Hoe u uw scherm kunt opnemen op Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe u uw scherm kunt opnemen op Windows 10
Hoe u uw scherm kunt opnemen op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Spelbalk inschakelen: Start > Instellingen > Gaming. Schakel Gameclips, screenshots en uitzendingen opnemen. in
  • Druk vervolgens op Windows+ G > in de Capture widget, selecteerRecord.
  • Of open PowerPoint-presentatie > Invoegen > Schermopname. Selecteer gebied op bureaublad > Record.

Dit artikel legt uit hoe je schermopname kunt inschakelen om je scherm op te nemen op Windows 10 met behulp van de Windows Game Bar of PowerPoint. Instructies hebben betrekking op Windows 10 desktop- en laptopcomputers.

De gamebalk gebruiken om een schermopname op Windows te maken

Hier leest u hoe u kunt opnemen in Windows 10 met behulp van de spelbalk. Je moet de Windows Game Bar instellen als je dat nog niet hebt gedaan. Als je het eenmaal hebt ingesteld, volg je de onderstaande stappen.

  1. Open de app of het programma dat je wilt opnemen en druk vervolgens op Windows + G op je toetsenbord. Dit opent de overlay van de spelbalk.
  2. In de Gamebar-overlay zie je verschillende widgets, waaronder Capture, Audio, Performance, en misschien Xbox Social Er is ook een hoofdwerkbalk bovenaan het scherm die overeenkomt met deze widgets, zodat je ze op elk moment kunt toevoegen of verwijderen.

    Image
    Image
  3. In de Capture widget, selecteer Record.

    Image
    Image
  4. Zodra de opname start, verschijnt er een recorder in de rechterbovenhoek van de pagina. Hier kunt u de opnametijd bekijken, op Stop drukken (blauwe cirkel met een wit vierkant in het midden), of uw microfoon bedienen.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent, druk je op Stop en er verschijnt een uitklapbericht aan de rechterkant van het scherm om je te laten weten dat je een opname hebt gemaakt. U kunt op dit bericht klikken om toegang te krijgen tot de opname of u kunt naar de opname navigeren in uw Videos bestand.

    Image
    Image

Windows 10 Game Bar-beperkingen

Het is gemakkelijk om je scherm op te nemen op Windows 10 met de Game-balk, maar er zijn een paar kanttekeningen.

  • Sommige toepassingen, zoals Bestandsbeheer, kunnen niet worden vastgelegd met de spelbalk.
  • U kunt uw bureaublad niet vastleggen; je moet een app vastleggen.
  • Als tijdens het vastleggen een ander venster verschijnt boven het venster dat u aan het opnemen bent, verschijnt dit niet in uw opname (maar de beweging van uw cursor wel).
  • Je kunt apps uit de Windows Store gebruiken of apps die je al op je computer hebt geïnstalleerd.

Screen Capture in Windows 10 met PowerPoint

Als je je bureaublad wilt vastleggen of meerdere vensters wilt vastleggen, is Microsoft PowerPoint misschien een betere optie om je scherm vast te leggen. Het is snel in te stellen en veelzijdiger dan het gebruik van de spelbalk.

  1. Open een nieuwe presentatie in Powerpoint en ga naar Insert > Schermopname.

    Image
    Image
  2. De PowerPoint-presentatie wordt geminimaliseerd en uw bureaublad verschijnt. Als u niet wordt gevraagd om het gebied te selecteren dat u wilt opnemen, klikt u op Select Area en sleept u uw cursor over het gebied dat u wilt opnemen. Er verschijnt een rood, onderbroken kader rond het gebied dat u wilt opnemen.

    Image
    Image
  3. Zodra je het gebied hebt ingesteld, kun je op Audio klikken om de audio in of uit te schakelen en Record Pointer om vast te leggen (of niet) de aanwijzer terwijl u over het scherm beweegt. Als u tevreden bent met uw instelling, klikt u op Record.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een korte aftelling en dan is je opname live. Het bedieningspaneel voor uw opname kan ook verdwijnen. Als u uw cursor naar de bovenkant, in het midden van het scherm duwt, verschijnt de bedieningskast opnieuw.
  5. Als u uw opname moet pauzeren of stoppen, kunt u Pauze of Stop kiezen in het opnamemenu.

    Image
    Image
  6. Zodra u de opname stopt, keert u terug naar PowerPoint en wordt de opname ingevoegd in de dia die u hebt geselecteerd. Om het op uw computer op te slaan, klikt u met de rechtermuisknop op de opname en selecteert u Media opslaan als in het menu.

    Image
    Image
  7. Navigeer naar waar u het bestand wilt opslaan en klik vervolgens op Save.

FAQ

    Hoe neem ik het scherm op Windows 11 op?

    Open in Windows 11 de Xbox Game Bar en selecteer Record. U kunt ook het hulpprogramma voor schermopname van PowerPoint gebruiken: selecteer Insert > Media > Schermopname.

    Hoe zet ik schermopname op een iPhone aan?

    Open Control Center en tik op Schermopname. U ziet een aftelling van drie naar één en vervolgens begint het scherm uw inhoud of acties op te nemen. Tik nogmaals op Schermopname om te stoppen. De video wordt opgeslagen in de Foto's-app.

    Hoe maak ik een schermopname op een Mac?

    Om de opname op een Mac te screenen, drukt u op Command+Shift+5 > kies Record Hele scherm, of selecteer Record Selected Portion > selecteer het gebied dat u wilt opnemen. Druk op Record als je klaar bent.

Aanbevolen: