Zoeken en vervangen in Word gebruiken

Inhoudsopgave:

Zoeken en vervangen in Word gebruiken
Zoeken en vervangen in Word gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open het hulpmiddel Zoeken en vervangen in Word met de sneltoets CTRL+ H.
  • Zoeken en vervangen houdt geen rekening met hoofdletters, tenzij u dit specifiek aangeeft.
  • Als u hoofdlettergebruik wilt vervangen, selecteert u Meer in het vak Zoeken en vervangen en vervolgens Match Case > Replaceof Alles vervangen > OK.

Alle edities van Microsoft Word bieden een functie genaamd Zoeken en vervangen. Gebruik deze tool om naar een specifiek woord, nummer of zin in een document te zoeken en dit door iets anders te vervangen. U kunt ook meerdere vervangingen tegelijk uitvoeren, zoals het wijzigen van een naam of het corrigeren van iets dat u consequent verkeerd hebt gespeld. Gebruik het ook om cijfers of leestekens en hoofdletters of onthoofdingswoorden te vervangen.

Als je Wijzigingen bijhouden inschakelt voordat je begint, kun je de vervanging of verwijdering van onbedoeld woord weigeren.

Zoek en vervang een woord

Image
Image

Het Microsoft Word-dialoogvenster Zoeken en vervangen, in zijn eenvoudigste vorm, vraagt u om het woord te typen dat u zoekt en het woord waarmee u het wilt vervangen. Klik vervolgens op Replace en laat Word elke invoer voor u wijzigen of ga ze één voor één door.

Om de tool te openen, drukt u op Ctrl+H (Cmd+H op Mac).

Hoofdlettergebruik wijzigen in Microsoft Word

Image
Image

De functie Zoeken en vervangen houdt geen rekening met hoofdletters, tenzij u dit specifiek aangeeft. Om bij die optie te komen, moet u op de optie More in het dialoogvenster Zoeken en vervangen klikken:

  1. Open het dialoogvenster Zoeken en vervangen met uw favoriete methode. Wij geven de voorkeur aan Ctrl+ H.
  2. Klik op Meer.
  3. Typ het juiste item in de regels Find What en Replace With.
  4. Click Match Case.
  5. Klik op Replace en Replace, of klik op Replace All.
  6. Klik OK.

Geavanceerde opties

Wanneer u de More-uitbreiding selecteert in het dialoogvenster Zoeken en vervangen, zult u verschillende aanpassingen tegenkomen. De lijst met items hangt af van de versie van Word die u gebruikt.

Zoekopties

Selecteer de selectievakjes om zaken als interpunctie, witruimtetekens of subtekenreeksen op te nemen of uit te sluiten. Plus, pas tools toe zoals woordvorm-matching (d.w.z. lopen komt ook overeen met lopen) en Soundex-matching (Karin komt overeen met Karen).

Vervang opties

Word ondersteunt ook meer geavanceerde vervangingen. Gebruik speciale tekens om tekstopmaak te vervangen door symbolen. Vervang bijvoorbeeld een tekencode als & door een ampersand. Deze aanpak is handig voor het opruimen van geplakte HTML-tekst die HTML-codes gebruikt om bepaalde symbolen weer te geven.

Aanbevolen: