De beste en slechtste appelkleuren

Inhoudsopgave:

De beste en slechtste appelkleuren
De beste en slechtste appelkleuren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Vanaf de originele Mac heeft Apple altijd aandacht besteed aan kleuren.
  • Vandaag de dag lijkt Apple de kleurmode te volgen in plaats van deze te definiëren.
  • De huidige iPad Air heeft dezelfde saaie kleuren die iedereen voor alles gebruikt.
Image
Image

Apple's nieuwe iMac 2021 heeft misschien nog een andere verrassing voor ons: kleuren. Net als de huidige iPad Air en de iPod Mini in 2004, krijgt de Mac misschien een tintje.

Semi-betrouwbare Apple-geruchtenmaker Jon Prosser beweert dat de nieuwe Apple Silicon iMac, die dit jaar wordt verwacht, in verschillende kleuren zal komen. Hopelijk zullen het betere kleuren zijn dan de vreselijke vervaagde, niet-zelfs-pastelkleuren van de huidige iPad Air. Laten we eens kijken naar de beste en slechtste Apple-kleurenschema's in de geschiedenis.

De beige Mac

Image
Image

Op de een of andere manier slaagde de originele Mac uit 1984 (en directe opvolgers) erin om beige cool te maken. Zelfs het latere Snow White-kleurenschema was vrijwel gewoon lichtbeige.

Misschien was het de manier waarop het gezicht van de Mac een wrange, scheve grijns had, of misschien was het omdat beige nog niet was verpest door ontelbare saaie pc's. Aan de andere kant, zelfs Apple kon niet alle beige computers cool maken…

De andere beige Macs

Image
Image

Kijk eens naar dit monster. Kijk er maar eens naar. De Power Macintosh G3 aan de linkerkant ziet er des te slechter uit omdat hij naast de transparante blauw-witte G3 wordt weergegeven.

De G3, die het originele Bondi Blue-kleurenschema van de iMac gebruikte, ziet er vandaag misschien gedateerd uit, maar in die tijd werd de wereld gek op semi-transparante blauwe waterkokers, broodroosters en zelfs stoffers.

Flower Power iMac

Image
Image

De Flower Power iMac uit 2001 was ofwel het beste of het slechtste kleurenschema van Apple aller tijden. De transparante delen van de originele iMac waren dekkender wit, waardoor de kleurrijke bloem nog meer opviel.

Behalve dat ze niet echt op bloemen lijken. Ze zien er meer uit alsof je een zak confetti in de wasmachine hebt laten liggen toen je je witte lakens waste.

Mandarijn iBook

Image
Image

De iBook was misschien wel de eerste consumentenlaptop (niet-professionele) van Apple, en hij was fantastisch. Het origineel kwam in doorschijnend turkoois, maar andere kleuren volgden, waaronder dit prachtige mandarijnnummer.

Het v alt ook op dat het zo groot is. De golvende zijkanten en vreemde rondingen waren het computerequivalent van staartvinnen op een auto uit de jaren '50. De witte iBook die volgde was een en al business, met het minimale plaatontwerp dat Apple sindsdien heeft gebruikt.

De iPod Mini

Image
Image

De kleine iPod Mini was een groot succes. In die tijd was het de meest populaire gadget ter wereld.

Na de iconische geheel witte iPod was de Mini een echte verandering. Het was ook schattig en klein. Maar ondanks zijn harde schijf van 4 GB was hij beter dan de iPod van normaal formaat.

iPod Nano

Image
Image

De iPod nano van de vierde generatie kwam in een waanzinnige reeks glanzende snoepkleuren. Het arriveerde na de saaie "dikke" nano en werd geadverteerd met verfspatten.

De volgende generatie voegde een glanzendere, meer "likbare" afwerking toe, maar deze vierde generatie nano heeft misschien wel het beste kleurenpalet ooit in elk Apple-product. Ik zou een iMac in een van deze tinten kopen.

Product Rood

Image
Image

Wat de kleur betreft, v alt er niet veel te zeggen over Apple's HIV-liefdadigheids-tie-in Product Red-producten, behalve dat ze meestal allemaal worden weergegeven in een geweldige roodtint.

De Product Red iPhone 12 is één uitzondering: de glazen achterkant stoort, waardoor het rood een lelijk rozerood wordt.

De iPhone XR

Image
Image

Samen met de gen-4 iPod nano kunnen de kleuren van de iPhone XR worden gezien als een eerbetoon. Dit is naar mijn mening het enige goede jaar voor iPhone-kleuren.

De iPhone 11 dook al in de saaie, koude, pseudo-pastelkleuren van de huidige iPhones en iPads, waardoor de XR-reeks de helderste iPhone-reeks van allemaal werd.

De iPad Air 2020

Image
Image

Heb je ooit een saaier kleurenpalet gezien? Eerlijk gezegd heb ik liever een beige iPad dan al deze niet-inspirerende tinten. De spacegrijze en zilveren modellen zijn prima, maar dat roze en dat groen zijn gewoon saai.

En het is ook niet alleen Apple. Deze koele, vrijblijvende tinten zijn de afgelopen jaren overal geweest, van keukenartikelen tot kleding. Apple gebruikt niet alleen de slechtste kleuren ooit, het gebruikt dezelfde saaie kleuren als alle anderen.

De Toekomst

Als de geruchten over iMac waar zijn, lijkt het erop dat Apple de kleuren van zijn Mac-reeks zal uitbreiden, en dat is geweldig nieuws. Het probleem met kleuren is echter dat iedereen een andere smaak heeft.

Er zijn waarschijnlijk zelfs mensen die dol zijn op die lichtgroene iPad Air, of die de primaire aantrekkingskracht van die iPod-nano's van de vierde generatie niet waarderen.

En dat is prima, want als er geen kleur is die je mooi vindt, is er altijd grijs, oftewel het beige van de jaren 2020.

Aanbevolen: