PTX-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

PTX-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
PTX-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige PTX-bestanden zijn sessiebestanden die zijn gemaakt door Avid Pro Tools.
  • Open er een met dat programma: Pro Tools.
  • Converteer er een naar PTF met hetzelfde programma.

Dit artikel beschrijft de meerdere bestandsindelingen die de PTX-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u elk type kunt openen en hoe u uw bestand naar een andere bestandsindeling kunt converteren.

Wat is een PTX-bestand?

Uw PTX-bestand is mogelijk een Pro Tools-sessiebestand dat wordt gebruikt om naar audiobestanden te verwijzen. Eerdere versies van de software (v7-9) gebruiken PTF-bestanden voor hetzelfde doel, terwijl v6 en eerder PTS aan het einde van de bestandsnaam toevoegen.

Als het bestand niet in dat formaat is, kan het in plaats daarvan een E-Transcript-bestand zijn. Deze bestanden worden vaak gebruikt om transcripties van rechtszittingen op te slaan en kunnen in deze indeling of in een op zichzelf staand EXE-bestand zijn. De eerste wordt normaal gesproken gebruikt zodat het bestand via e-mail kan worden verzonden (EXE-bestanden worden meestal geblokkeerd door e-mailservers).

Image
Image

PaintShop Pro-textuurbestanden gebruiken deze bestandsextensie ook. Dit zijn afbeeldingen die worden gebruikt als texturen voor objecten en vormen in PaintShop Pro.

Een ander is het Pentax RAW-beeldformaat, een niet-gecomprimeerd, onbewerkt, onbewerkt beeldbestand gemaakt met een digitale Pentax-camera. Andere toepassingen voor deze extensie zijn als een textuurbestand dat wordt gebruikt door de PopCap Games-videogame en een afbeelding die is opgeslagen in het V. Flash PTX-rasterbeeldformaat.

PTX kan andere dingen betekenen die niets te maken hebben met deze bestandsindelingen, zoals push to transfer en prestatietoolbox.

Hoe een PTX-bestand te openen

Pro Tools-bestanden openen met het programma met dezelfde naam: Avid Pro Tools.

E-Transcript-bestanden kunnen worden geopend met E-Transcript Manager of gratis, in alleen-lezen modus, met E-Transcript Viewer. Aangezien het waarschijnlijk tekstbestanden zijn, kan een gratis teksteditor ook handig zijn bij het lezen van het PTX-bestand. De vergelijkbare. PTZ E-Transcript Bundle-bestanden kunnen ook met deze programma's worden geopend.

Als een PTX-bestand een Paint Shop Pro-textuurbestand is, kan Corel PaintShop worden gebruikt om het te openen.

Pentax RAW-afbeeldingen gebruiken normaal gesproken de PEF-bestandsextensie, maar als de jouwe eindigt op PTX, kan deze worden geopend met Windows Photos, UFRaw en de software die bij een Pentax-camera wordt geleverd.

PopCap Games-bestanden zijn afbeeldingen die worden gebruikt als texturen in een videogame. Je kunt hier meer lezen over tools die dit soort bestanden zouden moeten kunnen openen.

Afbeeldingen die zijn gekoppeld aan de V. Flash-gameconsole kunnen online worden bekeken met Tom's Editor.

Als geen van deze programma's uw bestand opent, is het mogelijk dat u de bestandsextensie verkeerd leest. Zie het gedeelte onderaan deze pagina voor meer informatie hierover.

Een PTX-bestand converteren

Een Pro Tools-sessiebestand kan worden geconverteerd naar het oudere PTF-formaat met Pro Tools, maar hierdoor worden alle functies verwijderd die alleen in het nieuwere PTX-formaat worden ondersteund. Dit kan gedaan worden via het File > Save Session Copy menu.

Onthoud dat sessiebestanden eigenlijk geen audiobestanden zijn; alleen verwijzingen naar de audiobestanden die met Pro Tools worden gebruikt. Dit betekent dat u PTX niet rechtstreeks naar MP3 of een ander audioformaat kunt converteren.

Als een E-Transcript-bestand of Paint Shop Pro-textuurbestand kan worden geconverteerd naar een ander formaat, wordt dit waarschijnlijk gedaan via de hierboven genoemde respectievelijke software.

De gratis versie van de Pixillion-beeldconverter van NCH Software zou Pentax RAW-beelden moeten kunnen converteren.

Tom's Editor, hierboven gelinkt, kan een V. Flash PTX-bestand opslaan in TGA.

Als je een afbeeldingsbestand hebt, maar de bovenstaande converters ondersteunen niet het exportformaat dat je zoekt, overweeg dan een speciaal gratis hulpprogramma voor het converteren van afbeeldingen. Sommige van die programma's laten je een TGA-bestand opslaan, bijvoorbeeld naar iets anders zoals JPG.

Kan het nog steeds niet openen?

Sommige bestanden zien eruit alsof het PTX-bestanden zijn omdat hun bestandsextensies vergelijkbaar zijn, maar ze kunnen in plaats daarvan een totaal ander bestandsformaat hebben. Zo ja, dan heb je een ander programma nodig om het te openen.

Enkele voorbeelden zijn POTX, PCX, PPTX, PPT, PTG (PowerTeacher Gradebook Configuration), PTM (MapPoint Map), PTB (Power Tab) en PXL (Pocket Excel) bestanden.

Aanbevolen: