DIFF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

DIFF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
DIFF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een DIFF-bestand is een verschilbestand, ook wel een PATCH-bestand genoemd.
  • Open er een met Kompare, Mercurial of een teksteditor zoals Notepad++.

Dit artikel legt uit waar een DIFF-bestand voor wordt gebruikt en hoe je er een op je computer kunt openen.

Wat is een DIFF-bestand?

Een verschilbestand registreert alle manieren waarop twee tekstbestanden verschillend zijn. Ze worden soms patch-bestanden genoemd en kunnen de PATCH-bestandsextensie gebruiken.

Dit bestandstype wordt normaal gesproken gebruikt door softwareontwikkelaars die meerdere versies van dezelfde broncode updaten. Omdat het uitlegt hoe de twee versies van elkaar verschillen, kan het programma dat het bestand gebruikt, begrijpen hoe de andere bestanden moeten worden bijgewerkt om de nieuwe wijzigingen weer te geven. Het uitvoeren van dit type wijziging aan een of meer bestanden wordt het patchen van de bestanden genoemd.

Sommige patches kunnen op bestanden worden toegepast, zelfs als beide versies zijn gewijzigd. Dit worden context-diffs, unified diffs of unidiffs genoemd. Patches in deze context zijn verwant, maar niet hetzelfde, als softwarepatches.

Image
Image

DIFF-bestanden, waar dit artikel over gaat, zijn niet hetzelfde als DIF-bestanden (met slechts één F). Dat zijn ofwel Data Interchange Format-bestanden, MAME CHD Diff-bestanden, Digital Interface Format-bestanden of Torque Game Engine Model-bestanden. Enkele andere voorbeelden van bestanden die u zou kunnen verwarren met DIFF-bestanden staan onderaan deze pagina vermeld.

Hoe een DIFF-bestand te openen

DIFF-bestanden kunnen worden geopend op Windows, Linux en macOS met Mercurial. De Mercurial Wiki-pagina heeft alle documentatie die je nodig hebt om te leren hoe je het moet gebruiken. Andere programma's die dit formaat ondersteunen zijn Kompare, GnuWin en UnxUtils.

Als je Kompare gebruikt, open het bestand dan vanuit het File > Open Diff menu. Lees meer over werken met DIFF-bestanden in Kompare op KDE.org.

Adobe Dreamweaver werkt ook, maar we nemen aan dat dit alleen nuttig zou zijn als je de informatie die erin staat (indien mogelijk) wilt zien, niet om het bestand daadwerkelijk te gebruiken zoals je kunt met Mercurial. Als dat alles is wat u hoeft te doen, werkt een eenvoudige gratis teksteditor ook.

Als al het andere fa alt en je het nog steeds niet kunt openen, kan het helemaal niets met verschil-/patchbestanden te maken hebben en in plaats daarvan door een ander programma worden gebruikt. Gebruik een gratis teksteditor of de HxD hex-editor om erachter te komen welk programma is gebruikt om dat specifieke bestand te maken. Als er iets nuttigs "achter het gordijn", om zo te zeggen, is, staat het waarschijnlijk in het kopgedeelte van het bestand.

Als een programma op je computer het DIFF-bestand probeert te openen, maar je hebt liever dat een ander geïnstalleerd programma dit doet, kun je wijzigen welk programma het bestand standaard opent in Windows.

Een DIFF-bestand converteren

De meeste bestandstypen kunnen via een bestandsconversietool worden uitgevoerd om in een nieuw formaat te worden opgeslagen, maar er is geen reden om dat te doen met een DIFF-bestand.

Als je bestand toevallig geen verband houdt met de verschillende bestandsindeling, kan het programma dat je specifieke bestand opent, ondersteuning bieden voor het exporteren of opslaan in een nieuwe indeling. Zo ja, dan staat die optie waarschijnlijk ergens in het File menu.

Kan het nog steeds niet openen?

Sommige bestandsindelingen gebruiken een vergelijkbare extensie - LDIF, RIFF, DIX, DIZ en PAT zijn enkele voorbeelden, maar ze zijn niet hetzelfde. Als uw bestand niet wordt geopend met een van de bovengenoemde programma's, controleer dan of u de extensie correct leest.

Aanbevolen: