Hoe u gratis Microsoft Excel-documenten kunt maken, bewerken en bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe u gratis Microsoft Excel-documenten kunt maken, bewerken en bekijken
Hoe u gratis Microsoft Excel-documenten kunt maken, bewerken en bekijken
Anonim

Microsoft Excel wordt door veel mensen gebruikt om Excel-bestanden te openen en te bewerken. De volledige versie van Excel kost echter geld. Als u een gratis alternatief wilt, kunnen deze gratis apps Excel-spreadsheets openen, wijzigen en maken.

De meeste van deze apps ondersteunen bestanden met onder andere de XLS- of XLSX-extensie.

Excel Online

Microsoft biedt een webversie van de Office-suite, inclusief Excel. Excel Online heeft de basisfunctionaliteit van Excel, maar niet de geavanceerde functies van de betaalde versie, zoals macro-ondersteuning.

Excel Online is toegankelijk in de meeste browsers. U kunt het gebruiken om bestaande XLS- en XLSX-bestanden te bewerken en nieuwe werkmappen te maken.

Image
Image

De integratie van Office Online met Microsoft OneDrive betekent dat u uw spreadsheets in de cloud kunt opslaan en in re altime met anderen kunt samenwerken.

Microsoft Excel-app en Office-app

De zelfstandige Excel-app is beschikbaar voor Android en iOS, en de functies variëren afhankelijk van het apparaat. Er is ook een uniforme Microsoft Office iOS-app met Excel, Word en PowerPoint.

Je kunt gratis spreadsheets maken en bewerken op een Android-apparaat met een 10,1-inch of kleiner scherm. Als je de app op een grotere telefoon of tablet gebruikt, heb je een abonnement op Microsoft 365 nodig om meer te doen dan een Excel-bestand te bekijken.

Met de zelfstandige Excel-app voor iOS of als onderdeel van de Microsoft Office iOS-app kun je gratis Excel-documenten maken, bewerken, opslaan en bekijken op een iPad, iPhone of iPod touch. Voor geavanceerde functies is echter een Microsoft 365-abonnement vereist.

Sommige geavanceerde functies zijn alleen toegankelijk met een abonnement, ongeacht welk apparaat je hebt.

Microsoft 365 Home-proefversie

Microsoft's gratis aanbiedingen, zoals de browsergebaseerde Office-suite en de Excel-app, beperken de beschikbare functies. Als u toegang tot de geavanceerde functionaliteit van Excel nodig hebt, maar niet voor Excel wilt betalen, kan de proefversie van Microsoft 365 een oplossing voor de korte termijn zijn.

Eenmaal geactiveerd, kunt u de volledige versie van Microsoft Office Home Edition (inclusief Excel) uitvoeren op een combinatie van vijf pc's en Macs. De Excel-app kan op maximaal vijf Android- of iOS-telefoons en -tablets worden geïnstalleerd.

U moet een geldig creditcardnummer hebben om de proefperiode van 30 dagen te starten. Na de proefperiode wordt een abonnement van 12 maanden in rekening gebracht als u het abonnement niet handmatig opzegt vóór de vervaldatum.

Office Online Chrome-extensie

De add-on voor Google Chrome opent een krachtige versie van Excel in een browservenster. Het werkt op alle belangrijke desktopbesturingssystemen.

De Office Online-extensie werkt alleen met een actief Microsoft 365-abonnement. Het werkt zoals verwacht tijdens de gratis proefperiode van Microsoft 365.

LibreOffice

LibreOffice is een open-source softwaresuite die u gratis kunt downloaden. Het bevat Calc, een Excel- alternatief dat XLS- en XLSX-bestanden ondersteunt, en het OpenDocument-formaat.

Calc biedt veel van de spreadsheetfuncties en sjablonen die vaak worden gebruikt in Excel. Het bevat functionaliteit voor meerdere gebruikers die naadloze samenwerking mogelijk maakt. Het bevat ook verschillende power-user componenten, waaronder DataPivot en een vergelijkende Scenario Manager.

Kingsoft WPS Office

De persoonlijke, gratis te downloaden versie van de Kingsoft WPS Office-suite bevat Spreadsheets, die compatibel is met XLS- en XLSX-bestanden. Spreadsheets biedt tools voor gegevensanalyse en grafieken, samen met basisfunctionaliteit voor spreadsheets.

Spreadsheets kunnen worden geïnstalleerd als een zelfstandige app op Android-, iOS- en Windows-besturingssystemen.

Een zakelijke versie is beschikbaar tegen betaling. Het biedt geavanceerde functies, cloudopslag en ondersteuning voor meerdere apparaten.

Apache OpenOffice

Apache OpenOffice heeft sinds de eerste release honderden miljoenen downloads verzameld. Het is beschikbaar in meer dan drie dozijn talen. OpenOffice bevat een spreadsheetprogramma dat ook Calc wordt genoemd. Het ondersteunt basis- en geavanceerde functies, waaronder extensies, macro's en Excel-bestandsindelingen.

Calc en de rest van OpenOffice worden mogelijk afgesloten vanwege een inactieve ontwikkelaarsgemeenschap. Als dit gebeurt, worden essentiële updates, inclusief patches voor beveiligingsproblemen, niet beschikbaar gesteld. Op dat moment raden we u aan deze software niet meer te gebruiken.

Bottom Line

Gnumeric is een op zichzelf staande spreadsheet-applicatie die ook gratis beschikbaar is. Dit open-sourceprogramma wordt regelmatig bijgewerkt. Het ondersteunt alle Excel-bestandsindelingen en is schaalbaar om met grote spreadsheets te werken.

Google Spreadsheets

Google's antwoord op Excel Online is Spreadsheets. Spreadsheets is een browsergebaseerd spreadsheet met alle functies. Het integreert met uw Google-account en uw servergebaseerde Google Drive. Deze gebruiksvriendelijke applicatie biedt hoogwaardige functionaliteit, sjablonen, add-ons en re altime samenwerking.

Sheets is volledig compatibel met Excel-bestandsindelingen en is volledig gratis te gebruiken. Naast de webversie voor desktops en laptops zijn er Spreadsheets-apps beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten.

Aanbevolen: