Google Meet-scherm delen werkt niet? Hoe het probleem op te lossen?

Inhoudsopgave:

Google Meet-scherm delen werkt niet? Hoe het probleem op te lossen?
Google Meet-scherm delen werkt niet? Hoe het probleem op te lossen?
Anonim

Het presenteren van uw scherm in Google Meet is meestal een eenvoudig proces. Als het niet werkt, heb je mogelijk alleen een zwart scherm of is de knop voor het delen van het scherm grijs.

Hoe schakel ik schermdeling in Google Meet in?

Onder normale omstandigheden is het eenvoudig om je scherm te delen via Google Meet. Volg deze stappen na deelname aan een vergadering:

  • Desktop: Selecteer de pijl omhoog en kies vervolgens een presentatietype.
  • App: tik op het menu met drie stippen en vervolgens op Scherm delen.
Image
Image

Waarom kan ik mijn scherm niet presenteren in Google Meet?

Het delen van schermen gaat niet altijd zo soepel als die aanwijzingen doen lijken. Hier zijn verschillende oplossingen voor wanneer het delen van Google Meet-schermen niet werkt:

  1. Afhankelijk van hoe je Google Meet gebruikt, start je de app of je browser opnieuw. Een simpele herstart is vaak genoeg om problemen op te lossen.

    Een herstart houdt in dat de app/browser volledig wordt afgesloten. Minimaliseren, of overschakelen naar een andere app en dan terug naar Google Meet, is niet genoeg, dus zorg ervoor dat je de app afsluit. Als u niet zeker weet of u de app of uw browser in totaal afsluit, start u uw computer of telefoon opnieuw op.

    In plaats daarvan kun je proberen de pagina te vernieuwen als je inlogt via een webbrowser, maar opnieuw opstarten is het beste wat je eerst kunt proberen. Je moet opnieuw deelnemen aan de vergadering nadat je deze stap hebt voltooid.

  2. Als de optie voor het delen van het scherm grijs is, heeft de host deze voor alle anderen uitgeschakeld.

    Neem contact op met de host en vraag hem de beperking op te heffen. Ze kunnen dit op een computer doen door de hostbediening (het schildsymbool) te openen en Hun scherm delen in te schakelen. Dezelfde optie is beschikbaar via Vergaderingsveiligheid via het menu met drie stippen als ze een telefoon gebruiken.

    Image
    Image
  3. Je kunt je scherm niet delen als je dit momenteel doet. Hoewel dit voor de hand liggend klinkt, zijn er een paar verschillende bronnen voor delen, en sommige werken alleen als je de huidige schermdeling uitschakelt.

    Als je Google Meet vanuit een webbrowser gebruikt, kun je je hele scherm, een specifiek venster of een bepaald browsertabblad delen. Je moet het delen helemaal stoppen voordat je een ander type kunt kiezen.

    Als je bijvoorbeeld het hele scherm deelt, kun je niet overschakelen naar een venster of tabblad zonder Stop met presenteren te selecteren op de deelknop. De enige uitzondering is als u een browsertabblad deelt, kies Deel dit tabblad in plaats daarvan om naar dat tabblad over te schakelen.

    Image
    Image
  4. Controleer nogmaals of het venster dat u deelt niet is geminimaliseerd. Het maakt het scherm zwart in Google Meet, wat lijkt alsof het delen is gestopt, maar je hoeft alleen het formaat van het venster opnieuw te wijzigen.
  5. Vergewis u ervan dat als u een heel venster deelt, net als bij de vorige stap, de Google Meet-pagina zich niet in datzelfde venster bevindt. Deze instelling kan u in verwarring brengen, want elke keer dat u teruggaat naar de vergadering, ziet u het tabblad dat u presenteerde niet, omdat het nu het vergaderingstabblad is dat u deelt.

    Isoleer het Google Meet-tabblad om dit op te lossen. Maak het in zijn eigen browservenster. Ofwel dat of verander wat je deelt in een enkel tabblad in plaats van het hele venster.

  6. Weet je zeker dat het niet werkt? Als iemand anders in de vergadering besluit zijn scherm te delen terwijl jij presenteert, zullen ze jou inhalen als hoofdpresentator.

    Wanneer dit gebeurt voor andere desktopgebruikers, wordt het delen van het scherm verborgen maar niet verwijderd. Het enige wat je hoeft te doen is Presenteren hervatten selecteren op de deelknop.

    Image
    Image

    Als je je telefoonscherm deelt via de Google Meet-app, zal een andere gebruiker die zijn of haar scherm deelt, je eruit gooien. U moet uw schermdeling opnieuw starten om de hoofdpresentator over te nemen.

  7. Gebruik je macOS? Er is een privacy-instelling speciaal voor schermopname die u moet inschakelen voor de browser die u gebruikt.

    Ga naar Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Privacy > Schermopname, en vink het vakje naast uw browser aan om toe te staan dat de inhoud van uw scherm wordt gedeeld.

  8. Update je browser of de Google Meet-app. Het gebruik van een verouderde versie kan betekenen dat er bugs of compatibiliteitsproblemen zijn die het delen van het scherm verhinderen.
  9. Probeer een andere browser, zoals Chrome, Firefox, Opera, Edge of Vivaldi. Als al het andere fa alt, is toegang tot de vergadering via een andere browser de meest haalbare oplossing. We hebben gezien dat dit het probleem met name op Linux-besturingssystemen oplost, maar het kan geen kwaad om het te proberen.

    Als dit werkt, kunnen enkele mogelijke redenen zijn dat een instelling in de oorspronkelijke browser in strijd is met de schermopname, de software niet compatibel is met Google Meet of dat een browserextensie het delen van het scherm verstoort.

FAQ

    Hoe los ik een groen scherm op Google Meet op?

    Als je scherm groen is in Google Meet, schakel je hardwareversnelling uit in Google Chrome. Mogelijk moet u ook uw grafische stuurprogramma bijwerken.

    Hoe zie ik iedereen op Google Meet terwijl ik mijn scherm deel?

    Als je geen tweede monitor hebt, download dan de Dualless-extensie voor Google Chrome. die uw browservenster in twee schermen splitst. Op die manier kun je het ene venster gebruiken om je inhoud te presenteren en het andere om iedereen op Google Meet te zien.

    Hoe bevries ik mijn camera op Google Meet?

    Installeer de Visual Effects for Google Meet-extensie. Beweeg uw muis over het nieuwe paneel in Google Meet en selecteer Freeze om een statisch cameraframe in te stellen.

Aanbevolen: