Het blijkt dat Apple's functie Mijn e-mail verbergen best goed is

Inhoudsopgave:

Het blijkt dat Apple's functie Mijn e-mail verbergen best goed is
Het blijkt dat Apple's functie Mijn e-mail verbergen best goed is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple's Hide My Email en vergelijkbare services zijn essentieel voor online privacy.
  • Hide My Email is naadloos en toekomstbestendig.
  • Gebruik nooit meer je echte e-mailadres om je voor iets aan te melden.
Image
Image

Apple's Hide My Email-functie is een van de beste dingen gebleken in iOS 15 en macOS Monterey.

We weten allemaal dat we verondersteld worden een sterk, uniek wachtwoord te creëren voor elke login die we hebben, dus waarom gebruiken we steeds hetzelfde e-mailadres? Het is alsof je de voordeur op slot doet, maar een bovenraam open laat. Met Apple's Hide My Email - en vergelijkbare functies van DuckDuckGo en Fastmail - kun je een unieke e-mail maken voor elke login, nieuwsbrief of mailinglijst. Het blijkt een geweldige manier te zijn om spam te vermijden en online veiliger te blijven.

"Aangezien digitale privacy tegenwoordig de belangrijkste zorg is voor iedereen, is dit een geweldige stap in de richting van het beveiligen van uw e-mailprivacy. Het sorteren van uw belangrijke e-mails van alle spam en promotionele e-mails is zowel tijdrovend als vervelend, " netwerkbeveiliging ingenieur Andreas Grant vertelde Lifewire via e-mail.

Mijn e-mail verbergen

Hide My Email is beschikbaar voor iedereen die beta alt voor een iCloud+ abonnement en is ingebouwd in de Mac- en iOS-besturingssystemen. Het werkt als volgt: wanneer u wordt geconfronteerd met een nieuwe accountaanmelding, biedt uw Mac, iPhone of iPad aan om mijn e-mail te verbergen. Als u akkoord gaat, wordt er een nieuw, uniek e-mailadres aangemaakt en in het formulier geplakt. U kunt ook een notitie toevoegen om u in de toekomst aan belangrijke details te herinneren.

"We moeten wegwerp-e-mails gebruiken wanneer we communiceren met mensen die we nog niet kennen. We moeten bijvoorbeeld wegwerp-e-mails gebruiken wanneer we contact opnemen met iemand van buiten onze lijst met contactpersonen," Touro College Graduate School of Technology Professor Jeremy Rambarran vertelde Lifewire via e-mail. "Als de persoon niet is wie hij zegt te zijn, kan dit de afzender beschermen tegen het onthullen van zijn persoonlijke e-mail en wordt hij bestookt met meer e-mails of mogelijk telefoontjes."

Er zijn hier verschillende voordelen. Een daarvan is dat een aanvaller zowel uw unieke e-mailadres als uw unieke wachtwoord nodig heeft om toegang te krijgen tot uw account. Als je hetzelfde openbare e-mailadres gebruikt voor al je aanmeldingen, is de helft van hun werk al gedaan.

De andere grote overwinning is dat marketeers uw e-mailadres niet kunnen gebruiken om u te volgen in verschillende accounts. Ze kunnen je ook niet effectief spammen. Een belangrijk kenmerk van Hide My Email is dat u het kunt uitschakelen en nooit meer e-mail van dat adres kunt ontvangen. Dit werkt ook voor eenmalige aanmeldingen waarbij een site u kan dwingen een account aan te maken om bijvoorbeeld een ticket te kopen. Met Hide My Email koop je dat ticket en verlaat je de e-mail.

Fastmail's Masked Email en DuckDuckGo's Email Protection doen hetzelfde, hoewel het minder soepel te gebruiken is omdat het niet in uw computer is ingebouwd. De service van DuckDuckGo zuivert ook alle inkomende e-mail, verwijdert trackers en fungeert als tussenpersoon voor afbeeldingen, dus trackingpixels werken niet. Ze zijn allemaal fantastisch, maar Apple (en DuckDuckGo) hebben één voordeel.

Toekomstbestendig

De meeste mensen zouden hun eigen e-maildomeinnaam moeten hebben, zodat hun e-mailadres zoiets is als [email protected] in plaats van [email protected]. Als je Gmail verlaat, verlies je je e-mailadres en eventuele toekomstige e-mails die ernaar worden verzonden.

Als u uw eigen domeinnaam bezit en naar een nieuwe e-mailhost verhuist, kunt u uw adres en die toekomstige e-mail meenemen.

Image
Image

Als e-mailprovider is Fastmail perfect voor het hosten van uw domein, en het is verleidelijk om zijn gemaskeerde e-mail te gebruiken. Maar als u weggaat van Fastmail, verliest u de toegang tot die gemaskeerde e-mails.

DuckDuckGo en Apple sturen e-mails gewoon door naar het door u gekozen adres, zodat ze toekomstbestendiger zijn. En hoewel je met Fastmail kunt antwoorden vanuit de Fastmail-app of de webinterface, komt het antwoord van je normale e-mailadres als je antwoordt vanuit een andere e-mailapp (inclusief de ingebouwde Apple Mail-app). Dit doet geen afbreuk aan de beveiliging, maar het brengt wel de privacy in gevaar.

Er is één scenario dat dit niet dekt: wanneer je een e-mail op een papieren formulier moet schrijven.

"Het onthouden van deze wegwerp-e-mails kan moeilijk zijn als je je apparaat niet altijd bij je hebt", zegt Grant.

Hiervoor kun je overwegen een van je wegwerpadressen te leren en deze na een tijdje weg te gooien. Maar voor al het andere is wegwerp-e-mail absoluut essentieel.

Aanbevolen: