Een externe autostarter gebruiken met een handmatige transmissie

Inhoudsopgave:

Een externe autostarter gebruiken met een handmatige transmissie
Een externe autostarter gebruiken met een handmatige transmissie
Anonim

Autostarters op afstand zijn relatief eenvoudige apparaten, maar het veilig installeren van een auto in een auto met een handgeschakelde versnellingsbak levert een aantal unieke problemen op. Het probleem is dat de meeste handgeschakelde transmissies mechanische schakelkoppeling gebruiken en dat er geen sensor is om aan te boren om te zien of de transmissie in neutraal staat. Zonder dat zou een starter op afstand de transmissie in versnelling kunnen inschakelen met potentieel rampzalige gevolgen.

Image
Image

Het is mogelijk om een starter op afstand te installeren in een auto met een handgeschakelde versnellingsbak, en er zijn zelfs meerdere manieren om dit te doen, maar ze zijn niet allemaal bijzonder veilig.

Het probleem met externe autostarters en handmatige transmissies

Wanneer u een automatische starter installeert in een voertuig met een automatische transmissie, controleert deze meestal twee dingen voordat de motor wordt gestart: of de transmissie in de parkeerstand staat en of de parkeerrem is ingeschakeld. In sommige installaties controleert het alleen of de transmissie in de parkeerstand staat.

Het grootste probleem met handgeschakelde transmissies is dat er geen park is. Ze hebben alleen neutraal, wat een soort park is, maar de transmissie kan vrij rondlopen. Er is geen parkeerpal, het onderdeel in automatische transmissies dat de transmissie op zijn plaats vergrendelt.

Het andere grote probleem is dat wanneer je een voertuig start met een handgeschakelde versnellingsbak, je eerst het koppelingspedaal moet indrukken. Dit is gemakkelijker op te lossen dan ervoor te zorgen dat de transmissie in neutraal staat, maar het is nog steeds een extra hindernis die niet van toepassing is op voertuigen met automatische transmissies.

Hoe u een starter op afstand kunt laten werken met een handmatige verzending

De reden waarom u een voertuig met een handgeschakelde versnellingsbak niet kunt starten zonder het koppelingspedaal in te trappen, is te wijten aan de koppelingsvergrendelingsschakelaar. Deze schakelaar voorkomt dat de motor start totdat deze wordt geactiveerd door het koppelingspedaal volledig in te trappen, dus het is gemakkelijk te omzeilen.

Het probleem is dat de koppelingsvergrendeling een veiligheidsvoorziening is die voorkomt dat de bestuurder het voertuig start met de transmissie in versnelling. De vergrendeling voorkomt ook dat kinderen het voertuig per ongeluk een gebouw of verkeer in rollen als ze zonder toezicht worden achtergelaten.

Het verwijderen van deze veiligheidsvoorziening creëert de mogelijkheid om de motor te starten, of te proberen, met de transmissie in versnelling.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de motor onder die omstandigheden zou starten, zou hij naar voren of naar achteren kunnen slingeren, afhankelijk van de versnelling waarin hij was achtergelaten. Zelfs met de parkeerrem ingeschakeld, zou het voertuig onder die omstandigheden gemakkelijk een ander voertuig kunnen raken. Zonder de parkeerrem zou het voertuig een gebouw, een rijbaan of een voetganger kunnen raken.

Dat betekent dat er drie dingen zijn die een autostarter op afstand moet doen als hij is geïnstalleerd in een voertuig met een handgeschakelde versnellingsbak:

  • De koppelingsvergrendeling uitschakelen.
  • Controleer of de transmissie in neutraal staat.
  • Controleer of de parkeerrem is geactiveerd.

Problemen met de handmatige transmissie van de externe auto-starter oplossen

Het eenvoudigste probleem om voor te zorgen, is de koppelingsvergrendelingsschakelaar. Om te voorkomen dat iemand het koppelingspedaal moet intrappen, moet de externe autostarter worden aangesloten op de koppelingsvergrendeling.

Wanneer u op de startknop op de afstandsbediening drukt, schakelt het apparaat de vergrendeling uit voordat de starter wordt geactiveerd. In een soortgelijk proces kan het apparaat ook worden aangesloten op dezelfde parkeerremschakelaar die het parkeerremlicht op uw dashboard activeert. Als die schakelaar niet is geactiveerd, kan de starter op afstand volledig worden uitgeschakeld.

De kwestie van het controleren of de transmissie in neutraal staat, is ingewikkelder en er zijn door de jaren heen een aantal oplossingen geweest. De meeste van deze oplossingen waren te ingewikkeld en vatbaar voor storingen, maar moderne autostarters op afstand profiteren van vele jaren van vallen en opstaan.

Ervoor zorgen dat uw auto in neutraal start

Er zijn een aantal manieren om ervoor te zorgen dat het voertuig in neutraal staat, maar een van de veiligste is een oplossing in meerdere stappen die het onmogelijk maakt om het voertuig per ongeluk te starten wanneer het in de versnelling staat.

Deze opstelling houdt in dat de starter op afstand zodanig wordt bedraad dat wanneer u uw voertuig parkeert, deze in neutraal moet worden gelaten. Om dit te bereiken, verandert de starter op afstand de manier waarop u uw auto uitschakelt. Het moet ook worden aangesloten op de deurschakelaars.

Als dit type autostarter op afstand is geïnstalleerd, werkt het als volgt:

  1. Rij met je auto zoals je normaal zou doen.
  2. Zoek een parkeerplaats en manoeuvreer erin.
  3. Schakel in neutraal en stel de parkeerrem in werking.
  4. Zet het contact af en verwijder de sleutels.
  5. Door de manier waarop de starter op afstand is aangesloten, blijft de motor draaien.
  6. Verlaat het voertuig, sluit het portier en de motor wordt uitgeschakeld.

Hoe en waarom werkt dit?

Dit lijkt misschien een te ingewikkeld proces, en dat is het ook, maar het zorgt ervoor dat de parkeerrem wordt ingeschakeld, de transmissie in neutraal staat en dat ze allebei zo blijven. Er is geen ingewikkelde positiesensor op de transmissieverbinding nodig, aangezien er geen manier is om de starter op afstand in te schakelen zonder dat de transmissie in neutraal staat.

Als extra veiligheidsmaatregel wordt een systeem dat op deze manier is ingesteld, gereset als een van de deuren wordt geopend voordat de afstandsbediening wordt geactiveerd. Dus als iemand de deur opent en mogelijk de transmissie in versnelling zet, wordt de autostarter op afstand gedeactiveerd.

De zwakte van dit systeem is dat het niet veilig in een cabrio kan worden gebruikt, en je kunt je ramen ook niet open laten.

Andere problemen met de autostarter op afstand

Sommige voertuigen vormen meer een probleem dan andere, maar een ervaren technicus kan in vrijwel elk geval een veilige oplossing vinden.

Sommige voertuigen met handgeschakelde versnellingsbak zijn bijvoorbeeld zo ontworpen dat de sleutel alleen kan worden verwijderd als de transmissie in zijn achteruit staat. Dat is niet genoeg voor een starter op afstand, maar een deskundige technicus kan meestal de bedrading wijzigen om hem te laten werken.

Andere voertuigen met carburateurs of antidiefstalapparatuur vereisen extra uitrusting en werk, en sommige kunnen het beste overgelaten worden aan professionals. Maar zelfs als er geen kant-en-klare startkit op afstand is die werkt, is er bijna altijd een haalbare oplossing beschikbaar.

Als je een cabrio of een voertuig bezit dat een van deze extra problemen vertoont, heb je misschien een unieke oplossing nodig als je nog steeds een autostarter op afstand wilt.

Aanbevolen: