Het blijkt dat AirTags een geweldig hulpmiddel zijn om auto's te stelen

Inhoudsopgave:

Het blijkt dat AirTags een geweldig hulpmiddel zijn om auto's te stelen
Het blijkt dat AirTags een geweldig hulpmiddel zijn om auto's te stelen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Dieven in Canada (en nu in de VS) gebruikten AirTags om luxe auto's te volgen, die ze later stalen.
  • Verdedigen tegen trackers vereist oneindige waakzaamheid.
  • AirTags zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te verbergen onder een tankklep.
Image
Image

Autodieven gebruiken AirTags om high-end auto's te targeten, te volgen en te stelen.

Sinds september van dit jaar hebben autodiefstalonderzoekers van de regionale politie van York in Aurora, Ontario, vijf incidenten gezien waarbij Apple's AirTag-trackers werden gebruikt om auto's te stelen, en nu lijkt het ook in de VS te gebeuren. De tags zijn verborgen op high-end auto's wanneer ze op openbare plaatsen worden geparkeerd.

Dieven volgen het label vervolgens naar het huis van het slachtoffer, meestal op een minder openbare plek, en stelen het door in de auto in te breken en een diagnoseapparaat van een monteur te gebruiken om de auto te overtuigen de sleutel van de dieven te accepteren. En helaas kan de ingebouwde privacy van AirTags zo goed zijn dat Apple er niet veel aan kan doen.

"Of Apple nu wel of niet is uitgerust om dieven te identificeren die zich voornamelijk richten op AirTags, het bedrijf zal nog steeds verplicht zijn om volledig mee te werken aan elk juridisch onderzoek waarvoor hun hulp nodig is, en wettelijk aansprakelijk worden gehouden als er iets wordt bewezen als gevolg van ontdekte hiaten in hun veiligheidsfuncties, privacybeleid, "vertelde advocaat Collen Clark Lifewire via e-mail.

Track en Trace

Apple's AirTags werken door een regelmatige Bluetooth-puls uit te zenden. Deze puls wordt opgepikt door elk passerend Apple-apparaat, anoniem, getagd met een locatie en versleuteld naar de servers van Apple gestuurd, waar het staat. Wanneer de eigenaar zijn tag wil traceren, wordt het kleine gegevenspakket gedownload en gedecodeerd, waarbij de locatie wordt aangegeven.

Het is een ingenieuze maar eenvoudige methode waarmee Apple zijn miljarden-sterke netwerk van actieve apparaten kan gebruiken om uw AirTags anoniem en veilig te volgen. Maar dat betekent niet dat het systeem niet kan worden misbruikt.

De politie in de zaken York heeft niet alle details gedeeld, maar het is een redelijk veilige veronderstelling dat de dieven valse Apple ID's hebben opgezet om te gebruiken met hun AirTags, in plaats van hun eigen Apple ID's te gebruiken met hun namen en adressen.

Maar zelfs met de herstelde AirTags in de hand (sommige eigenaren merkten de AirTags op - waarover zo meteen meer), is het niet zeker of Apple details kan geven omdat het systeem is ontworpen om zo min mogelijk informatie vast te houden. De politie zou de gevonden tags kunnen traceren naar de winkel die ze heeft verkocht, maar dat werkt niet als een auto wordt gestolen, en de tag wordt niet teruggevonden - alleen als de AirTag als eerste wordt gevonden, kunnen ze worden gebruikt om de persoon op te sporen. opnieuw geregistreerd, maar welk misdrijf is er dan gepleegd? Een AirTag onder een tankklep plaatsen?

Hoe kunt u dit voorkomen?

Vermoedelijk hebben de eigenaren van deze high-end auto's de tags gevonden en beseften ze wat er aan de hand was. Maar er zijn betere manieren om jezelf te beschermen dan alleen toeval.

Als uw iPhone bijvoorbeeld een niet-geïdentificeerde AirTag detecteert die met u meerijdt, wordt u gewaarschuwd met een waarschuwing. Dit werkt voor tags die in uw auto zijn verborgen of in uw tas zijn gevallen. Bij de lancering kan een tag tot drie dagen bij u in de buurt verborgen zijn voordat de waarschuwing wordt geactiveerd, maar dit is sindsdien verminderd.

Image
Image

De volgende versie van iOS-iOS 15.2-heeft een nieuwe optie om te scannen op vijandige AirTags. Gebruikers kunnen onbekende trackers in de buurt zien onder een nieuw tabblad 'Items die mij kunnen volgen' in de Zoek mijn-app.

"Dat is ironisch", schrijft AirTags-gebruiker Vertsix op het MacRumors-forum. "Ik gebruik er juist een in mijn auto om autodiefstal te voorkomen en een potentiële crimineel op te sporen."

In toekomstige versies van iOS zou Apple een versie hiervan kunnen toevoegen aan zijn CarPlay-software, waarmee je iPhone via Bluetooth met je auto kan worden geïntegreerd. Het kan bijvoorbeeld automatisch naar tags scannen wanneer het is aangesloten.

Maar het mooie van deze zwendel, vanuit het oogpunt van de dieven, is dat het vrij ondetecteerbaar is, en de gevolgen zijn, tot nu toe, lage inzetten - AirTags kosten slechts $ 25 per stuk wanneer ze in vierpakketten worden gekocht. Ondertussen moeten autobezitters te allen tijde op hun hoede zijn om eventuele trackers op te merken.

Anders geldt het standaard politieadvies. Parkeer indien mogelijk uw auto in uw garage, doe een slot op uw diagnosepoort, enz. Of, en dit is ingrijpend, waarom niet de auto verkopen, een fiets kopen en het openbaar vervoer nemen? Iedereen wint, behalve die autodieven.

Aanbevolen: