Hoe u uw locatie kunt delen met Google Maps

Inhoudsopgave:

Hoe u uw locatie kunt delen met Google Maps
Hoe u uw locatie kunt delen met Google Maps
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in Google Maps uw profile pictogram > Locatie delen > Deel locatie. Kies vervolgens hoe lang je wilt delen > selecteer contacten.
  • Je kunt de tijd voor delen instellen om automatisch uit te schakelen, of kies Totdat je dit uitschakelt om handmatig te sluiten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Maps op iOS- en Android-apparaten kunt gebruiken om uw locatie met andere mensen te delen. Ook inbegrepen zijn instructies voor het delen van uw locatie met mensen die geen Google-account hebben.

Hoe u uw locatie kunt delen met Google Maps

Volg na het downloaden van de Google Maps-app voor iOS of Android deze stappen om uw locatie met contacten te delen:

  1. Start Google Maps en tik op uw profile-pictogram in de rechterbovenhoek (naast de zoekbalk).
  2. Selecteer Locatie delen en selecteer vervolgens Locatie delen.

    Image
    Image
  3. Kies hoe lang je je locatie wilt delen:

    • Selecteer het vervolgkeuzemenu en kies Totdat u dit uitschakelt om delen in te schakelen totdat u besluit het handmatig uit te schakelen.
    • Stel een tijd naar keuze in: Tik op de plus (+) of min (- ) pictogrammen om automatisch delen binnen de opgegeven tijd uit te schakelen.
  4. Selecteer een contact om uw locatie met dat contact te delen. Als het contact met wie u uw locatie wilt delen niet in de lijst staat, bladert u door de contacten en tikt u op Meer om uw contactenlijst te openen.

    Image
    Image

    Als je je locatie wilt delen met iemand die geen Google-account heeft, volg je de bovenstaande stappen en selecteer je Meer > Kopiëren naar klembordDat geeft je een link om door te geven aan vrienden via sms, e-mail en Facebook Messenger, zodat ze je kunnen vinden. Ze kunnen hun locaties echter niet delen zonder een Google-account.

  5. Zodra je een persoon hebt gekozen en de informatie hebt verzonden, krijgen ze een melding waarin staat dat je je locatie met hen hebt gedeeld. Ze hebben toegang tot je locatie via Google Maps op hun apparaat.

Contacten toevoegen in Google

Mogelijk moet u contacten aan uw adresboek toevoegen om uw locatie met hen te delen. Zo voeg je contacten toe in Google.

  1. Log in bij Gmail en selecteer het Google apps menu.

    Image
    Image
  2. Select Contacts > Maak een contact.

    Image
    Image
  3. Vul de contactgegevens in en selecteer Opslaan om een contact te maken.

    Image
    Image

Aanbevolen: