Wat is een Ultrabook?

Inhoudsopgave:

Wat is een Ultrabook?
Wat is een Ultrabook?
Anonim

Is een Ultrabook gewoon een luxe laptop? Dit artikel gaat dieper in op deze vraag in een poging om de verwarring die kopers kunnen hebben bij het zoeken naar een laptop op te lossen.

Wat is een Ultrabook?

Ten eerste is Ultrabook geen merk of zelfs maar een systeemcategorie. Technisch gezien is het gewoon een handelsmerk van Intel dat ze proberen te gebruiken om een bepaalde reeks functies voor een laptopcomputer te definiëren.

Je zou het kunnen associëren met wat ze in het verleden met Centrino deden, maar de definitie is deze keer wat vloeiender in termen van technische aspecten. Het is vooral een reactie op Apple's extreem dunne en populaire MacBook Air-lijn van ultradunne laptops.

Image
Image

Ultrabook-functies: dun, snel en slim

Nu zijn er een paar functies die een laptop moet gebruiken om een Ultrabook te zijn. De eerste is dat het dun moet zijn. Natuurlijk is de definitie van dun vrij soepel, omdat het alleen betekent dat het minder dan 1 inch dik moet zijn.

Volgens die definitie zouden zelfs de MacBook Pro's aan de criteria voldoen, ook al zijn het volledig uitgeruste laptops. Dit is vooral bedoeld om draagbaarheid te promoten tegen de groeiende trend van tabletcomputers in.

Van de technische kenmerken zijn er echt drie die opvallen. Dit zijn Intel Rapid Start, Intel Smart Response en Intel Smart Connect. Zoals hier duidelijk is, zijn ze allemaal ontwikkeld door Intel, dus een Ultrabook zal uiteraard Intel-basistechnologieën bevatten. Maar wat doen elk van deze functies?

Snelle start

De meest prominente van de functies is Rapid Start. Dit is in wezen een mechanisme waarbij de laptop in ongeveer vijf seconden of minder uit een slaap- of slaapstand kan terugkeren naar een volledig functionerend besturingssysteem. Dit wordt bereikt door een methode van energiezuinige opslag die snel kan worden opgehaald.

Het lage stroomverbruik is belangrijk omdat het de laptop in staat stelt om gedurende zeer lange tijd in deze staat te blijven. Intel schat dat dit tot 30 dagen kan duren voordat de laptop moet worden opgeladen.

De gemakkelijkste manier om dit te bereiken is via solid-state schijven als het belangrijkste opslagapparaat. Ze zijn extreem snel en verbruiken heel weinig stroom.

Intel Smart Response-technologie

Intel's Smart Response-technologie is in wezen een andere manier om de prestaties van de Ultrabook te verbeteren ten opzichte van een standaardlaptop. Kortom, deze technologie neemt veelgebruikte bestanden op en zet ze op sneller reagerende media zoals een solid-state drive.

Als de primaire opslag een solid-state schijf is, voegt dit niet echt veel toe. In plaats daarvan is dit een compromis waardoor fabrikanten een kleine hoeveelheid solid-state opslag kunnen aansluiten op een traditionele goedkope harde schijf die veel grotere opslagruimte biedt.

Hybride harde schijven zouden in theorie hetzelfde kunnen doen, maar aangezien dit een productdefinitie van Intel is, doen ze dat niet. Dit is de voornaamste reden waarom een laptop als de Samsung Series 9 niet de naam Ultrabook draagt, ook al deelt hij veel van dezelfde mogelijkheden.

Smart Connect-technologie

De laatste van de belangrijkste technologieën is Smart Connect-technologie. Dit is speciaal ontworpen om de mogelijkheden van tablets aan te pakken.

Tablets worden in wezen nooit echt uitgeschakeld, maar in een slaapstand gezet. Tijdens deze slaapstand gebruiken de tablets nog steeds enkele functies om up-to-date te blijven. Dus terwijl het scherm en de interfaces allemaal uit zijn en de processor en het netwerk op een laag stroomverbruik draaien, zodat het uw e-mail, nieuwsfeeds en sociale media kan bijwerken.

Smart Connect-technologie doet hetzelfde voor een Ultrabook. Het nadeel is dat deze functie optioneel is en niet vereist. Als gevolg hiervan hebben niet alle Ultrabooks het.

Lange looptijd en betaalbaar

Er zijn andere doelen voor de Ultrabooks die Intel heeft genoemd toen hij over de systemen sprak. Ultrabooks moeten een lange looptijd hebben. De gemiddelde laptop werkt minder dan vier uur op een lading.

Een ultrabook zou meer moeten bereiken dan dit, maar er is geen specifieke vereiste. Opgemerkt moet worden dat ze waarschijnlijk niet de tien uur gebruik zullen halen die netbooks of tablets kunnen bereiken.

Prestaties zijn ook een belangrijke functie van Ultrabooks. Hoewel het geen krachtpatsers zullen zijn zoals laptops die proberen te matchen met desktops, zullen ze standaard laptop-equivalente onderdelen gebruiken, maar in versies met een lager vermogen.

Bovendien geeft de snelle opslag van solid-state schijven of de slimme responstechnologie een veel sneller gevoel. Aan de andere kant hebben de meeste mensen nu niet veel prestaties op hun pc nodig.

Ten slotte was Intel er erg op gebrand om Ultrabooks betaalbaar te houden. Het doel was dat de systemen onder de $ 1000 zouden moeten worden geprijsd. Helaas is dat niet echt gebeurd; ze hebben de neiging om meer te lopen in het bereik van $ 1300 - $ 1500.

Een nieuwe golf van laptops?

Dus, is de Ultrabook een radicaal nieuwe categorie laptops? Nee, het is eigenlijk gewoon een vooruitgang van het toch al groeiende ultradraagbare segment van computers. Het heeft bijgedragen aan een nieuwe golf van dunne en lichte systemen die een solide prestatieniveau bieden, maar ze bevinden zich ook aan de duurdere kant van het prijsspectrum voor de meeste consumenten.

Het is duidelijk een doel om te proberen consumenten meer naar laptops te duwen en weg van tablets. Zelfs Intel heeft de marketing van de Ultrabooks teruggetrokken ten gunste van hun nieuwe 2-in-1-label dat converteerbare (hybride) laptops echt definieert.

Aanbevolen: