Garmin Forerunner 745 Review: een premium multisport-fitnesstracker

Inhoudsopgave:

Garmin Forerunner 745 Review: een premium multisport-fitnesstracker
Garmin Forerunner 745 Review: een premium multisport-fitnesstracker
Anonim

Bottom Line

De Garmin Forerunner 745 is een dure maar waardevolle fitnesstracker die geavanceerde sensortechnologie combineert met diepgewortelde meetgegevens waar multisport-prestatiesporters dol op zullen zijn.

Garmin Forerunner 745

Image
Image

We hebben de Garmin Forerunner 745 gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Fitness-trackers van merken als Fitbit en Samsung zijn veelzijdige publiekstrekkers die in staat zijn om basiswelzijn te dekken, maar geavanceerde wearables zoals de Garmin Forerunner 745 bevinden zich op een ander niveau. Deze premium multi-sport fitnesstracker is ontworpen met atleten in het achterhoofd, met name triatleten, en biedt inzicht in alles, van zuurstofverzadiging in het bloed tot aerobe en anaerobe impact, trainingsbelasting en trainingsefficiëntie.

De Forerunner 745 bewaakt al deze waardevolle meetwaarden in een comfortabele vormfactor en in combinatie met andere verbonden functies die drukke gebruikers zullen waarderen. Hoogtepunten zijn onder meer smartphonemeldingen, contactloos betalen en de mogelijkheid om tot 500 nummers op te slaan om dit horloge te gebruiken als een zelfstandige muziekspeler terwijl je op pad bent, op de fiets of in het zwembad.

In twee weken ervoer ik slechts het topje van de ijsberg in termen van wat dit horloge kan volgen, meten en ondersteunen. Als hardloper en zeer occasionele fietser voelde de Forerunner 745 echt als een persoonlijke coach en trainingspartner voor de training. Maar iedereen die nieuwsgierig is om zijn training naar een nieuw niveau te tillen of een serieuze single- of multisport-hobbyist te worden, kan waardevolle ondersteuning en een ongecompliceerde gebruikerservaring vinden bij deze capabele tracker.

Ontwerp: robuust zonder aanmatigend te zijn

Gebouwd om als een kampioen over te stappen van het pad naar de weg naar het zwembad, de Forerunner 745 is voorspelbaar robuust. Heavy-duty Corning Gorilla Glass DX bedekt het display, de rand is gemaakt van vezelversterkt polymeer en de siliconen band is soepel, vochtafvoerend en substantieel, zelfs tot aan de gesp. Garmin zegt dat de Forerunner 745 past op polsen van 126 tot 216 millimeter, of ongeveer 5 tot 8,5 inch. Dat hield stand voor mij en mijn 5,5-inch pols die nooit overweldigd voelde.

Image
Image

Wat de totale grootte betreft, past dit horloge tussen andere Garmin triatlon-gecentreerde GPS-horloges zoals de Garmin Forerunner 945 en de Garmin Forerunner 735xt, met een gewicht van 47 gram en een totale afmeting van 43,8 x 43,8 x 13,3 millimeter. Dat is fysiek minder groot dan de 735xt en 3 gram lichter dan de 945. Het zonlichtreflecterende 1,2-inch display, een kenmerk van de Forerunner-serie, biedt onfeilbaar zicht naar buiten en is groot zonder er meer uit te zien als een horloge dat speciaal is ontworpen voor mannen. Ter vergelijking: het voelde niet alsof het drastisch meer hardware toevoegde dan de Garmin Venu, en het slankere algemene profiel helpt dit horloge op te gaan in voor dagelijks gebruik.

Iedereen die bekend is met de Forerunner-serie, verwacht knoppen te vinden. De Forerunner 745 heeft vijf knoppen voor alle interacties (drie links en twee rechts). Garmin doet geweldig werk door de knoppen gebruiksvriendelijk te maken, en dit horloge volgt dit voorbeeld. Zelfs als je een nieuwkomer bent, worden de knoppen, hoewel in het begin misschien onhandig om te navigeren, vrij snel tweedehands, dankzij de intuïtieve plaatsing en handige herinneringen (zowel symbolen als tekstindicatoren) als je ze nodig hebt.

Comfort: een gemakkelijk accessoire voor de hele dag

De Forerunner 745 combineert een wenselijke mix van comfort en slimme looks met zijn trackingcapaciteiten op hoog niveau. Een deel van de dagelijkse draagflexibiliteit komt van de kleuropties van de riem en de rand, variërend van rood, grijs, zwart en een licht zeeschuimgroen (Neo Tropic), dat ik heb getest, waardoor het een sportieve maar visueel interessante look krijgt. De knoppen op de lunette zijn ook aantrekkelijk, en niets steekt echt uit, niet het gezicht of de knoppen, waardoor de 745 niet te veel op een sporthorloge lijkt.

Image
Image

Slapen met de Forerunner 745 was ook aangenaam gemakkelijk, zelfs als iemand die meestal op haar zij slaapt. Ik heb zelden dat gevoel 's ochtends of (midden in de slaap) ondervonden dat de band te nauw was of het gezicht te zwaar was om comfortabel mee te slapen.

Hoewel ik geen toegang had tot een zwembad om de Forerunner 745 uit te proberen tijdens een zwemtraining, is dit horloge veilig om te zwemmen en snorkelen in wateren tot 50 meter diep. Als zijn onverstoorbaarheid in de douche een indicatie is (het display was volledig onaangetast en het hele apparaat zag er nauwelijks nat uit), dit horloge is zeker klaar voor casual en trainingsworkouts in het zwembad en open water.

Prestaties: Gedetailleerd met onbeperkt potentieel

De trackingmogelijkheden van de Forerunner 745 zijn ronduit indrukwekkend. Naast GPS, een gyroscoop, versnellingsmeter en barometrische hoogtemeter, naast andere sensoren, is de 745 uitgerust met een optische hartslagsensor en pulsoximeter. Deze systemen evalueren de rust- en actieve hartslag, VO2 max, ademhaling en hartslag tijdens slapen en wakker zijn, evenals de zuurstofverzadiging in het bloed, die het apparaat gebruikt om het algehele welzijn te bewaken en als een indicator voor hoogteaanpassing.

De Forerunner 745 synthetiseert al deze informatie om de trainingsinspanning en het herstel te evalueren met een wekelijkse berekening die ook is gebaseerd op Excess Post-Exercise Oxygen Consumption (EPOC), wat in wezen verklaart hoe hard uw lichaam moet werken om terug te keren naar normaal na lichamelijke inspanning. Dit cijfer kan helpen om te beschrijven of uw trainingsbelasting optimaal is. Voor sommige multisportatleten kan het vermogen van de Forerunner 745 om de trainingsbelasting en het voordeel, de aerobe en anaerobe intensiteit en de verwachte hersteltijd te analyseren, mogelijk nuttig zijn om slimmere training te bevorderen en overdrijving te voorkomen.

De trackingmogelijkheden van de Forerunner 745 zijn ronduit indrukwekkend.

Tijdens een bepaalde run, toen ik het gevoel had dat ik mezelf meer inspande dan normaal, was ik onder de indruk dat de 745 het detecteerde. De beoordeling voelde precies goed, net als de trainingsaanbevelingen om me te helpen weer op een productiever spoor te komen. Naarmate het horloge meer vertrouwd raakt met uw trainingsbelasting en respons, reageert het dienovereenkomstig met nauwkeurigere hartslaggegevens en VO2 max-berekeningen, en voorgestelde trainingen die de trainingsdoelen van sommige gebruikers kunnen helpen.

Image
Image

Zoals je zou verwachten van een Garmin wearable, ondersteunt de Forerunner 745 ook een indrukwekkende selectie sporten voor het volgen van trainingen. Voor triatleten is het vooraf ingestelde triatlon-trainingsprofiel met rondeoverdrachten echter onbetaalbaar. De ondersteuning van de snelheids- en cadanssensor is een ander hulpmiddel van onschatbare waarde voor fietsers of triatleten. Het was buitengewoon gemakkelijk en snel om mijn aangesloten fietstracker te koppelen met de Forerunner 745, en de gegevenslevering van de sensor naar het horloge was onmiddellijk.

Tijdens een bepaalde run, toen ik het gevoel had dat ik mezelf meer inspande dan normaal, was ik onder de indruk dat de 745 het detecteerde.

Het is moeilijk om je te verdiepen in alles wat de Forerunner 745 kan, waaronder avonturen in de buitenlucht met zowel point-to-point als breadcrumb trail-achtige navigatievisuals om je op koers te houden. Het toevoegen van extra apparaten, zoals een hartbandmonitor of cadansmonitor, zou nog diepere inzichten kunnen opleveren in aspecten zoals hartslagvariabiliteit en efficiëntie bij het lopen. De mogelijkheden voor het vastleggen en interpreteren van relevante trainingsgegevens voelen bijna onbeperkt voor de beoogde gebruiker.

Batterij: het enige grote zwakke punt

De Garmin Forerunner 745 is behoorlijk indrukwekkend als een geavanceerd trainingshulpmiddel, maar de levensduur van de batterij is de meest duidelijke zwakte. Garmin beweert dat het tot een week meegaat in de slimme modus of tot 16 uur in de GPS-modus zonder muziek, en maar liefst 21 uur in de Ultra Trac-modus, waardoor de updatesnelheid van de GPS-frequentie wordt verlaagd tot intervallen van 1 minuut. Ik gebruikte het horloge in de smartwatch-modus, met mijn telefoon aangesloten, hartslagmeting altijd ingeschakeld en de standaard GPS-modus, en zelfs zonder muziek af te spelen, was de batterij binnen vier dagen tot 9 procent geslonken.

De Garmin Forerunner 745 is behoorlijk indrukwekkend als een geavanceerd trainingshulpmiddel, maar de levensduur van de batterij is zijn meest duidelijke zwakte.

Het loskoppelen van de telefoon vertraagde het leeglopen van de batterij aanzienlijk, maar ik twijfel over de volledige prestaties van een week. In plaats van dat het horloge halverwege de tweede dag na een lading leegliep tot 60 procent, zweefde de batterij op 85 procent. In de GPS-modus was het leeglopen van de batterij ook veel minder drastisch dan toen de telefoon was aangesloten.

Bij een run van 30 minuten ging het horloge van 62 procent naar 58 procent, en bij een andere run met de telefoon aangesloten, liep het horloge leeg van 75 procent naar 62 procent. Ondanks de enigszins teleurstellende levensduur van de batterij, laadt de Forerunner 745 snel op. Ik zag een snelle gemiddelde oplaadtijd van slechts 1.25 uur.

Software: responsief en gebruiksvriendelijk

De Garmin Forerunner 745 werkt op het Garmin OS en is sterk afhankelijk van de bijbehorende Garmin Connect-app. Zelfs als de Connect-app er niet het meest verzorgd uitziet, vormt de intuïtieve, flexibele lay-out een aanvulling op en verbetert deze de toch al indrukwekkende prestaties van de Forerunner 745. De Connect-app presenteert eenvoudige grafieken voor een overzichtelijk maar langdurig begrip van trends van dag tot dag, wekelijks, per maand en van jaar tot jaar. Elk gegevensscherm heeft ook Help-secties in de rechterbovenhoek met uitleg die beknopt en informatief is.

Alle widgets op het hoofdscherm van de Connect-app weerspiegelen de lay-out op het apparaat zelf - met de optie om elk gegevenspunt uit te breiden en verder in te zoomen. Je kunt ze ook opnieuw ordenen via de mobiele app of via het gedeelte Widgets op het horloge. Al deze aanpassingen zijn mogelijk vanuit het gedeelte Mijn apparaat van de app, waar u trainingsapplicaties kunt toevoegen en rangschikken, betalingsinformatie voor de Garmin Pay-applicatie kunt toevoegen of apps kunt beheren die u hebt gedownload van de Garmin IQ-winkel, die relatief goed werkt, hoewel het traag laadt.

Image
Image

Deezer en Spotify zijn vooraf geïnstalleerd op het apparaat met voldoende ruimte aan boord voor het synchroniseren en opslaan van maximaal 500 nummers. Ik heb slechts 50 nummers geladen, maar het downloaden viel ruim onder de 10 minuten en het koppelen van een Bluetooth-koptelefoon ging ook naadloos. Over het algemeen zijn de verbonden functies niet zo uitgebreid als een volledige smartwatch, maar ik merkte dat smartphone- en systeemmeldingen erg snel waren. De toevoeging van een noodwaarschuwingssysteem, dat je in de app kunt instellen, is een mooie zekerheid dat je tijdens het trainen om hulp kunt roepen in geval van morsen of vallen.

Bottom Line

De Garmin Forerunner 745 meet en analyseert de prestaties tot in detail. De afweging voor het geavanceerde vermogen is een steil prijskaartje. Deze premium fitnesstracker kost $ 500 en is niet bedoeld voor de occasionele sporter of de shopper die in de eerste plaats een smartwatch wil. Voor de serieuze hardloper of multisportatleet (of de gebruiker die hoopt zijn training op te voeren) is de Forerunner 745 van grote waarde. Het is een langetermijninvestering die vergelijkbare trackers van concurrenten zoals Polar ook vragen om het voordeel van diepgaande prestatie-inzichten.

Garmin Forerunner 745 vs. Polar Vantage V2

De Polar Vantage V2 is een andere fitnesstracker van het volgende niveau, gericht op triatleten en datahongerige atleten. Net als de Forerunner 745 verkoopt hij voor bijna $ 500 en komt hij overeen met veel van de statistieken van de Forerunner 745 met een hele reeks andere hulpmiddelen die de eerste mist, zoals een uitsplitsing van het energieverbruik tijdens een training, op basis van koolhydraten, vet of spiergebruik. De Vantage V2 overtreft ver de batterijcapaciteit van de Forerunner 745 met een belofte van 40 uur in de normale GPS-modus en tot 100 uur wanneer overgeschakeld naar een energiezuinige GPS-instelling. Het heeft ook een pasvormvoordeel doordat het geschikt is voor kleinere polsen van 120 tot 190 millimeter en is geschikt voor zwemmen in water van 100 meter, wat het dubbele is van de waterbestendigheid van de Forerunner 745.

Hoewel de Vantage V2 het voordeel heeft van een LCD-touchscreen en vijf knoppen zoals de Forerunner 745, is het scherm niet antireflecterend en is het door de solide aluminium constructie zwaarder (52 gram versus 47 gram). De Vantage V2 kan ook niet tippen aan de 745 slimme functies van de Forerunner, behalve meldingen en de mogelijkheid om muziek te bedienen die op een smartphone wordt afgespeeld. De extra slimme functies van de Forerunner 745 (NFC-betaling, muziekopslag), beschikbaarheid van widgets en andere handige wellness-tools zoals hydratatie, menstruatie en SPO2-tracking leveren inzichten en maatwerk die de Vantage V2 mist.

Beide apparaten kunnen voor sommige gebruikers de atletische prestaties helpen verbeteren en een flinke investering vergen, maar de pasvorm en softwarevoorkeuren zullen voor de meeste gebruikers waarschijnlijk de meest nuttige beslissingsfactoren zijn.

Een verfijnde wearable voor doelgerichte multisportatleten

De Garmin Forerunner 745 is een innovatieve fitnesstracker die is ontworpen voor serieuze hardlopers en multisportatleten die hun prestaties willen verbeteren. Hoewel de hoge prijs een hindernis is die meer casual fitnessliefhebbers niet willen opruimen, vormen de gebruiksvriendelijke software, muziekopslag aan boord, een handvol slimme functies en het enorme aantal statistieken allemaal een sterk argument om te investeren in en te groeien met deze slimme wearable.

Specs

  • Productnaam Forerunner 745
  • Product Merk Garmin
  • UPC 753759261399
  • Prijs $500.00
  • Releasedatum september 2020
  • Gewicht 1.66 oz.
  • Productafmetingen 1,72 x 1,72 x 0,52 inch.
  • Kleur Zwart, Magma Rood, Neo Tropic, Whitestone
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit iOS, Android
  • Platform Garmin OS
  • Batterijcapaciteit Tot 7 dagen
  • Waterbestendigheid Tot 50 meter
  • Connectiviteit Bluetooth, Wi-Fi

Aanbevolen: