Gekartelde lijnen in een bitmapafbeelding gladstrijken

Inhoudsopgave:

Gekartelde lijnen in een bitmapafbeelding gladstrijken
Gekartelde lijnen in een bitmapafbeelding gladstrijken
Anonim

Wat te weten

  • Open de afbeelding in Paint. NET en ga naar Effects > Blurs > Gaussian Blur. Stel de Gaussiaanse vervagingsradius in op 1 of 2 pixels.
  • Ga naar Aanpassingen > Curves. Vergroot de helling van de diagonale lijn zodat de mate van verandering tussen puur wit en puur zwart wordt verminderd.
  • Zoek naar een Levels tool als je afbeeldingseditor geen Curves heeft. Pas de schuifregelaars voor wit, zwart en middentonen aan om een vergelijkbaar resultaat te krijgen.

Dit artikel legt uit hoe u de lijnen in een bitmapafbeelding vloeiend maakt met behulp van grafische software. Deze clipart heeft de neiging om gekartelde lijnen te hebben in een traptrede-effect dat er niet geweldig uitziet op het scherm of in print.

De kriebels in lijntekeningen kwijtraken

Je kunt deze kleine truc gebruiken om die rafels vrij snel glad te strijken. Deze tutorial gebruikt de gratis foto-editor Paint. NET, maar werkt met de meeste beeldbewerkingssoftware. Pas deze techniek aan een andere afbeeldingseditor aan, zolang de editor een Gaussiaans vervagingsfilter en een hulpmiddel voor het aanpassen van curven of niveaus heeft. Dit zijn vrij standaard tools in de meeste afbeeldingseditors.

Sla deze voorbeeldafbeelding op uw computer op door met de rechtermuisknop te klikken als u de zelfstudie wilt volgen.

Paint. NET is ontworpen om te werken met 32-bits afbeeldingen, dus elke afbeelding die u opent, wordt geconverteerd naar 32-bits RGB-kleurmodus. Als u een andere afbeeldingseditor gebruikt en uw afbeelding een kleinere kleurindeling heeft, zoals-g.webp

  1. Begin door Paint. NET te openen en kies vervolgens de Open knop op de werkbalk om de voorbeeldafbeelding of een andere afbeelding waarmee u wilt werken te openen.

    Image
    Image
  2. Als je de afbeelding uit de zelfstudie gebruikt, moet je eerst de kleurmodus wijzigen in Zwart-wit. Selecteer Aanpassingen > Zwart-wit.

    Image
    Image
  3. Ga met je afbeelding open naar Effects > Blurs > Gaussiaans vervagen.

    Image
    Image
  4. Stel de Gaussian Blur Radius in op 1 of 2 pixels, afhankelijk van de afbeelding. Gebruik 1 pixel als u fijnere lijnen in het eindresultaat wilt behouden. Gebruik 2 pixels voor dikkere lijnen. Selecteer OK.

    Image
    Image
  5. Ga naar Aanpassingen > Curves.

    Image
    Image
  6. Sleep het Curves dialoogvenster naar de zijkant zodat u uw afbeelding kunt zien terwijl u werkt. Het dialoogvenster Curves toont een grafiek met een diagonale lijn die van linksonder naar rechtsboven loopt. Deze grafiek is een weergave van alle toonwaarden in uw afbeelding, gaande van puur zwart in de linkerbenedenhoek tot puur wit in de rechterbovenhoek. Alle grijstinten daartussen worden weergegeven door de schuine lijn.

    We willen de helling van deze diagonale lijn vergroten zodat de mate van verandering tussen puur wit en puur zwart wordt verminderd. Dit zal ons beeld van wazig naar scherp brengen, waardoor de mate van verandering tussen puur wit en puur zwart wordt verminderd. We willen de hoek echter niet perfect verticaal maken, anders geven we het beeld weer het gekartelde uiterlijk waarmee we begonnen.

    Image
    Image
  7. Selecteer de stip rechtsboven in de curvegrafiek om de curve aan te passen. Sleep het recht naar links zodat het ongeveer halverwege tussen de oorspronkelijke positie en de volgende stippellijn in de grafiek staat. De lijnen in de vis kunnen beginnen te vervagen, maar maak je geen zorgen; we brengen ze zo terug.

    Image
    Image
  8. Sleep nu de stip linksonder naar rechts, waarbij u deze aan de onderkant van de grafiek houdt. Merk op hoe de lijnen in de afbeelding dikker worden als u naar rechts sleept. Het gekartelde uiterlijk keert terug als je te ver gaat, dus stop op een punt waar de lijnen vloeiend zijn maar niet langer wazig. Neem de tijd om met de curve te experimenteren en te zien hoe deze uw afbeelding verandert. Selecteer OK zodra u tevreden bent met de afbeelding.

    Image
    Image
  9. Sla je voltooide afbeelding op door naar File > Save As te gaan als je tevreden bent met de aanpassing.

    Image
    Image

Optioneel: Niveaus gebruiken in plaats van curven

Zoek naar een Levels tool als je werkt met een afbeeldingseditor die geen Curves tool heeft. U kunt de schuifregelaars voor witte, zwarte en middentonen manipuleren zoals hier wordt weergegeven om een vergelijkbaar resultaat te bereiken.

Aanbevolen: