Schijfhulpprogramma kan een JBOD RAID-set voor uw Mac maken

Inhoudsopgave:

Schijfhulpprogramma kan een JBOD RAID-set voor uw Mac maken
Schijfhulpprogramma kan een JBOD RAID-set voor uw Mac maken
Anonim

Dit artikel beschrijft hoe u het schijfhulpprogramma kunt gebruiken om een JBOD RAID-array te maken op een Mac met macOS Yosemite of eerder. El Capitan en nieuwere versies van macOS hebben de RAID-mogelijkheden uit Schijfhulpprogramma verwijderd. Gebruik in plaats daarvan Terminal of een app zoals SoftRAID Lite.

Bottom Line

De harde schijven die u in de JBOD-set gebruikt, kunnen verschillende afmetingen hebben en van verschillende fabrikanten zijn. Als je op een Mac Pro werkt, kun je alle beschikbare interne schijfsleuven gebruiken. Anders hebt u een of meer externe schijfbehuizingen nodig.

Wis de schijven met de optie Zero Out Data

Eerst wis je de harde schijven in de JBOD RAID-set. Om het risico op schijfstoringen in de JBOD-array te verkleinen, gebruikt u een van de beveiligingsopties van het Schijfhulpprogramma, Zero Out Data, wanneer elke schijf wordt gewist.

Wanneer u gegevens op nul zet, dwingt u de harde schijf om te controleren op slechte gegevensblokken tijdens het wisproces en markeert u eventuele slechte blokken als niet te gebruiken. Deze stap verkleint de kans op gegevensverlies als gevolg van een falend blok op de harde schijf. Het verhoogt ook de tijd die nodig is om de schijven te wissen van een paar minuten tot een uur of meer per schijf.

  1. Start Schijfhulpprogramma en selecteer een van de harde schijven voor de JBOD RAID-set uit de lijst in de zijbalk. Selecteer het station, niet de volumenaam die ingesprongen wordt weergegeven onder de naam van het station. Klik vervolgens op de Wissen tab.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Volume Format Mac OS X Extended (Journaled) als de te gebruiken indeling.

    Image
    Image
  3. Voer een naam in voor het volume in het veld Name.

    Image
    Image
  4. Selecteer Security Options > Zero Out Data en klik op OK.

    Image
    Image
  5. Klik op Wissen.

    Image
    Image
  6. Herhaal dit proces voor elke extra harde schijf die deel uitmaakt van de JBOD RAID-set. Geef elke harde schijf een unieke naam.

Maak de JBOD RAID-set

Nadat de schijven zijn gewist, bouwt u de aaneengeschakelde set.

  1. Selecteer in Schijfhulpprogramma een van de harde schijven in de lijst met stations/volumes in de linkerzijbalk. Klik op de RAID tab.

    Image
    Image
  2. Voer een naam in het veld naast RAID Set Name in voor de JBOD RAID-set die wordt weergegeven.

    Image
    Image
  3. Selecteer Mac OS Uitgebreid (Journaled) in het Format vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Selecteer Aaneengeschakelde schijvenset in het veld RAID Type.

    Image
    Image

Plakken (harde schijven) toevoegen aan uw JBOD RAID-set

Het is tijd om leden of segmenten aan de set toe te voegen en het voltooide RAID-volume te maken.

  1. Sleep een van de harde schijven voor de array uit de linkerzijbalk van Schijfhulpprogramma naar de RAID-arraynaam die u in de vorige stap hebt gemaakt.

    Image
    Image
  2. Sleep de resterende harde schijven die bedoeld zijn voor de JBOD RAID-set naar de RAID-arraynaam. Voor een JBOD RAID zijn minimaal twee slices of harde schijven vereist. Door er meer dan twee toe te voegen, wordt de grootte van de resulterende JBOD RAID nog groter.
  3. Klik op Maken. Er verschijnt een waarschuwingsblad voor het maken van RAID, om u eraan te herinneren dat alle gegevens op de schijven waaruit de RAID-array bestaat, worden gewist.

    Image
    Image
  4. Klik op Maken om door te gaan.

Tijdens het maken van de JBOD RAID-set hernoemt Schijfhulpprogramma de individuele volumes waaruit de RAID-set bestaat naar "RAID Slice". Het maakt vervolgens de eigenlijke JBOD RAID-set en koppelt deze als een normaal harde-schijfvolume op het bureaublad van uw Mac.

De totale capaciteit van de JBOD RAID-set die u maakt, is gelijk aan de gecombineerde totale ruimte van alle leden van de set, minus wat overhead voor de RAID-opstartbestanden en gegevensstructuur.

U kunt nu Schijfhulpprogramma sluiten en uw JBOD RAID-set gebruiken alsof het een ander schijfvolume op uw Mac is.

Extra: tips voor het gebruik van uw nieuwe JBOD RAID-set

Als aaneengeschakelde schijvenset is uw JBOD RAID-array niet zo gevoelig voor problemen met schijfstoringen als een RAID 0-array. Desalniettemin moet u nog steeds een actief back-upplan hebben als u uw JBOD RAID-set opnieuw moet opbouwen. Overweeg het gebruik van back-upsoftware die volgens een vooraf bepaald schema draait.

Het is mogelijk om een of meer schijven te verliezen in een JBOD RAID naar harde schijf defect en toch toegang te hebben tot de resterende gegevens. Dat komt omdat gegevens die zijn opgeslagen op een JBOD RAID-set fysiek op afzonderlijke schijven blijven staan. Bestanden beslaan geen volumes, dus gegevens op resterende schijven moeten kunnen worden hersteld.

Dat betekent niet dat het herstellen van gegevens zo eenvoudig is als het koppelen van een lid van de JBOD RAID-set en het openen met de Mac's Finder. Mogelijk moet u de schijf repareren en een schijfherstelprogramma gebruiken.

Over JBOD RAID-sets

Hoe je het ook noemt - JBOD, aaneengeschakeld of overspannend - dit RAID-type gaat over het maken van grotere virtuele schijven. JBOD - het acroniem voor Just a Bunch Of Disks - is geen erkend RAID-niveau, maar Apple en de meeste andere leveranciers die RAID-gerelateerde producten hebben gemaakt, hebben JBOD-ondersteuning bij hun RAID-tools opgenomen.

Een van de vele toepassingen voor JBOD RAID is het vergroten van de effectieve grootte van een harde schijf - precies wat je nodig hebt als je een bestand of map hebt die te groot wordt voor de huidige schijf. Je kunt JBOD ook gebruiken om kleinere schijven te combineren om als slice te dienen voor een RAID 1 (Mirror) set.

Aanbevolen: