Hoe de Smart Data-modus te gebruiken op iPhone 13

Inhoudsopgave:

Hoe de Smart Data-modus te gebruiken op iPhone 13
Hoe de Smart Data-modus te gebruiken op iPhone 13
Anonim

Wat te weten

  • Smart Data-modus inschakelen: Instellingen > Mobiel > Mobiele gegevensopties > Voice & Data.
  • Je kunt 5G ook helemaal uitschakelen door LTE te selecteren in plaats van 5G Auto.

Deze gids laat zien hoe u de Smart Data-modus gebruikt en bespreekt precies wat de Smart Data-modus is en hoe deze werkt.

Hoe schakel ik de Smart Data-modus in op mijn iPhone 13?

Slimme gegevens inschakelen kan helpen de levensduur van de batterij te verlengen en ook de hoeveelheid 5G-gegevens die u gebruikt te verminderen als u deze niet altijd wilt gebruiken. Volg de onderstaande stappen om de Smart Data-modus in te schakelen.

  1. Open de Settings applicatie op je iPhone.
  2. Tik op Mobiel om naar het menu Mobiele opties te gaan.
  3. Selecteer Mobiele gegevensopties.

    Image
    Image
  4. Tik op Voice & Data.
  5. Kies 5G Auto om de Smart Data-modus in te schakelen.

    Image
    Image

Wat is de Smart Data-modus op iPhone 13?

Smart Data-modus werd geïntroduceerd op de iPhone 12 om te helpen bij de bezorgdheid dat de levensduur van de batterij korter was bij het uitvoeren van 5G-gegevensverbindingen. Apple heeft de Smart Data-modus gemaakt om je telefoon te helpen beslissen wanneer 5G-gegevens moeten worden gebruikt of wanneer LTE-gegevens voldoende waren om te zorgen voor de dingen die je doet.

Als de Smart Data-modus is ingeschakeld, zal je iPhone 13 in wezen 5G in- en uitschakelen als dat nodig is. Als uw telefoon bijvoorbeeld in de slaapstand staat en u niets downloadt, wordt 5G uitgeschakeld om de levensduur van de batterij te verlengen. Als je echter je telefoon hebt geopend en bent begonnen met het downloaden van een film, app of tv-programma, kan 5G worden ingeschakeld om het downloadproces te versnellen. Je iPhone kan ook 5G gebruiken als het scherm is uitgeschakeld, maar je download iets op de achtergrond.

Hoe de Smart Data-modus uit te schakelen

Hoewel Smart Data kan helpen om de batterij te sparen, als u in een gebied woont waar 5G nog niet direct beschikbaar is, of als u gewoon altijd 5G wilt gebruiken, kunt u altijd gebruikmaken van de andere je iPhone te bieden heeft.

  1. Open de Settings applicatie op je iPhone 13.
  2. Navigeer naar het Mobiele instellingen menu.
  3. Druk op Mobiele gegevensopties.

  4. Tik op Voice & Data.
  5. Als je 5G altijd aan wilt hebben, selecteer dan de optie voor 5G. Als u 5G helemaal wilt uitschakelen, selecteert u LTE.

FAQ

    Hoe schakel ik de verloren modus uit op mijn iPhone zonder data?

    Als je de verloren modus hebt gebruikt om te voorkomen dat iemand je apparaat gebruikt, maar het hebt hersteld, hoef je geen verbinding te maken met het netwerk. U kunt de verloren modus uitschakelen door uw toegangscode op het apparaat in te voeren. U kunt Zoek mijn telefoon ook vanaf elke computer uitschakelen. Ga naar iCloud en selecteer Find My iPhone > All Devices > apparaat in verloren modus > Lost Mode > Stop de verloren modus > Stop de verloren modus

    Hoe kan ik mijn iPhone herstellen in de herstelmodus zonder gegevens te verliezen?

    Je kunt je iPhone herstellen vanaf een back-up. Bevestig dat u een bruikbare back-up hebt opgeslagen in iCloud. Ga naar Instellingen > Algemeen > Reset > Wis alle inhoud en instellingen> Erase Now > Voer de toegangscode in > volg de aanwijzingen om te wissen en wanneer de telefoon opnieuw opstart, logt u in bij iCloud, selecteert u Restore en volgt u de instructies op het scherm. Om een iPhone-back-up van iTunes op een computer te herstellen, opent u iTunes op de computer, sluit u de iPhone aan op de computer, selecteert u het iPhone-pictogram op iTunes, kiest u Restore Backup , selecteert u de back-up en klik op Herstellen

Aanbevolen: