Nieuwe technologie voor gegevensopslag kan betekenen dat u nooit vaarwel hoeft te zeggen tegen uw informatie

Inhoudsopgave:

Nieuwe technologie voor gegevensopslag kan betekenen dat u nooit vaarwel hoeft te zeggen tegen uw informatie
Nieuwe technologie voor gegevensopslag kan betekenen dat u nooit vaarwel hoeft te zeggen tegen uw informatie
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe techniek voor gegevensopslag kan tot 500 terabyte op een schijf zetten.
  • Innovaties op het gebied van opslag kunnen auto's zonder bestuurder en virtual reality-ervaringen mogelijk maken.
  • Harde schijven worden ook groter en goedkoper.
Image
Image

Maak je klaar om al je gegevens thuis op te slaan.

Onderzoekers hebben een "5D"-technologie voor gegevensopslag ontwikkeld waarmee 500 terabyte aan gegevens naar een glazen schijf van cd-formaat kan worden geschreven. Het maakt deel uit van een groeiende revolutie in uitgebreide en goedkope methoden voor gegevensopslag, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologieën die alles mogelijk maken, van auto's zonder bestuurder tot innovatieve virtual reality-ervaringen.

"Gegevens zijn als de ruwe olie van weleer", vertelde Hang Liu, een assistent-professor elektrische en computertechniek aan het Stevens Institute of Technology, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"We kunnen inzichten halen uit de gegevens omdat ze volledig op de schijf zijn opgeslagen. Die inzichten zijn niet alleen sleutelfactoren voor grote industriële bedrijven voor het maken van strategische plannen, maar [ze] hebben ook betrekking op het dagelijks leven van iedereen."

Alles op een schijf

Het opslaan van gegevens op een schijf is een manier om al uw informatie binnen handbereik te houden. In een recent artikel beschreven wetenschappers een methode voor het schrijven van gegevens die twee optische dimensies en drie ruimtelijke dimensies omvat.

De nieuwe schijven zijn gemaakt met high-speed lasers en zijn meer dan 10.000 keer dichter dan Blu-ray. De aanpak kan schrijven met snelheden van 1 miljoen voxels per seconde, wat overeenkomt met het opnemen van ongeveer 230 kilobytes aan gegevens (meer dan 100 pagina's tekst) per seconde.

De onderzoekers gebruikten hun nieuwe methode om 5 gigabyte aan tekstgegevens te schrijven op een schijf van kwartsglas, ongeveer zo groot als een conventionele compact disc, met een uitleesnauwkeurigheid van bijna 100%. Elke voxel bevatte vier bits informatie en elke twee voxels kwamen overeen met een tekstteken. Met de beschikbare schrijfdichtheid van de methode, kan de schijf 500 terabyte aan gegevens bevatten.

"Met het huidige systeem hebben we de mogelijkheid om terabytes aan gegevens te bewaren, die bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt om informatie uit het DNA van een persoon te bewaren", zegt Peter G. Kazansky, leider van het onderzoeksteam. in een persbericht.

Nooit meer verwijderen

Harde schijven worden ook groter en goedkoper, vertelde Jacky Lee, marketingmanager bij consumentenelektronicabedrijf Toshiba, aan Lifewire. Zo gebruikte Toshiba eerder dit jaar een soort microgolfopname om de HDD-capaciteit van zijn Nearline-harde schijven naar 18 terabyte te brengen.

"De grotere capaciteit stelt consumenten in staat om digitale inhoud van verschillende apparaten op één HDD te consolideren", voegde Lee eraan toe. "Dit maakt het gemakkelijker om waardevolle inhoud te ordenen en er een back-up van te maken."

Data is als de ruwe olie van weleer.

Solid-state schijven bieden hogere lees- en schrijfsnelheden, grotere capaciteiten en hebben kleinere, lichtere en dunnere vormfactoren, vertelde Allan Buxton, de directeur forensisch onderzoek bij gegevensopslagbedrijf SecureData, aan Lifewire. Aan de andere kant winnen harde schijven nog steeds op betaalbaarheid, capaciteit en zelfs uithoudingsvermogen.

"Gebruikers lijken te twijfelen tussen het gebruik van cloudopslag en het onderhouden van persoonlijke repositories, waarbij de laatste waarschijnlijk onmiddellijk zal profiteren van de voortdurende vooruitgang in de technologie van harde schijven," zei Buxton.

Cloudopslagproviders gaan ook over op snellere opslag. De hogere gegevenssnelheid verbetert de algehele opslagprestaties, inclusief opslagarrays, en zorgt voor snellere herbouw van schijven en een grotere veerkracht van het opslagsysteem, vertelde tech-expert en IEEE-collega Tom Coughlin aan Lifewire.

Met de grotere HDD's kunnen gegevens tegen lagere kosten worden opgeslagen, waardoor meer gegevens met een hogere resolutie en grotere gegevensvolumes worden bewaard.

Een andere recente innovatie is Microsoft's Project Silica, dat ultrasnelle laseroptica gebruikt om gegevens op te slaan. Het biedt een opslagmedium dat mogelijk duizenden jaren meegaat zonder degradatie.

Image
Image

Het hebben van enorme hoeveelheden opslagruimte kan nieuwe mogelijkheden voor gebruikers openen. Coughlin zei bijvoorbeeld dat applicaties kunnen vertrouwen op een grote hoeveelheid gegevens om inzichten te verkrijgen en de beste beslissingen te nemen, zoals het leren van auto's zonder bestuurder van alle opgeslagen auto-informatie. Het bijhouden van uitgebreidere datasets zal ook toekomstige kunstmatige intelligentie-trainingen voeden en resulteren in betere AI-enabled applicaties.

"Een hogere capaciteit, hogere prestaties en goedkopere opslagtechnologieën van alle soorten zullen het creëren van meer meeslepende AR/VR-ervaringen aanmoedigen die zullen leiden tot meer meeslepend entertainment, onderwijs en nieuwe manieren waarop mensen op afstand met anderen kunnen communiceren, " voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: