Kunt u woorden zoeken en vervangen in Google Documenten?

Inhoudsopgave:

Kunt u woorden zoeken en vervangen in Google Documenten?
Kunt u woorden zoeken en vervangen in Google Documenten?
Anonim

Wat te weten

  • Druk op Ctrl+H (Windows), Command+Shift+H (macOS), of selecteer Bewerken om Find and Replace tool te openen.
  • Typ tekst in Find veld > typ nieuwe tekst in Vervangen door veld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de tool Zoeken en vervangen in Google Documenten gebruikt en hoe u in een document naar specifieke tekst zoekt. De tool werkt ook met Google Spreadsheets en Google Presentaties. Het werkt echter alleen op de desktopversie van deze applicaties, die toegankelijk zijn via een webbrowser.

Zoeken en vervangen gebruiken

U kunt de tool Zoeken en vervangen in Google Documenten openen met de sneltoets Ctrl+ H (Windows) ofCommand +Shift +H (macOS). U kunt het ook openen via het Bewerken menu.

Image
Image
  1. Open het dialoogvenster Zoeken en vervangen en typ het woord of de zin die u wilt zoeken in het veld Find.
  2. Voer de nieuwe woorden in het veld Vervangen door in.
  3. Selecteer de Replace all knop om alle tekst in het Find veld te verwisselen met de tekst die je hebt ingevoerd in deVervangen door veld.

    Image
    Image
  4. De fouten in uw document zijn nu verholpen.

    Als u slechts enkele van de instanties wilt vervangen en niet alle exemplaren in het document, gebruikt u de knoppen Vorige en Volgende om elke instantie van het woord te vinden en klik vervolgens op Replace indien nodig.

Andere toepassingen voor zoeken en vervangen

Zoeken en vervangen in Google Documenten heeft extra functionaliteit. Dit is wat het nog meer kan doen.

Cijfers en tekens

Zoek naar cijfers en andere tekens, en gebruik zelfs reguliere expressies om naar tekst te zoeken. Zoek bijvoorbeeld elke zin die eindigt op "optie;" vervang het dan door "optie!", of wat je maar wilt.

Woorden in bulk verwijderen

Zoeken en vervangen is handig om woorden in bulk te verwijderen. Voer met Google Documenten het woord of de woorden in die moeten worden verwijderd in het veld Find en plaats een spatie of helemaal niets in het veld Vervangen door, waarbij in wezen de woorden worden verwijderd.

Match Case

De Match case optie laat je zoeken naar woorden met specifieke letters in hoofdletters of kleine letters. Misschien wilt u bijvoorbeeld het woord 'mam' vervangen, maar alleen als het in uw document met een hoofdletter wordt geschreven als 'Mam. Typ Mom in het Find veld en schakel de Match case optie in. Geen andere variaties op het woord zal worden beïnvloed.

Tekst zoeken in een document

Als u in een Google-document bent en naar specifieke tekst wilt zoeken, opent u Zoeken via de sneltoets Ctrl+ F (Windows) of Command+ F (macOS).

Het hulpmiddel Zoeken werkt goed om snel tekst, cijfers en andere tekens in het document te vinden.

Met het hulpmiddel Zoeken geopend, opent u Zoeken en vervangen door de knop met drie stippen naast het vak Zoeken te selecteren.

Aanbevolen: