ik vermoed dat geen enkele tijd mijn ervaring met het plaatsen en presenteren van gegevenspunten echt zou veranderen.

Te vaak lijkt er in de app en op het apparaat zelf een verbinding te zijn tussen de gebruiker en de gegevens en hoe u de informatie kunt krijgen waarnaar u op zoek bent. Hoewel er veel velden zijn met betrekking tot lichaamsmetingen in de app die een vollediger welzijnsbeeld zouden kunnen bieden, lijken ze allemaal de extra stap van handmatige invoer te vereisen.

En naast de hele reeks functies die grijs worden weergegeven als ze niet van toepassing zijn op het apparaat, is er te veel onduidelijkheid over de dekking voor andere velden zoals VO2 max en trainingsbelasting, die de Amazfit niet volledig lijkt te meten -maar wat de app niet duidelijk maakt.

Ook het ordenen van gegevens en uitleg over hoe deze gegevens worden verkregen, kan een beetje een doolhof zijn om te manoeuvreren. Er is een pictogram in de rechterbovenhoek van het startscherm van de app dat naar alle gegevens leidt, die is onderverdeeld in categorieën die niet erg intuïtief zijn, zoals Statusgegevens en Gezondheidsteken.

Image
Image

Bepaalde gegevenspunten, zoals PAI, worden, net als andere delen van de Zepp-app, ondersteund door wetenschappelijke citaten en belangrijke verklaringen, maar er is gewoon te veel tekst om het allemaal verteerbaar of overzichtelijk te maken.

Hoewel ik ontdekte dat een PAI van 100 ideaal leek voor de cardiovasculaire gezondheid, maakte de app de zaken nog ingewikkelder door bijvoorbeeld een 120 minuten durende indoortraining voor te stellen om 15 PAI te behalen. Het was moeilijk te begrijpen waarom dat de moeite waard of realistisch zou zijn, en net als veel andere delen van de software, voelde het meer flitsend en onderontwikkeld dan inzichtelijk.

Batterij: solide maar aanzienlijk verlegen voor de 14-daagse claim

De fabrikant factureert de levensduur van de batterij op een indrukwekkende 14 dagen bij normaal gebruik in de smartwatch-modus, inclusief continue hartslag- en slaapbewaking en het loggen van trainingen drie keer per week.

Dat is ongeveer de manier waarop ik dit apparaat heb gebruikt, maar met misschien een extra training of twee en met het scherm in de altijd aan-modus en de batterij leeg op dag zeven. Aan de positieve kant, het laadde snel op in minder dan de schatting van de fabrikant van 2 uur. Amazfit beweert ook dat de batterij tot 46 dagen meegaat in de basismodus zonder dat Bluetooth of hartslagmeting is ingeschakeld.

Prijs: enigszins prijzig voor wat het is

De Amazfit GTS is te koop voor ongeveer $ 120, hoewel het mogelijk is om hem dichter bij $ 100 te kopen. Hoewel het meer aan de budgetvriendelijke kant van het spectrum is, strekt het Apple Watch-aangrenzende ontwerp niet uit tot het voordeel van de eersteklas fitnesstechnologie die je in zijn alter ego zult vinden.

Als je tussen de $ 100 en $ 130 uitgeeft voor een stijlbewuste, bandachtige fitnesstracker van zware hitters zoals Fitbit en Garmin, kunnen de trackingvoordelen aanzienlijk toenemen met extra's zoals VO2 Max en SPO2-monitoring. Voor een beetje meer (of minder), kan het de moeite waard zijn om een gebruiksvriendelijke lay-out en bijbehorende app te krijgen om de Apple Watch-esthetiek te verliezen, dit apparaat werkt hard om te spiegelen.

Amazfit GTS vs. Garmin vivosmart 4

Hoewel de Amazfit GTS er een beetje uitziet als een Apple Watch, komt het niet echt in de buurt van het presteren als een. De Garmin vivosmart 4 is veel meer in lijn met wat de GTS levert. Voor $ 130 biedt deze tracker in bandstijl een gestroomlijnd ontwerp met een paar luxe details zoals metalen afwerkingen en aantrekkelijke bandkleuren, maar hij analyseert ook veel meer dan de GTS doet. Het houdt stress, VO2 max, bloedzuurstofsaturatie bij en meet wat Garmin de lichaamsbatterij noemt, waardoor je de hele dag op energieniveaus blijft.

De vivosmart 4 is ook veilig om mee te zwemmen en biedt Android-smartphonegebruikers de mogelijkheid om direct te reageren op berichten met standaardantwoorden, wat de GTS niet heeft. Hoewel de Amazfit GTS een batterijlevensduur van 2 weken heeft in de slimme modus, is de vivosmart 4 goed voor een volledige week, wat vergelijkbaar is met wat ik van de GTS heb ervaren. En als toegewijde Garmin wearable-gebruiker kan ik getuigen van de over het algemeen meer intuïtieve begeleidende mobiele app die de vivosmart 4 en andere modellen van dit merk gebruiken via de Amazfit/Zepp-app.

Een stijlvolle fitnesstracker met meer potentieel dan alleen Pools

De Amazfit GTS is comfortabel en stijlvol en voert de basistaken voor het volgen van fitness relatief goed uit, maar het verwarrende ecosysteem doet afbreuk aan de glans. Als je van het uiterlijk van de Apple Watch houdt, is dit een budgetvriendelijke look-alike. Maar als u een sterke balans tussen prestaties en uiterlijk wilt, levert de Amazfit GTS mogelijk niet.

Specs

  • Productnaam GTS Smartwatch
  • Productmerk Amazfit
  • UPC 851572007573
  • Prijs $120.00
  • Releasedatum oktober 2019
  • Gewicht 0,87 oz.
  • Productafmetingen 1,7 x 1,43 x 0,37 inch.
  • Kleur Desert Gold, Lava Grey, Obsidian Black, Rose Pink, Steel Blue, Vermillion Orange
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit iOS 10.0 en hoger, Android 5.0 en hoger
  • Batterijcapaciteit Tot 14 dagen
  • Waterbestendigheid Tot 50 meter
  • Connectiviteit Bluetooth

Aanbevolen: