Hoe u de lettergrootte op uw scherm kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u de lettergrootte op uw scherm kunt wijzigen
Hoe u de lettergrootte op uw scherm kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste manier om een lettertype groter te maken op het scherm: Ctrl of Cmd en tik op +.
  • U kunt ook de Zoom instellingen van Windows of Mac gebruiken in het Personalize of Preferences menu.
  • Misschien kun je een lettertype ook groter maken met de instellingen in je favoriete webbrowser.

Als je een scherm tegenkomt met een te klein lettertype, kun je dit eenvoudig aanpassen. De methode die u gebruikt om een lettertype groter te maken, kan afhangen van hoe lang u de tekst een andere grootte wilt geven of welk programma u gebruikt.

De stappen die u moet nemen, zijn afhankelijk van het besturingssysteem van uw computer. Volg de onderstaande stappen die van toepassing zijn op het besturingssysteem dat u gebruikt.

Toetsenbordsnelkoppeling voor zoom

Sommige applicaties laten je het zoomniveau aanpassen met je toetsenbord. Dit werkt in webbrowsers, Microsoft Office-programma's en andere software.

Windows

Als u een pc gebruikt, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u op + (om in te zoomen) oftikt - (om uit te zoomen). De pictogrammen plus (+) en min (-) bevinden zich in de rechterbovenhoek van de hoofdreeks toetsen.

MacOS

De zoomfunctie is vergelijkbaar op een Mac, behalve dat je de Command-toets gebruikt met + of -. Houd ingedrukt, in de buurt van de linkerbenedenhoek van het toetsenbord, en gebruik vervolgens een van de zoom-pictogrammen om in of uit te zoomen op uw Mac.

Als je ook Option ingedrukt houdt, verandert alleen de lettergrootte, niet de grootte van de afbeeldingen.

Windows Zoom-instellingen

Een andere manier om de lettergrootte op uw Windows-computer te wijzigen, is via instellingen die van invloed zijn op het hele besturingssysteem. Als u dit doet, verandert de tekstgrootte niet in alle programma's, maar worden menu's en andere selecties gemakkelijker leesbaar.

Deze aanwijzingen zijn afhankelijk van de versie van Windows die u gebruikt:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Beeldscherminstellingen (Windows 11/10) of Personalize (Windows 8/7).
  2. Scroll in Windows 11 omlaag naar het gedeelte Scale & layout en selecteer het menu naast Scale.

    Image
    Image

    Scroll in Windows 10 naar Scale and layout en selecteer het menu naast de tekst met de tekst De grootte van tekst, apps en andere items wijzigen.

    Image
    Image

    Selecteer in Windows 8 en 7 Display linksonder.

  3. Kies in Windows 11/10 een zoomniveau.

    Pas in Windows 8 de schuifregelaar aan om tekst en andere items groter of kleiner te maken. Er is ook een Wijzig alleen de tekstgrootte optie onderaan deze pagina die u kunt wijzigen om titelbalken, menu's, pictogrammen en andere items groter of kleiner te maken.

    Kies in Windows 7 een ander zoomniveau, ofwel Kleiner, Medium of Groter.

Als je deze stappen ooit moet terugdraaien, ga dan terug naar de bovenstaande instellingen en breng daar de wijziging aan.

Gebruik het ingebouwde vergrootglas om tijdelijk alles op het scherm groter te maken, inclusief afbeeldingen, video's, menu-items, tekst, enz. Een eenvoudige manier om Vergrootglas te openen, is door de Windows-toets ingedrukt te houden en vervolgens op de plus (+) pictogram één keer, maar u kunt er ook naar zoeken in het menu Start.

Mac Zoom-instellingen

De beste manier om tekst op je Mac leesbaarder te maken, is door deze aan te passen in elke app die je gebruikt.

Om bijvoorbeeld e-mailtekst groter en gemakkelijker leesbaar te maken in Mail, gaat u naar Mail > Voorkeuren, kiest uFonts & Colors , kies Select naast Message font en selecteer vervolgens een lettergrootte.

Ga in Berichten naar Berichten > Voorkeuren > Algemeen en verplaats de Tekstgrootte schuifregelaar naar rechts.

U kunt ook de lettergrootte voor bureaubladpictogrammen wijzigen door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en Weergaveopties weergeven te kiezen. Verplaats de Icon size schuifregelaar naar rechts en kies Text size om een andere tekstgrootte te kiezen.

Als u items in de zijbalken van Finder en Mail wilt vergroten, gaat u naar het Apple-menu en kiest u Systeemvoorkeuren > Algemeen, selecteer Sidebar icon size, en kies dan Large.

Mac-lettertype systeembreed aanpassen

Er is een zoomtool ingebouwd in macOS waarover je meer kunt lezen in onze Zoom gebruiken, Apple's ingebouwde schermvergrotergids.

Iets anders dat u kunt proberen als de andere methoden niet werken om de lettergrootte op uw Mac te vergroten, is door de schermresolutie van uw computer aan te passen:

  1. Selecteer in het hoofdmenu van Apple Systeemvoorkeuren.
  2. Kies Displays en dan Display.
  3. Selecteer Scaled en kies vervolgens een lagere resolutie.

    Image
    Image

Browser lettertype aanpassen

Webbrowsers hebben ook ingebouwde zoominstellingen, zodat u de lettergrootte kunt wijzigen op slechts die ene website waarop u zich bevindt. Dit betekent dat elke website zijn eigen aangepaste zoomniveau kan hebben. Om dat te doen, kunt u de Ctrl of Command sneltoets gebruiken die hierboven is uitgelegd.

Een browser kan echter ook een standaard zoomniveau hebben, zodat elke website grotere tekst weergeeft. Hier leest u hoe u het standaard lettergrootteniveau in verschillende webbrowsers kunt wijzigen:

Firefox

Selecteer in de rechterbovenhoek van het scherm het menu pictogram (drie lijnen) om de Zoom schakelaars te vinden. In de instellingen van de browser is een optie die u kunt inschakelen met de naam Zoom alleen tekst zodat afbeeldingen niet zo goed zoomen.

Image
Image

Chrome

Ga naar de zoompictogrammen in het Chrome-menu of open Settings vanaf daar om de Lettergrootte of te wijzigen Paginazoom niveau, dat van invloed is op alle pagina's.

Image
Image

Edge

Gebruik zoals de meeste browsers het menu rechtsboven om de zoomopties te vinden. Ga dieper in op de instellingen, in de Appearance sectie, om het standaard zoomniveau te wijzigen.

Image
Image

Safari

Kies in het Safari menu Voorkeuren Kies op het tabblad WebsitesPage Zoom en kies vervolgens een standaard zoomniveau in het rechterpaneel. Pas de instelling aan voor Bij het bezoeken van andere websites om de lettergrootte voor andere sites te wijzigen.

Sommige websites zijn zo gebouwd dat het vergroten van de lettergrootte met behulp van uw browserinstellingen de manier waarop de pagina wordt weergegeven drastisch zal verstoren. Op sommige websites verandert de tekstgrootte helemaal niet als je in- of uitzoomt in je browser.

FAQ

    Hoe verander ik de lettergrootte op een iPhone?

    Om de lettergrootte op een iPhone te wijzigen, opent u Settings > selecteer Display & Brightness > Text SizeSleep de schuifregelaar naar rechts om de tekstgrootte te vergroten; sleep het naar links om de tekstgrootte te verkleinen. Als je grotere tekst nodig hebt, ga dan naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid , tik op Grotere tekst , en kies uit de opties.

    Hoe wijzig ik de lettergrootte in Outlook?

    Om de lettergrootte in Outlook 2010 en later te wijzigen, gaat u naar File > Options > Mail> Briefpapier en lettertypen . Selecteer Font en maak vervolgens uw maat- en stijlselecties.

    Hoe verander ik de lettergrootte op de Kindle?

    Om de lettergrootte van je Kindle te wijzigen, tik je op het scherm > selecteer Aa. Tik op een andere Aa size om de lettergrootte op uw apparaat te wijzigen. U kunt ook het lettertype, de regelafstand en de marges wijzigen.

Aanbevolen: