Hoe de routergeschiedenis te wissen

Inhoudsopgave:

Hoe de routergeschiedenis te wissen
Hoe de routergeschiedenis te wissen
Anonim

Wat te weten

  • Log in op uw router via uw browser en klik op Advanced > System > System Log > Systeemlogboek wissen om uw routergeschiedenis te verwijderen.
  • Sommige routers hebben verschillende interfaces die verschillende benaderingen vereisen.
  • Weinig routers slaan uw geschiedenis heel lang op en veel slaan vaak alleen systeeminformatie op in plaats van meer gedetailleerde informatie.

Dit artikel leert je hoe je de geschiedenis van je router wist en legt uit wat voor soort gegevens je router opslaat.

Hoe wis ik de geschiedenis van mijn wifi-router?

Er zijn maar weinig routers die uw werkelijke browsegeschiedenis registreren. Ze slaan hoogstens de IP-adressen op van de sites die je hebt bezocht, maar dat is nog relatief ongebruikelijk in het geval van de gemiddelde router. Als u echter uw wifi-routergeschiedenis of systeemlogboeken wilt wissen, is het proces slechts een paar stappen verwijderd. Dat is op voorwaarde dat u weet waar u moet zoeken. Dit is wat je moet doen.

Verschillende routers hebben enigszins verschillende manieren om dit te doen, hoewel het algemene concept hetzelfde is. Zoek naar soortgelijke zinnen als uw router niet overeenkomt met wat hier wordt vermeld.

  1. Log in op uw router via uw webbrowser.

    Image
    Image
  2. Klik op Geavanceerd.

    Image
    Image
  3. Klik op Systeem.

    Image
    Image
  4. Klik op Systeemlogboek.

    Image
    Image

    Dit kan ook Beheer, Geschiedenis of Logboeken worden genoemd, afhankelijk van uw router.

  5. Klik op Alles wissen of Alles verwijderen.

    Image
    Image
  6. Klik op ja of mee eens.

    Sommige routers kunnen uw routergeschiedenislogboeken onmiddellijk verwijderen, dus deze stap is niet nodig.

  7. Je logs zijn nu verwijderd.

Wist het loskoppelen van de router de geschiedenis?

Dat hangt af van de router. De meeste routers slaan uw loggeschiedenis niet op als u deze loskoppelt. Ze hebben de neiging om alleen belangrijke configuratiebestanden op te slaan om de router te laten werken zodra u hem weer aansluit. Dergelijke functies zorgen ervoor dat een stroomstoring de service niet meer onderbreekt dan nodig is.

Sommige routermerken slaan je geschiedenis op, dus het is de moeite waard om te controleren welk model je hebt en welke functies het heeft. Er zijn voor- en nadelen aan het bewaren van uw loggeschiedenis, zelfs nadat u de stekker uit het stopcontact hebt gehaald. Het is ook mogelijk om je router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen om alle geschiedenis te wissen.

Hoe lang bewaart router geschiedenis?

Hoelang je router je geschiedenis bewaart, is afhankelijk van het apparaat. Zoals vermeld, slaan de meeste routers alleen uw systeemlogboeken op, en sommige slaan ook IP-adressen op van bezochte websites en services.

Routers die een of andere vorm van geschiedenis opslaan, hebben vaak ook opties voor hoe lang je wilt dat ze dergelijke informatie bewaren.

Het is ook mogelijk om de informatie te verwijderen als dat nodig is, zoals hierboven beschreven.

Controleer uw router en de bijbehorende handleiding om te zien hoe lang de standaardinstelling is voor het opslaan van systeemlogboeken of IP-adressen. Het kan variëren van uren tot weken of zelfs maanden, afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt.

Moet ik mijn routergeschiedenis verwijderen?

Zelden. Het is echt niet nodig om uw routergeschiedenis te verwijderen, tenzij u op uw hoede bent dat anderen toegang krijgen tot systeemlogboeken of u van plan bent uw router aan iemand anders te verkopen. In tegenstelling tot sommige onderhoudstaken is het echt niet vaak nodig.

FAQ

    Hoe verberg ik mijn internetgeschiedenis?

    Om anoniem op internet te surfen, gebruikt u een privéwebbrowser en een beveiligde zoekmachine, zoals DuckDuckGo, die uw geschiedenis niet bijhoudt. Browsers zoals Chrome en Firefox hebben ook een incognitomodus.

    Hoe controleer ik mijn internetgeschiedenis?

    U kunt de geschiedenis van uw router bekijken in de beheerdersinterface van uw router, meestal in dezelfde sectie waar u deze kunt verwijderen. U kunt ook de zoekgeschiedenis van uw browser bekijken.

    Kan ik mijn internetprovider om mijn internetgeschiedenis vragen?

    Nee. U kunt uw internetgeschiedenis niet opvragen bij uw ISP. Als u niet wilt dat uw ISP (of de overheid of hackers) uw internetgeschiedenis zien, neem dan een virtueel particulier netwerk (VPN).

Aanbevolen: