Hoe de lettergrootte op de Kindle te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe de lettergrootte op de Kindle te wijzigen
Hoe de lettergrootte op de Kindle te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Open een boek, tik op de bovenkant van het scherm > Aa > Font en gebruik (- ) en (+ ) knoppen om de lettergrootte aan te passen.
  • Op oudere Kindle-apparaten drukt u op de fysieke Aa-knop of menu-knop en selecteert u vervolgens Change Font Size.
  • Je kunt de lettergrootte alleen wijzigen tijdens het lezen van een boek.

Dit artikel legt uit hoe je de lettergrootte op een Kindle kunt wijzigen, inclusief wat je moet doen als je problemen hebt met het wijzigen van de lettergrootte.

Tekstgrootte aanpassen op Kindle

Je kunt de tekstgrootte op elk Kindle-apparaat wijzigen en deze optie is altijd toegankelijk via een knop met de aanduiding Aa. Vroege Kindle-modellen met een toetsenbord hadden een fysieke Aa-knop, die je kon indrukken om toegang te krijgen tot opties voor lettergrootte. Modellen zonder toetsenbord hadden een fysieke menuknop, die je kon indrukken tijdens het lezen van een boek om toegang te krijgen tot tekstopties.

Vanaf de tweede generatie touchscreen Kindle, wordt de tekstgrootte aangepast door tijdens het lezen van een boek naar de leeswerkbalk te gaan en op de Aa-knop te tikken.

De volgende instructies werken voor alle Kindles, met specifieke toelichtingen waarbij er verschillende stappen zijn voor specifieke modellen. Je kunt controleren welke Kindle je hebt als je het niet zeker weet.

Zo pas je de tekstgrootte op een Kindle aan:

  1. Open een boek en tik op boven in het scherm.

    Image
    Image

    Als je Kindle geen touchscreen heeft, sla deze stap dan over.

  2. Tik op Aa.

    Image
    Image

    Druk op Kindle 1-3 op de fysieke Aa-knop. Druk op Kindle 4 op het menu-pictogram en selecteer vervolgens Change Font Size.

  3. Tik op Lettertype.

    Image
    Image
  4. Tik in het gedeelte Grootte op - om de lettergrootte te verkleinen en + om de lettergrootte te vergroten.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent, tik je bovenaan het scherm op om terug te keren naar je boek.

    Image
    Image

Waarom kan ik de lettergrootte op mijn Kindle niet wijzigen?

Het meest voorkomende probleem dat het wijzigen van de lettergrootte op een Kindle verhindert, is dat je de lettergrootte alleen kunt wijzigen tijdens het lezen van een boek. Deze optie is niet beschikbaar op het startscherm, in de bibliotheek of in de apparaatopties. In vroege versies van de Kindle zou het indrukken van de fysieke Aa-knop niets doen als je geen boek open had staan. In sommige latere versies had u toegang tot de leeswerkbalk zonder dat een boek geopend was, maar de Aa-optie zou grijs worden weergegeven.

Het andere veelvoorkomende probleem dat het wijzigen van de lettergrootte op een Kindle verhindert, is dat je de lettergrootte alleen in Kindle-e-boeken kunt wijzigen. Als u een e-boek van een andere bron verkrijgt, kunt u de lettergrootte mogelijk niet wijzigen. Dit probleem kan zich ook voordoen wanneer u documenten zoals pdf's rechtstreeks op uw Kindle laadt. Als je de PDF naar Kindle-indeling converteert, kun je de tekstgrootte aanpassen.

Als je de lettergrootte nog steeds niet kunt aanpassen, zelfs niet wanneer je boeken leest die je bij Amazon hebt gekocht, wil je misschien je Kindle resetten en opnieuw beginnen. Als dat ook niet werkt, neem dan contact op met Amazon voor aanvullende ondersteuning.

FAQ

    Hoe voeg ik lettertypen toe aan mijn Kindle?

    Sluit je Kindle aan op je computer en sleep de lettertypebestanden naar de map Fonts. Nieuwe lettertypen verschijnen wanneer u op het Aa-pictogram tikt. Kindles ondersteunen alleen TrueType (TTF), OpenType (OTF) en TrueType Collection (TTC) lettertypeformaten.

    Hoe wijzig ik het lettertype op mijn Kindle Fire HD?

    Tik in de Kindle-app op het midden van het scherm en tik op Aa om lettertype-opties weer te geven. Om de standaard tekstgrootte voor uw Fire HD te wijzigen, gaat u naar Instellingen > Geluiden en weergave > Lettergrootte.

    Hoe wijzig ik het lettertype in de Kindle voor pc-app?

    Selecteer in de Kindle-app voor pc Aa bovenaan het app-venster. Hier kunt u lettertypen wijzigen en de tekstgrootte aanpassen.

Aanbevolen: