Hoe u uw scherm kunt splitsen in Windows

Inhoudsopgave:

Hoe u uw scherm kunt splitsen in Windows
Hoe u uw scherm kunt splitsen in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Snap Windows inschakelen: Start > Instellingen > Systeem > Multitasken. Zou standaard aan moeten staan.
  • Sleep een venster naar de ene kant van het scherm, laat de muis los en selecteer een venster om naar de andere kant te klikken.
  • In Windows 11 beweegt u uw muis over het Maximaliseer-pictogram om te kiezen tussen verschillende snapvensterlay-outs.

Dit artikel legt uit hoe je een gesplitst scherm in Windows gebruikt, zodat je twee vensters tegelijk kunt bekijken. De instructies zijn van toepassing op Windows 11, 10, 8.1 en 7.

Split je scherm in Windows 11 en 10 met Snap Windows

Er zijn verschillende manieren om een scherm te splitsen in Windows 11 en 10, maar de gemakkelijkste is met Snap Windows (bekend als Snap Assist in Windows 10). Met Snap Windows kun je een venster naar een hoek of zijkant van het scherm slepen om het daar te "klikken", wat op zijn beurt ruimte maakt voor andere vensters die in de resulterende lege schermruimte kunnen worden vastgeklikt.

Om deze functie in te schakelen, gaat u naar Start > Instellingen > Systeem > Multitasking Selecteer de schakelaar naast Snap Windows om het in te schakelen, hoewel Snap Windows standaard moet zijn ingeschakeld. Selecteer Snap Windows om extra opties te zien.

Image
Image

Scherm splitsen met muis

Om je scherm te splitsen met Snap Windows met de muis:

  1. Open twee of meer vensters of toepassingen.
  2. Plaats je muis op een leeg gebied bovenaan een van de vensters. Houd de linkermuisknop lang ingedrukt en sleep het venster naar de rechterkant van het scherm. Beweeg het helemaal, zo ver als je kunt, totdat je muis niet meer kan bewegen.

    Image
    Image
  3. Laat de muis los om dat venster naar de rechterkant van het scherm te klikken. Het zou nu de helft van het scherm moeten vullen, of de hoek als je het daarheen sleept.

    Image
    Image
  4. Selecteer een van de andere vensters die aan de linkerkant open zijn om ze aan de linkerkant van het scherm vast te leggen.

    Image
    Image
  5. Nu de twee schermen naast elkaar staan, sleept u de scheidingslijn die ze scheidt om de grootte van beide vensters tegelijk aan te passen. Dit is handig als u meer van de ene wilt zien en een kleinere weergave voor de andere kunt beheren.

    Image
    Image

Kies een lay-out in Windows 11

In Windows 11 beweegt u uw muis over het Maximaliseer-pictogram in de rechterbovenhoek om te kiezen tussen verschillende snapvensterlay-outs.

Image
Image

Stack naast elkaar in Windows 10

In Windows 10 kun je alle vensters naast elkaar stapelen door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en Vensters naast elkaar weergeven te kiezen. Als er meerdere vensters open zijn, worden ze allemaal aangepast om op het scherm te passen.

U kunt ook de Windows-toets + linkerpijl en Windows-toets + gebruiken pijl naar rechts om vensters te knippen.

Windows gesplitst scherm in Windows 8 en 8.1

Microsoft ging er bij Windows 8 en 8.1 van uit dat de meeste mensen een touchscreen-apparaat zouden gebruiken. Als je een touchscreen hebt, gebruik dan de snapfunctie om met je vinger twee vensters tegelijk op het scherm te plaatsen. Gebruik anders een muis.

Om gesplitst scherm te gebruiken met Windows 8.1:

  1. Open twee of meer vensters en/of applicaties.
  2. Plaats je muis in een leeg gebied bovenaan een van de vensters. Houd de linkermuisknop lang ingedrukt en sleep het venster naar de linkerkant van het scherm. Beweeg het helemaal over, voor zover mogelijk.

    Veeg op een touchscreen vanaf links naar binnen en houd uw vinger op het scherm totdat het tweede venster aan de linkerkant van het scherm is gedockt.

  3. Laat de muis los om dat venster naar de linkerkant van het scherm te klikken.
  4. Selecteer een van de andere vensters om naar de rechterkant van het scherm te klikken.
  5. Sleep de scheidingslijn om de grootte van de vensters te wijzigen. Wanneer u de lijn tussen de vensters of apps verplaatst, wordt er slechts één scherm tegelijk vergroot, niet beide zoals in Windows 11 en 10.

Als uw schermresolutie hoog genoeg is en uw videokaart dit ondersteunt, kunt u drie vensters op het scherm plaatsen.

Hoe gesplitst scherm te doen in Windows 7

Windows 7 was de eerste versie van Windows die de Snap-functie ondersteunde, en Snap zou standaard ingeschakeld moeten zijn. Twee vensters naast elkaar plaatsen in Windows 7:

  1. Open twee vensters.
  2. Plaats uw muis in een leeg gebied boven aan een geopend venster. Houd de linkermuisknop lang ingedrukt en sleep het venster naar de linkerhelft van het scherm.
  3. Laat de muis los. Het venster neemt de helft van het scherm in beslag.
  4. Herhaal stap 2 voor het tweede venster, dit keer door het naar de rechterkant van het scherm te slepen voordat je de muis loslaat. Het venster neemt de rechterhelft van het scherm in beslag.

Andere manieren om het scherm te splitsen in Windows 7

Om alle vensters naast elkaar te stapelen, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en kiest u Toon vensters naast elkaar. Als er meerdere vensters open zijn, worden ze allemaal aangepast aan het scherm.

Je kunt ook lang op de Windows-toets en de left of right arrow toets om vensters te verplaatsen.

Alt+Tab gebruiken om tussen Windows te wisselen

U kunt een van de standaardmethoden gebruiken om tussen vensters en apps te schakelen, zoals Alt+Tab, maar u kunt de voorkeur geven aan Windows Split Screen.

Aanbevolen: